SUOSITTELEMME: Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
SUOSITTELEMME: Taso 5: Oletko tuppisuu? Näin opit keskustelemaan somessa
SUOSITTELEMME: Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Kilpailut

Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä

Osallistuit kisaan kolmatta kertaa. Kaksivaiheisen kilpailun semifinaalissa et onnistunut täydellisesti, mutta finaalissa piste-ero muihin kasvoi liki 90 pisteeseen. Miten suorituksesi erosivat eri päivinä?

Semifinaalissa oli toteutettava itse suunnitellut ennakkotehtävät. Makkara-annokseeni olin tyytyväinen, mutta possuni ei ollut mielestäni valmis annos. Finaalissa oli ihan erilainen, rento fiilis.

Valmistauduitko tällä kertaa eri tavalla kuin aiempiin kilpailuihin?

Aiemmin olen treenannut enemmän, ja minulla on ollut valmiimpi olo. Tänä vuonna tein vain yhden treenin kelloa vastaan, kun aiemmin olen tehnyt sen kolme neljä kertaa. Finaaliin lähdin vain pitämään hauskaa ja kokkaamaan. Tiesin, että olin semifinaalin viides. Finaalissa valmistimme kaksi alkuruokaa äyriäisistä ja pääruuan peurasta. Pääruokani oli niin paljon vahvempi kuin muilla, että se ratkaisi kisan.

LUE MYÖS: Näin kehität paineensietoasi! Parhaat vinkit kokeille ja muillekin

Miten keskityit kisaan?

Keskityin suoritukseen. Pieni jännitys oli boksiin mennessä, mutta kun kello lähti käyntiin, sitä sulki kaiken muun pois. Syke nousi vähemmän kuin lenkillä – toisena päivänä vielä vähemmän. Keskityin nauttimaan! Kaikilla finalisteilla oli rento fiilis, ja jokainen pystyi tekemään puhtaan ja hyvän suorituksen.

Sai ua -makkara, aromaattisia yrttejä & mausteinen porkkana-omena-chutney. KUVA Santeri Stenvall

Millaista tukea sait työnantajaltasi?

Firma sponsoroi treeniraaka-aineet, ja olisin saanut treenata työpaikalla, jos vain olisin ehtinyt.

Miten sijoitat palkintosumman 10 000 euroa?

Se odottaa, että keksin sille täydellisen käyttötarkoituksen. Ehkä se menee pääomaksi omaan projektiin.

Suositteletko kilpailuun osallis­tumista?

Vaikka kisaan lähtö jännittäisi, suosittelen hakemaan mukaan. Se on hauskaa ja kehittää omaa tekemistä. Samalla tutustuu uusiin ihmisiin.

Vuoden Kokki 2022

  • Vuoden Kokki -finaali kilpaillaan lokakuussa 2022 Messukeskuksessa Viini & Ruoka 2022 -messuilla.
  • Seuraa Vuoden Kokin verkkosivuja ja somekanavia, joilla julkaistaan ohjeet ja aikataulu, miten voit hakea kilpailuun.

Verkkosivut: www.vuodenkokki.fi

Instagram: @vuodenkokki

Facebook: Vuoden Kokki

LUE MYÖS: Johan Kurkela jahtaa himoittua titteliä – ilahtui Bocuse d’Or -karsinnan raaka-aineista


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker