Koulutus

Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle

Ruokakulttuurirahasto ohjaa nuorelle ravintola-alalla toimivalle henkilölle tarkoitetun opiskelustipendin Young Chefs Clubille. Kun 5 000 euron stipendi kohdennetaan Young Chefs Clubin koulutuspäiviin, hyötyjinä on mahdollisimman moni toiminnassa mukana oleva nuori kokki.

Suomen Young Chefs Clubin on perustanut ja sitä tutoroi lehtori Riikka Mantila. Hän on Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen ja PRO Opettaja vuodelta 2020. Vuonna 2018 käynnistyneen Young Chefs Clubin toiminta pohjautuu kokkien maailmanliiton World Chefsin jo ennen vuosituhannen vaihdetta alkunsa saaneeseen Young Chefs -toimintaan.

Palkintoperusteiden mukaan Young Chefs Clubin toiminnassa erittäin positiivista on vastavalmistuneiden kokkien tukeminen. Tarkoituksena on mahdollistaa nuorille kokeille ammattia tukevia verkostoitumismahdollisuuksia ja koulutusta yhteisten koulutuspäivien muodossa. Vertaistuki, kokemusten jakaminen ja oman verkoston kasvattaminen on henkilökohtaisen motivaation ylläpidon ja työssä jaksamisen kannalta tärkeää.

”Hienoa, että tällaista toimintaa on. On kultaakin kalliimpaa voida verkostoitua ja saada tukea ambitioilleen. Verkostoituminen on meidän alallamme kaikki kaikessa”, Ruokakulttuurirahaston hoitokunnan edustaja Helena Puolakka kiitteli.

Young Chefs Clubin toiminta on avointa ja jäseneksi voi hakea kuka tahansa vastavalmistunut kokki.

”Tarjoamme vastavalmistuneille kokeille mahdollisuuden löytää Young Chefs Clubista oma yhteisönsä. Hyödynnän summan tarjoamalla koulutusta mahdollisimman monelle nuorelle”, Mantila kertoi.

Young Chefs Clubissa on kolmisenkymmentä jäsentä ympäri Suomen. Lisää mahtuu mukaan, ja Mantila toivottaa heidät tervetulleeksi pari kertaa vuodessa toistuviin koulutustapahtumiin. Hän lupaa verkostoitumista muun muassa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön nuorten kokkien ohjelman kanssa ja väylän vaikka kokkimaajoukkueeseen, jos kilpailutoiminta kiinnostaa.

LUE MYÖS: Helmi Niemelä, 20, rakentaa ravintolauraa: ”Jos on itse halukas oppimaan jatkuvasti uutta, on tällä alalla toimiminen unelmaa”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Nollalle jälleen palkinto kestävästä työstä

Helsingin Suomalaisen Klubin Ruokakulttuurirahaston vuoden 2022 tunnustuspalkinto on myönnetty ravintola Nollalle, joka on toiminnallaan edistänyt kestävän kehityksen ehdoin tuotetun, mutta maukkaan ruoan tarjoamista.

Nolla on ansainnut Ruokakulttuurirahaston 10 000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon, sillä sen toiminta-ajatus vastaa hyvin tunnustuspalkinnolle tänä vuonna asetettua tavoitetta. Nolla on ravintola, jossa laadukas ruoka ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä. Zero waste -ravintolana se on ollut jo vuosia alan kestävän kehityksen edelläkävijä.

Nolla on onnistunut vähentämään radikaalisti raaka-aine- ja pakkausmateriaalijätettä sekä minimoimaan veden- ja energiankulutuksen. Ravintolassa on myös henkilöstöravintoloiden käyttämä seurantaohjelmisto, jolla kontrolloidaan ruokamäärien myyntiä ja raaka-aineiden kulutusta. Ravintolan oman kompostorin multa palaa takaisin sopimusviljelijöille.

Puolakka kiitti Nollaa esikuvallisuudesta sekä innovatiivisuudesta viimeisten kahden vuoden aikana.

”Nollassa kohtaavat ruuan laatu, innovatiivisuus ja yllätyksellisyys. Se on iso saavutus käsi kädessä kestävän kehityksen kanssa”, Puolakka sanoi.

LUE MYÖS: Vuoden ravintola 2022 on Nolla!


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi