Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
Skip to content
Instagram
Facebook
Twitter
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
Aromi
Shaker
Evento
SUOSITTELEMME:
Pizzan saa mukaansa muovilaatikossa – tällainen on uutuus, jota Kotipizza kokeilee parhaillaan
SUOSITTELEMME:
Tv:stä tuttu "Arktinen kokki" on saanut ravintolansa liitoon Rovaniemellä – laajentuminen harkinnassa
Innovaatiot
Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: “Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”
Hinnoittelu
Tallinna lyö pian Helsingin ravintolakaupunkina, sanoo Kim Mikkola: “Suomessa kaikki pyrkivät keskihintaan”
Ravintolat
Sasu Laukkosen Michelin-palkittu ravintola Ora lopettaa
Vaikuttaja
Aino Kasanen on elänyt 1,5 vuotta kokkien MM-kilpailulle – finaalitehtävä yllätti täysin
PRO-gaala
PRO-gaalassa syötiin värikkäästi – keittiömestari Krista Kyytsönen panosti selkeisiin makuihin
Työvaatteet
Mikä tekee hyvän työasun? Esittelyssä ravintolakeittiön ja salin lempityövaatteet
Tapahtumatilat
Tutustuimme Helsinkiin joulun välipäiviksi avattavaan sisähuvipuistoon, joka yhdistää tivolin ja sirkuksen
Buffetpöytä
Itämeren laivojen joulubuffeteissa on isoja eroja – Avec vertaili
Markkinat
Savolaisherkku muuntautui stadilaiseksi versioksi – Avec esittelee Tuomaan markkinoiden kiinnostavimmat ruuat ja juomat
Tuotekehitys
Tuleeko kokin keksinnöstä hitti? Suomalainen menestysresepti -finalisti Roy Norro Avecin haastattelussa
Pizza
Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee
Kala
Kala hankitaan ravintolakeittiöön nyt mieluiten läheltä ja kokonaisena
Ravintolat
Sylvester Soisalo luo kalaravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – “Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”
Kilpailut
Suomen tulikuumin kokki Jonathan Slotte roihuaa ilmiliekeissä – “Huikea vuosi”
Hinnoittelu
Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: “Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”
Kahvi
Näin kävi kasvijuomien top 12 -sokkotestissä! Kaksi tuotetta päästi kahvin maun hyvin läpi
Kasvijuomat
Onko teillä kauramaitoa? Kasvijuomat ovat tulleet jäädäkseen
Viini
Viinimaailman nouseva suomalaistähti elää ja hengittää intohimoaan – tällainen on Suomen paras sommelier Antero Niemiaho
Japanilainen
Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
Lounasravintolat
Tältä näyttää Dylan-ketjun päheä uutuus – kuvat Otaniemen lounasravintolasta
Ravintolat
“Liian erikoinen” ravintola Nokka alkaa vihdoin saada tunnustusta – Ari Ruoho pitää kiinni ideologiastaan
Ravintolat
Helsingin Il Centro haluaa olla sopivasti (eli ei liian) autenttinen italialainen ravintola
Olut
Tällainen on maalaispanimo Takatalo & Tompuri, joka voitti Suomen paras olut 2022 -kisan
Alkutuotanto
Eurooppalaisia ruokavaikuttajia lennätettiin ja saunotettiin Suomessa – näin suomalaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin suhtauduttiin
Ravintolat
Helsingin 10-vuotias ravintola-alue Teurastamo odottaa sykäystä uudelta isännältään – pettymys tuoreessa muistissa
Alkoholiton
Alkoholittoman oluen valmistus on vaativaa, ja sen baarihinnoittelua painaa vanha ajatusmalli – “Emme ota normaalia katetta”
Ruokatapahtumat
Avec-reportaasi: Smaku-ruokafestari kukoisti Loviisan wanhat talot -tapahtuman kyljessä
Riskinhallinta
Ravintolansa ja kotinsa tulipalossa menettänyt Riku Stenros toimii shokin keskellä: “Minua tuijotetaan Porvoossa kuin haamua”
Tapahtumarakentaminen
Tokoinranta sai festivaalipuiston, joka tarjoilee Michelin-ravintolasta tuttua annosta: “150 metriä pitkä puinen lahja helsinkiläisille”
Ravintolat
Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel
Olut
Juomat pääsylipun hinnalla! Tällaista oli Helsingin uudessa ja erilaisessa oluttapahtumassa
Ravintolat
Ravintola Smör avattiin erikoiseen paikkaan – nyt 13 vuotta myöhemmin se on klassikko
Tarjoilu
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: “Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Tapahtumatuotanto
Maailman ensimmäinen event success manager löytyy Suomesta – Chryssa Skodran titteli on räätälöity tapahtuma-alan tarpeisiin
Olut
Missä Suomen kaupungissa on eniten panimoita? Espoossa, ja uusilla tempauksilla satsataan myös ruokaan
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Kilpailut
Kuvat: Suomi ja Viro ottivat yhteen kokkimaaottelussa
Ammattikeittiö
Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt
Ravintolat
Eriskummallinen nimi, oudot aukiolot, mäyrällä oma insta – Avec kävi Helsingin kiehtovassa ravintolatulokkaassa
Ammattikeittiö
Rakastetun Marjo Niskasen juhlava viikko: näin PRO-tuplapalkitusta keittiöammattilaisesta on kirjoitettu lehdissä
Koulutus
Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle
Ravintolat
Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli
Kahvilat
Uusia Fazer-kahviloita pulpahtelee tiuhaan – “Menestyksen kulmakivi on erottautuminen”
Liha
Suomessa on vihdoin opittu makurasvan merkitys, lihanleikkaaja iloitsee
Burgerit
Söisitkö sydäntä burgerissa? Tomi Nevalan luomus hurmaa: ”Se on tätä päivää”
Bocuse d'Or
Johan Kurkelalla on torstaina iso päivä – tältä Suomen kokkitoivon tilanne näyttää luottomiehen silmin
Innovaatiot
Finnjävel iskee pökköä pesään – Avec testasi 114 euron Aistit-kokemuksen
Olut
Kahdesta kalasta lähtenyt juomabisnes kävi jo 50 miljoonassa eurossa – Teemu Lehto aikoo tuplata Momentinin liikevaihdon
Olut
Tasan 30 vuotta sitten tapahtui isoja juttuja – näin Kalaravintolat ovat olleet mullistamassa suomalaista olutkulttuuria
Reportaasi
Avec neitsytristeilyllä: työ Viking Glorylla eroaa maakravun hommista – keittiöpäällikkö painaa 10 päivän putkia
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – “Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Vaikuttaja
Suomi kohahti, kun Hans Välimäki ryhtyi Lidlin kasvoksi – ratkaisu oli hyvä molemmille, sanoo tähtikokki nyt
Tuotekehitys
Tiedätkö, mitä tarkoittaa grocerant? Kari Aihisen valmisruoat myydään ravintolamaisesti marketin tiskillä
PRO-gaala
Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Kilpailut
Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen: Mentaalinen harjoittelu on tärkeintä
Kilpailut
Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä
Trendit
5 ravintola-alan trendiä vuodelle 2022 – Suomessa ei brittiennusteeseen uskota
Vastuullisuus
Nämä ovat asiakkaiden 5 tärkeintä vaatimusta ravintoloiden vastuullisuudesta
Henkilöstöravintolat
Sairaalan keittiöammattilaisella on pelisilmää: Syömään tuleva lääkäri ei halua puhua koronasta
Ravintolat
Mat Distrikt on Konepajan kultasormien uusi kortteliravintola Tehtaankadulla: arvolihaa dry age -kaapissa ja vermuteria
Työntekijäkokemus
6 tapaa kohdella työntekijää paremmin – ratkaisuja ravintoloiden tekijäpulaan
Vaikuttaja
Tällainen on pelätty ravintolakriitikko Anna Paljakka
Olut
Suomen Paras Olut 2021 on Olarin Panimon Runaway NEIPA
Innovaatiot
Miten voittaa ravintolakilvassa etäaikana? Onnistujat paljastavat salaisuutensa
Viini
Vaaleanpunaisten juomien aallonharjalla: Prosecco rosee
Viini
Noita Winery yllättää: alkuviiniä Fiskarsista
Tee
Suomen ensimmäinen teesommelier pyörittää teehuonetta… peltojen keskellä Juvalla!
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja 100 % hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Vaikuttaja
|
Juhani Merimaa ja Mirva Merimaa: Rokkimoguli ja lippukauppias
Kahvilat
|
Mikä suomalaisessa kahvilassa myy ja mikä ei? Kysyimme kolmelta ammattilaiselta
Pakkaukset
|
Pizzan saa mukaansa muovilaatikossa – tällainen on uutuus, jota Kotipizza kokeilee parhaillaan
Tapahtuma-ala
|
Juhani, Mirva ja Mikko Merimaa ennustavat: tältä näyttää tapahtuma-alan tulevaisuus
Ravintolat
|
Mikä on Tampereen paras ravintola? Tässä äänestyksen top 50
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Haluan ajankohtaista tietoa mainonnan mahdollisuuksista
Uusimmat
Pakkaukset
|
Pizzan saa mukaansa muovilaatikossa – tällainen on uutuus, jota Kotipizza kokeilee parhaillaan
Ravintolat
|
Tv:stä tuttu “Arktinen kokki” on saanut ravintolansa liitoon Rovaniemellä – laajentuminen harkinnassa
Työhyvinvointi
|
Onko sinulla eri rytmi kuin työkaverillasi? Markku Kosonen vinkkaa, miten tiimin saa loistamaan
Cocktailit
|
Moni baarimestari alkaa jo väsyä giniin, sanoo Danil Nevsky – tässä piristävän erilainen ginicocktail
Ravintolat
|
Vuoden ravintola 2023 on yhden miehen Mikko Utter