Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-Palkinnot
Skip to content
LinkedIn
Instagram
Facebook
Twitter
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
PRO-Palkinnot
Aromi
Shaker
Evento
SUOSITTELEMME:
Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä
SUOSITTELEMME:
Valmentava johtaminen valjastaa vahvuudet käyttöön työpaikalla: Jari Saarenpään parhaat neuvot
@avecmediafi : :
Seuraa Avecia Instagramissa!
Lähituotanto
Oman tilan kukat viimeistelevät ravintola Grönin annokset – Toni Kostian katsoo yksityiskohtia pidemmälle tulevaisuuteen
Uusi ravintola
Tältä näyttää Helsinkiin avautunut hulppea kattoravintola – ravintoloitsija iloitsee muutoksesta: ”Ei olisi onnistunut menneinä vuosina”
Tapahtumaruokailu
Miten ihmeessä burgeripaikasta saatiin käryämätön? Tutustuimme Messukeskuksen uusiin ja mullistettuihin ravintoloihin
Uusi ravintola
Ilkka Lääveri ja Sari Helin esittelevät yhteisen uutuusravintolansa: tällainen on unelmapaikalle auennut Le Ankka
Lounasravintolat
Buffetien on aika väistyä, sanoo lounasravintoloita ryminällä uudistava Ilja Björs – rohkea ajatus kahvista
Ravintola
Dani Hännisen ja Janne Keskevaarin uusi ravintola 305 on matalan kynnyksen korttelibistro Hakaniemessä
Olut
Millainen etiketti houkuttelee ostamaan olutta?
Street food
Nämä ovat Linnanmäen myydyimmät ruuat – Avec tutustui myös Korkeasaaren ja ruotsalaiskohteiden tarjontaan
Ravintolat
Nyt löytyi oikeasti erilainen burgeri – Avec tutustui 16 ravintolan uudistettuun Viru-keskukseen Tallinnassa
Työelämä
Anita Peksiev aloitti eläkeiässä työt kahvilassa – näin seitsemänkymppinen pärjää nuorempien mukana
Oluttapahtumat
Suomen isojen festarien oluttarjonta on kehnoa, jyrähtää pienpanimopomo – “Kaikkien pitäisi katsoa peiliin”
Asiakaspalvelu
Leeni Hyvärinen googlaa sinutkin, kun varaat pöydän Maaemosta – tällaista on työ kolmen Michelin-tähden huippuravintolassa Norjassa
Kilpailut
Helli Leppikangas on Suomen mestari 2023 – nuorten tarjoilijoiden ammattitaitoa mitattiin Taitaja-kisassa
Työharjoittelu
Suomalainen Tea sai uuden nimen – tällaista on ravintola-alan työharjoittelussa Thaimaassa
Bistrot
Omakasellaan hurmanneella pariskunnalla on Helsingissä nyt isompi uutuusravintola, joka on Japanin ja Ranskan liitto: “Yhdistelmät ovat nerokkaita”
Ruokakulttuuri
Vuoden ruokatoimittaja -palkinto Ruokatoimittajat ry:lle
Ravintolat
Tällainen on Kirsikka! Kauppahalleja rakastava Ville Relander rakensi ravintolaansa 2,5 vuotta unelmapaikalleen Helsinkiin
Ravintolat
Dani Hänninen mullisti helsinkiläisen klassikkoravintolan ja pelkäsi tyrmäystä – toisin kävi
Elämysmatkailu
Vanha tehdasalue sai uuden elämän – tältä näyttää matkailukohteeksi muutettu Strömforsin ruukki Loviisassa
Take away
Suomessa kokeillaan nyt Berliinin hittiä – ravintola Tiffin toimii vain pilvikeittiössä
Innovaatiot
Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: “Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”
Hinnoittelu
Tallinna lyö pian Helsingin ravintolakaupunkina, sanoo Kim Mikkola: “Suomessa kaikki pyrkivät keskihintaan”
Ravintolat
Sasu Laukkosen Michelin-palkittu ravintola Ora lopettaa
Vaikuttaja
Aino Kasanen on elänyt 1,5 vuotta kokkien MM-kilpailulle – finaalitehtävä yllätti täysin
PRO-gaala
PRO-gaalassa syötiin värikkäästi – keittiömestari Krista Kyytsönen panosti selkeisiin makuihin
Työvaatteet
Mikä tekee hyvän työasun? Esittelyssä ravintolakeittiön ja salin lempityövaatteet
Tapahtumatilat
Tutustuimme Helsinkiin joulun välipäiviksi avattavaan sisähuvipuistoon, joka yhdistää tivolin ja sirkuksen
Buffetpöytä
Itämeren laivojen joulubuffeteissa on isoja eroja – Avec vertaili
Markkinat
Savolaisherkku muuntautui stadilaiseksi versioksi – Avec esittelee Tuomaan markkinoiden kiinnostavimmat ruuat ja juomat
Tuotekehitys
Tuleeko kokin keksinnöstä hitti? Suomalainen menestysresepti -finalisti Roy Norro Avecin haastattelussa
Pizza
Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee
Kala ja merenelävät
Kala hankitaan ravintolakeittiöön nyt mieluiten läheltä ja kokonaisena
Ravintolat
Sylvester Soisalo luo kalaravintolastaan klassikkoa kokemuksella ja näkemyksellä – “Kuulen korvalla, jos kala ei kypsy oikein”
Kilpailut
Suomen tulikuumin kokki Jonathan Slotte roihuaa ilmiliekeissä – “Huikea vuosi”
Hinnoittelu
Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: “Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”
Kahvi
Näin kävi kasvijuomien top 12 -sokkotestissä! Kaksi tuotetta päästi kahvin maun hyvin läpi
Kasvijuomat
Onko teillä kauramaitoa? Kasvijuomat ovat tulleet jäädäkseen
Viini
Viinimaailman nouseva suomalaistähti elää ja hengittää intohimoaan – tällainen on Suomen paras sommelier Antero Niemiaho
Japanilainen
Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
Lounasravintolat
Tältä näyttää Dylan-ketjun päheä uutuus – kuvat Otaniemen lounasravintolasta
Ravintolat
“Liian erikoinen” ravintola Nokka alkaa vihdoin saada tunnustusta – Ari Ruoho pitää kiinni ideologiastaan
Ravintolat
Helsingin Il Centro haluaa olla sopivasti (eli ei liian) autenttinen italialainen ravintola
Olut
Tällainen on maalaispanimo Takatalo & Tompuri, joka voitti Suomen paras olut 2022 -kisan
Alkutuotanto
Eurooppalaisia ruokavaikuttajia lennätettiin ja saunotettiin Suomessa – näin suomalaisiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin suhtauduttiin
Ravintolat
Helsingin 10-vuotias ravintola-alue Teurastamo odottaa sykäystä uudelta isännältään – pettymys tuoreessa muistissa
Alkoholiton
Alkoholittoman oluen valmistus on vaativaa, ja sen baarihinnoittelua painaa vanha ajatusmalli – “Emme ota normaalia katetta”
Ruokatapahtumat
Avec-reportaasi: Smaku-ruokafestari kukoisti Loviisan wanhat talot -tapahtuman kyljessä
Riskinhallinta
Ravintolansa ja kotinsa tulipalossa menettänyt Riku Stenros toimii shokin keskellä: “Minua tuijotetaan Porvoossa kuin haamua”
Tapahtumarakentaminen
Tokoinranta sai festivaalipuiston, joka tarjoilee Michelin-ravintolasta tuttua annosta: “150 metriä pitkä puinen lahja helsinkiläisille”
Ravintolat
Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel
Olut
Juomat pääsylipun hinnalla! Tällaista oli Helsingin uudessa ja erilaisessa oluttapahtumassa
Ravintolat
Ravintola Smör avattiin erikoiseen paikkaan – nyt 13 vuotta myöhemmin se on klassikko
Tarjoilu
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: “Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Tapahtumatuotanto
Maailman ensimmäinen event success manager löytyy Suomesta – Chryssa Skodran titteli on räätälöity tapahtuma-alan tarpeisiin
Olut
Missä Suomen kaupungissa on eniten panimoita? Espoossa, ja uusilla tempauksilla satsataan myös ruokaan
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Kilpailut
Kuvat: Suomi ja Viro ottivat yhteen kokkimaaottelussa
Ammattikeittiö
Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt
Ravintolat
Eriskummallinen nimi, oudot aukiolot, mäyrällä oma insta – Avec kävi Helsingin kiehtovassa ravintolatulokkaassa
Ammattikeittiö
Rakastetun Marjo Niskasen juhlava viikko: näin PRO-tuplapalkitusta keittiöammattilaisesta on kirjoitettu lehdissä
Koulutus
Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle
Ravintolat
Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli
Kahvilat
Uusia Fazer-kahviloita pulpahtelee tiuhaan – “Menestyksen kulmakivi on erottautuminen”
Liha
Suomessa on vihdoin opittu makurasvan merkitys, lihanleikkaaja iloitsee
Burgerit
Söisitkö sydäntä burgerissa? Tomi Nevalan luomus hurmaa: ”Se on tätä päivää”
Bocuse d'Or
Johan Kurkelalla on torstaina iso päivä – tältä Suomen kokkitoivon tilanne näyttää luottomiehen silmin
Innovaatiot
Finnjävel iskee pökköä pesään – Avec testasi 114 euron Aistit-kokemuksen
Olut
Kahdesta kalasta lähtenyt juomabisnes kävi jo 50 miljoonassa eurossa – Teemu Lehto aikoo tuplata Momentinin liikevaihdon
Olut
Tasan 30 vuotta sitten tapahtui isoja juttuja – näin Kalaravintolat ovat olleet mullistamassa suomalaista olutkulttuuria
Reportaasi
Avec neitsytristeilyllä: työ Viking Glorylla eroaa maakravun hommista – keittiöpäällikkö painaa 10 päivän putkia
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – “Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Vaikuttaja
Suomi kohahti, kun Hans Välimäki ryhtyi Lidlin kasvoksi – ratkaisu oli hyvä molemmille, sanoo tähtikokki nyt
Tuotekehitys
Tiedätkö, mitä tarkoittaa grocerant? Kari Aihisen valmisruoat myydään ravintolamaisesti marketin tiskillä
PRO-gaala
Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Kilpailut
Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen: Mentaalinen harjoittelu on tärkeintä
Kilpailut
Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä
Trendit
5 ravintola-alan trendiä vuodelle 2022 – Suomessa ei brittiennusteeseen uskota
Vastuullisuus
Nämä ovat asiakkaiden 5 tärkeintä vaatimusta ravintoloiden vastuullisuudesta
Henkilöstöravintolat
Sairaalan keittiöammattilaisella on pelisilmää: Syömään tuleva lääkäri ei halua puhua koronasta
Ravintolat
Mat Distrikt on Konepajan kultasormien uusi kortteliravintola Tehtaankadulla: arvolihaa dry age -kaapissa ja vermuteria
Työntekijäkokemus
6 tapaa kohdella työntekijää paremmin – ratkaisuja ravintoloiden tekijäpulaan
Vaikuttaja
Tällainen on pelätty ravintolakriitikko Anna Paljakka
Olut
Suomen Paras Olut 2021 on Olarin Panimon Runaway NEIPA
Innovaatiot
Miten voittaa ravintolakilvassa etäaikana? Onnistujat paljastavat salaisuutensa
Viini
Vaaleanpunaisten juomien aallonharjalla: Prosecco rosee
Viini
Noita Winery yllättää: alkuviiniä Fiskarsista
Tee
Suomen ensimmäinen teesommelier pyörittää teehuonetta… peltojen keskellä Juvalla!
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Kilpailut
|
Ravintola-ammattilaisten PRO-haku käy kuumana – kolme suomalaista huipputekijää kertoo palkinnon merkityksestä
Cocktailreseptit
|
Aperol spritz ei ole ainoa – kolme hyvää spritz-ohjetta
Ravintolat
|
Suomen 50 parasta ravintolaa 2023 – katso koko lista
Burgerit
|
Helsingin parhaat burgerit: äänestyksen top 15 -ravintolat
Raaka-aineet
|
Tunnetko perunan eri lajikkeet? Näin löydät sopivan
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Haluan ajankohtaista tietoa mainonnan mahdollisuuksista
Uusimmat
Nimitykset
|
Suomen kokkimaajoukkueen uusi toiminnanjohtaja on Jenni Bergström
Tapahtumatuotanto
|
Kalle Keskisen Loud n’ Live -tapahtumayritys hakeutuu saneeraukseen
Ammattikeittiö
|
Hilkka Torven monikulttuurisessa ammattikeittiössä on 10 eri kansallisuutta, ja ongelmiakin on – perehdytys on ratkaisevaa, hän neuvoo
Robotiikka
|
Kokkaa, tarjoilee ja siivoaa – robotit yleistyvät ammattikeittiöissä
Bistrot
|
Bocuse d’Orissa menestyneen unkarilaiskokin bistro on Budapestin herkullisin