FBSK

Greta Grönholm: Ravintola-alan töissä vain taivas on rajana

Kirjoittaja Greta Grönholm on Suomen baarimestarien ja kannattajien kerhon (FBSK) puheenjohtaja ja kokenut ravintola-alan ammattilainen.

Olen imenyt intohimon ravintola- ja hotellialaa kohtaa äidinmaidossa, olenhan kolmannen polven hotelli- ja ravintolayrittäjä.

Tutustuin alaan käytännön kautta. Jo 14-vuotiaana tiskasin ja myin pääsylippuja ravintolassa, ja heti kun täytin 18 vuotta, pääsin tiskin taakse baariin, mikä oli unelmani. Käytännön lisäksi halusin oppia alaa teorian kautta – siksi menin yhdeksännen luokan jälkeen kauppaopistoon ja myöhemmin ammattikorkeaan restonomilinjalle. Tiesin jo silloin, että tulen olemaan vastuussa perheyrityksestä, joten halusin oppia liiketaloutta ja lukujen käsittelyä.

En ole päivääkään katunut valintaani. Ravintola-ala on monipuolinen, alati kehittyvä ja ihmisläheinen ala, joka ottaa vastaan kenet tahansa. Täällä voit oikeasti olla oma itsesi, ja alalla onkin hyvin erilaisia, hauskoja ihmisiä, joille yhteistä on asenne ja rakkaus palvelualaan.

Olen itse ravintola-alalla päässyt tekemään monipuolisesti kaikkea, mistä olen kiinnostunut – olen saanut toteuttaa visuaalista puoltani, tavata erilaisia asiakkaita ja olla osana heidän juhlahetkiään. Matkustaa ympäri maailmaa, saanut läpi omia ideoita, järjestänyt isoja tapahtumia, mennyt epämukavuusalueille ja selvinnyt niistä voittajana.

Ravintola-alalla pääsee pitkälle, jos on oikea asenne; suorittavista vuoroista päälliköksi ja johtajaksi, erilaisten alkoholijuomayritysten brand ambassadoriksi, tekemään myyntiä tai markkinointia elintarvike- tai juomayrityksille, vain taivas on rajana! Uraa voi myös tehdä ulkomailla. Jos osaat alan, samat taidot pätevät ympäri maailmaa.

Olen hyvin tyytyväinen uravalintaani enkä edes ole vielä huipulla. Minulla on paljon annettavaa ja kehityttävää. Tällä alalla ei ole ikinä valmis, koska bisnes muuttuu koko ajan. Ravintola-ala on mediaseksikäs ala, siinä pääsee tekemisiin ihmisten kanssa, saa halutessaan kansainvälistä kokemusta ja voi käyttää omia vahvuuksiaan hyvinkin laajasti. Siksi haluan myös toimia esimerkkinä nuorille ja näyttää, mitä kaikkea alalla voi saavuttaa.

Jos siis kysyt itseltäsi, onko minusta tähän – todellakin on!

LUE MYÖS: Edistä uraasi brändäämällä itsesi! Näin baarimestari Greta Grönholm sen tekee

LUE MYÖS: Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Vaikka töissä on mukavaa, palkkaakin pitää saada


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker