Lounasravintolat

Tampereen parhaat lounasravintolat 2023: tässä äänestyksen top 20

Annika Heikkinen, Hysein Perkz, Emine Nisa ja Amran Ejibadze muodostavat Onnin ja Leon ydintiimin.  KUVA Teemu Nurmi

Tamperelainen-lehden järjestämä Paras tamperelainen lounaspaikka -äänestys sai uuden voittajan vuonna 2023. Kauppahallissa oleva 4 Vuodenaikaa oli ykkönen yhdeksän vuotta peräkkäin, mutta tänä vuonna eniten ääniä saalisti Rautatienkadulla oleva Onni ja Leo, joka oli viime vuonna sijalla 27.

”Tämä oli mieluisa yllätys. Kova työ tuo tulosta, miehensä Hysein Perkzin kanssa ravintolaa pyörittävä Annika Heikkinen iloitsee Tamperelaiselle.

Näin Tampere äänesti: paras lounas löytyy näistä paikoista. Teksti jatkuu listan jälkeen.

Paras tamperelainen lounaspaikka 2023

1. Onni ja Leo 20,8 %
2. Eflatun 7,7 %
3. Marco Boulangerie/Cuisine 7,5 %
4. Bistro Venla 4,7 %
5. 4 Vuodenaikaa 4,5 %
6. Edun Herkkukeidas 3,7 %
7. Ståhlberg Lunch & Catering 2,9 %
8. Pellas Cafe 2,3 %
9. Zarillo 2,0 %
10. Aloha Ramen 1,9 %
11. Whatever 1,9 %
12. Nanda Devi 1,7 %
13. Thai & Laos 1,4 %
14. Papu & Pata 1,3 %
15. Zafran 1,2 %
16. Biang! 1,1 %
17. Linkosuo MIN Asemakeskus 1,0 %
18. Ullan Grilli 1,0 %
19. Kauppahallin Pyörykkäbaari 1,0 %
20. Sayam 9 0,9 %

Ääniä annettiin yhteensä 3913.

Nimi löytyi perhepiiristä

Onni ja Leo on välimerellinen ravintola, mutta tarjonnassa on myös vivahteita Lähi-idästä, josta suunnalta on lounasbuffetissa ja menussa paljon perinneruokia mukana.

Heikkinen sanoo Onnin ja Leon panostavan palveluun ja asiakkaiden huomioimiseen heti, kun he tulevat ovesta sisään.

”Meillä on rento ja helposti lähestyttävä ote”, Annika Heikkinen määrittelee ja sanoo kokin usein kertovan lounasasiakkaille mitä buffetpöytä sinä päivänä sisältää.

Heikkinen ja Perkz tutustuivat Heikkisen kotikonnuilla Oulussa ja asuivat sen jälkeen seitsemisen vuotta Torniossa, kunnes muuttivat Ylöjärvelle ja perustivat Onnin ja Leon vuonna 2019.

Jo puolen vuoden kuluttua siitä iski korona-aika rajoituksineen.

”Meillä oli todella hyvä alku ennen sitä. Ravintolan toiminta ei ollut korona-aikana missään vaiheessa suljettu, sillä myimme koko ajan take away -annoksia ulos. Se auttoi meitä, sillä pysyimme jatkuvasti ihmisten mielissä ja he muistivat meidät koronapandemian jälkeenkin”, Annika Heikkinen muistelee.

Hän ja Perkz avasivat viime vuoden marraskuussa pannupizzabuffetin Aleksanterinkadulle, mutta myivät sen työntekijälleen tämän vuoden elokuussa.

Omistajien kädet olivat kuulemma jo liian täynnä töitä etenkin, kun ravintolaperheen uusin tulokas, Keskustorilla oleva Milo’s Mediterranean oli avattu toukokuussa.

Se on lounaskahvila, jonka tarjontaan kuuluvat välimerellinen buffetlounas, a la carte ja sunnuntaisin brunssi.

Keskustorin ravintolan nimi viittaa Egeanmeressä olevaan saareen, mutta oikeasti nimi ei ole siitä syntynyt. Onni ja Leo eivät niin ikään liity Välimereen.

Onni, 12, ja Leo, 7, ovat pariskunnan pojat ja Milo perheen koira.

”Meiltä kysellään usein, että ovatko Onni ja Leo esimerkiksi kokkiemme nimiä. Kun lapsemme saivat nimensä ravintolalle niin pitihän sitten koirallekin saada nimikkoravintola”, Annika Heikkinen naurahtaa.

Edellisiin vuosiin verrattuna äänestykseen tuli useita uudistuksia. Parasta lounaspaikkaa haettiin nyt omassa äänestyksessä, eikä yhtä aikaa muiden sarjojen kanssa. Aiempien vuosien kolmen sijasta valinta piti tänä vuonna kohdistua vain yhteen suosikkiravintolaan. Lisäksi kahden viikon äänestysaika oli aiempia vuosia lyhyempi.

LUE MYÖS: Buffetien on aika väistyä, sanoo lounasravintoloita ryminällä uudistava Ilja Björs – rohkea ajatus kahvista

LUE MYÖS: Helsinkiläisen ravintolan toimiva käytäntö: jos jätät ruokaa lautaselle, maksat hävikkimaksun

LUE MYÖS: Suomen paras lounas 2023: tässä äänestyksen parhaat 50 ravintolaa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi