Kilpailut

Nuorten baarimestareiden kilpailun voitto Kuopioon! Yksilökisan voitti Ida Sirkka

Nuorten baarimestarien kilpailu 2023
Kuvassa vasemmalta lukien Elisa Hämäläinen ja Kitisak Paanmongkhon, Ida Sirkka ja Joni Pakarinen sekä Katarina Carney ja Eemeli Häyrynen. KUVA Anikó Lehtinen

Nuorten baarimestareiden vuosittaisen joukkuekilpailun voittivat Ida Sirkka ja Joni Pakarinen, jotka edustivat kisassa Suomen baarimestarien yhdistyksen (FBSK) Kuopion alaosastoa.

Toiseksi sijoittuivat Elisa Hämäläinen ja Kitisak Paanmongkhon (FBSK Turku) ja kolmanneksi Katarina Carney ja Eemeli Häyrynen (FBSK Häme).

Yksilökisassa voiton vei Ida Sirkka.

Baarimestarien tehtävänä oli kehittää hard seltzer -tyyppinen juoma käyttämällä Bonaqua-kivennäisvettä ja Jameson-viskiä.

Voittajajoukkueen cocktailit olivat molemmat raikkaan hedelmäisiä. Pakarisen cocktailin pääosassa oli omena, jota oli sekä cordialina, hillokkeena että kuivattuna. Juomassa oli lisäksi muun muassa Bonaqua Villipäärynää ja Jameson Stout Edisonia.

Sirkan voittococktailin makuina olivat hunajameloni ja päärynä, Bonaqua Villipäärynän ja Jameson-viskin kanssa. Juomassa oli tapiokahelmiä sekä koristeena salviaa.

FBSK:n Hämeen, Turun, Kuopion ja Oulun alaosastojen lisäksi kilpailuun osallistuivat joukkueet Ruotsin ja Viron baarimestariyhdistyksistä.

Kilpailun viisihenkinen tuomaristo kiinnitti huomiota cocktailin tyylinmukaisuuteen, kokonaisuuteen ja tasapainoiseen makuun sekä innovatiivisuuteen.

LUE MYÖS: Lapin drinkkimestarin uuden spin off -kisan voitti Janne Mattila

FBSK:n Pertti Kiili luovutti yksilökisan voittaneelle Ida Sirkalle veteraanibaarimestarien kiertopalkinnon. KUVA Anikó Lehtinen
Ida Sirkan voitokas cocktail. KUVA Anikó Lehtinen


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker