Ammattikeittiö

Rakastetun Marjo Niskasen juhlava viikko: näin PRO-tuplapalkitusta keittiöammattilaisesta on kirjoitettu lehdissä

Keittiö- ja ravintola-ammattilaisia ruotinut PRO-palkintoraati sai Kallion lukiolaisilta 288 viestiä, jotka puolsivat Marjo Niskasen voittoa. Koulun ruokapalveluvastaava Niskanen palkittiin lopulta sekä ammattikeittiön työntekijä -sarjan PRO-palkinnolla että lehdistöraadin omalla PRO-pystillä.

Niskanen sai oppilailtaan ohjeet hakea poika kotiin, ja sen hän teki. Ujoimmatkin kyselivät malttamattomina, milloin gaala on. 

Kun gaala huhtikuussa viimein koitti ja palkitseminen tapahtui, Niskasella meni pasmat sekaisin – mitä juuri tapahtui?

”Käsittämätöntä, hullua”, kuvailee Niskanen.

Gaalan jälkeinen viikko on tuntunut juhlalta: aina joku huikkaa onnittelut, ja koko koulu juhlisti palkintoa hurraahuudoin ja kukkasin. Ruokalan seinälle kehystetään taulu Avecin otsikosta ”Lukioruokalan maaginen Marjo”.

LUE MYÖS: Lukioruokalan maaginen Marjo Niskanen palkittiin kahdella PRO-palkinnolla – ”Hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille”

Marjo Niskanen on esiintynyt valtakunnan mediassa nyt tiuhaan.

Näin kirjoittivat…

Maaseudun Tulevaisuus: ”Maitotyttö” maalta voitti ravintola-alan huippupalkinnon – ”Esikuvani ovat vanhempani, jotka pyörittivät maatilaa 24/7”

Helsingin Sanomat: Tässä on harvojen tuntema legenda Kalliosta: Marjo Niskanen on aivan tavallinen kokki, jonka fanit ylistävät häntä kuningattareksi

…Iltalehti (Pippuri.fi): Tässä ovat Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöalan osaajat – koulukeittäjä vei tuplavoiton

Ilta-Sanomat: Marjo on lukion keittäjä, joka on saanut opiskelijat arvostamaan kouluruokaa yksinkertaisella tavalla

Helsingin Uutiset: Kallion lukion kokki Marjo, 40, saa poikkeuksellista ylistystä – näin hän teki opiskelijoihin unohtumattoman vaikutuksen: ”Tulee minulta luonnostaan”

Kolme nopeaa kysymystä Marjo Niskaselle

Onko kouluruuan arvostus kohdillaan?

Niskasen omakohtaisen kokemuksen mukaan lukiolaiset osaavat arvostaa kouluruokaa. 

”Kun he tulevat ykköselle, heillä saattaa vielä olla kapinahenkeä, mutta kun he kasvavat, moni muuttaa omilleen ja huomaa, ettei ruoka tule noin vain. Etenkin lomien jälkeen monella voi olla ihan ikävä kouluruokaa.”

Miten kouluruuasta kannattaisi puhua?

Niskanen uskoo, että kodeissa tuudittaudutaan vähän liikaakin siihen, että lapsi saa koulussa ruuan. Monissa kodeissa kouluruoka on päivän ainoa lämmin ruoka, ja siksi se on todella tärkeä. Niskanen uskoo, että sitä osataan myös arvostaa.

Mitä terveisiä lähetät muille alallasi työskenteleville?

”Olet keittäjä tai mikä ikinä, asiakaspalvelu on kaiken a ja o!”

LUE MYÖS: PRO-gaala 2022 kuvina – vau, mikä ilta! Yllätysartisti Stig villitsi

LUE MYÖS: Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin

Aromi-lehti jakoi horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jo 20:nnetta kertaa. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.

Toinen Marjo Niskasen PRO-pysteistä. KUVA Aki Rask
PRO-gaala järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa. Paikalla oli arviolta 800 juhlavierasta. Tilaisuuden juonsivat Susanna Laine ja Janne Kataja. KUVA Aki Rask


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi