Työvoimapula

Olivian vauhdikas avaus yllätti – päärautatieasemalle Helsingissä avattu ravintola etsii kiivaasti työvoimaa

Välimeren keittiö pizzoineen ja pastoineen vetää. Näin voi päätellä Helsingin päärautatieaseman entiseen lippuhalliin avatun Olivian vauhdikkaasta avauksesta. Ovi on käynyt tiuhaan, ja nyt suurin kipupiste onkin löytää lisäkäsipareja terassikauden asiakasvirtojen hanskaamiseen.

Olivian operatiivinen päällikkö Maija Saarman myöntää, että ravintolan avaus on ylittänyt kaikki odotukset. 

“Meillä on salissa yli 300 asiakaspaikkaa, mutta viikonloppuna oli tilanne, että emme voineet ottaa asiakkaita sisään ilman pöytävarausta.”

Muutoin asiakasvirta on jakaantunut tasaisesti.

“Lounasaikaan meillä käy työssä käyviä ihmisiä, iltaisin pöydissä viihdytään perhekunnittain, kaveri- ja työporukoissa. Uskon, että Olivia vetoaa keskeisen sijaintinsa vuoksi jatkossakin hyvin erityyppisiin asiakkaisiin, sillä ruokalistaltamme löytyy vaihtoehtoja erilaisille kukkaroille.”

Ruokalistan vetonaulat eivät ole yllättäneet. 

Klassikot, kuten kanapasta, Parman pizza ja tiramisu ovat olleet tähän mennessä Olivian ruokalistan suosikkeja. Listaan tehdään pientä tuunausta ensimmäisen kuukauden kokemusten perusteella, mutta muutoin se vaihtuu pari kertaa vuodessa. Nyt mennään kesälistalla, ja talvea kohti viritellään uutta.

Olivian asiakaspaikat tuplaantuvat terassikauden pyörähtäessä käyntiin. 

“Saamme terassille 250 asiakaspaikkaa lisää. Se tasaa samalla myös salin kapasiteettia, sillä terassillamme voi myös ruokailla.”

Olivian kesäterassista kaavaillaan Saarmanin mukaan kaupunkikeidasta puineen ja nurmikkoineen – vaikka se suuntautuu suoraan vilkkaalle Kaivokadulle. 

Kesäkauden suurin haaste 

Olivia on samassa veneessä koko ravintola-alaa vaivaavan ongelman kanssa, kun koronan myötä iso joukko tekijöitä karkasi muihin hommiin.

“Tarvitsemme kesäksi riveihin tuplasti lisää tekijöitä ja se aiheuttaa meille juuri nyt harmaita hiuksia. Toivottavasti usko ravintoloiden uuteen nousuun saa hyvät tyypit löytämään takaisin meille ja muualle!”

LUE MYÖS: Tältä se nyt näyttää! Asemahalli Helsingissä mullistettiin näyttäväksi ravintolaksi

LUE MYÖS: Tänne ei aiemmin ole yleisö päässyt – Päärautatieaseman uusi Café Eliel haluaa olla Helsingin keskeisin kohtaamispaikka


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi