Kilpailut

Jenni Poola ja Kuro Tomperi voittivat ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kisan

Kuvassa vasemmalla takana Dzianis Aliaksiuk ja Lidia Belardinelli Haaga-Heliasta ja vasemmalla edessä Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko Keudasta. Keskellä kisan voiton vieneet Jenni Poola ja Kuro Tomperi Omniasta. Oikealla neljänneksi sijoittuneet Aino Kaarkoski ja Mila Nykänen Stadin AO:sta. KUVA Food Camp Finland

Ravintola-alan opiskelijoiden Mestarikoulu-kilpailun voittivat Jenni Poola ja Kuro Tomperi Espoon Omniasta. Voittajaparia valmensi Daniel Strömberg. Poola ja Tomperi palkittiin myös Innovatiivisin pari -tittelillä.

Toiseksi sijoittuivat Lidia Belardinelli ja Dzianis Aliaksiuk Helsingin Haaga-Heliasta. Heidät palkittiin myös Paras tiimityöskentely -erikoispalkinnolla. Kolmanneksi sijoittuivat Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko Mäntsälän Keudasta. He puolestaan saivat Paras street food -erikoispalkinnon. Neljänneksi sijoittuivat Aino Kaarkoski ja Mila Nykänen Helsingin Stadin AO:sta.  

Mestarikoulu 2024 -finaalissa tehtävinä oli valmistaa 12 hengelle neljässä tunnissa pääruoka, jälkiruoka sekä street food -annokset kahdella eri täytteellä. Osa raaka-aineista oli määritetty ennalta. Pääruoka tuli valmistaa mallasporsaasta, jälkiruoka omenasta ja kaurasta ja street food -annokset subimalliselle leivälle. Street food -annoksissa yhdessä tuli käyttää härkäpapuvalmistetta, toiseen täytteet sai valita itse.

”Voittajapari erottautui ylivoimaisella teknisellä osaamisellaan. Kaikki finalistit todella laittoivat itsensä likoon ja suoriutuivat vaativasta finaalitehtävästä hyvin”, kilpailun päätuomari, keittiömestari Sasu Laukkonen sanoo.

”Mestarikoulu on erittäin tärkeä kilpailu nuorten kokkiopiskelijoiden henkilökohtaiselle kehitykselle, niin henkisen kantin kuin ammattiosaamisen kannalta”, Laukkonen toteaa. 

Laukkosen lisäksi tuomaristossa oli mukana myös muita Suomen eturivin keittiömestareita, kuten Helena PuolakkaMikko Kaukonen ja Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergström

”Perinteisesti kokkikilpailuissa nähdään fine dining -tyyppistä kikkailua, mutta oikeassa työelämässä merkittävä osa kokin ammattia on isoille massoille kokkaaminen. Street food olikin mainio valinta finaalitehtäväksi, sillä gourmet-tason katuruoan suosio on Suomessakin vankkaa. Finalisteista huokui into, kun he pääsivät toteuttamaan itseään. Oli myös upeaa nähdä, että arvovaltainen tuomaristokin arvosti modernia katuruokaa siinä missä upeita tähtiravintola-annoksiakin. Loppujen lopuksi molemmissa on kyse makujen oikeanlaisesta yhdistämisestä ja hyvän tunteen synnyttämisestä”, sanoo yksi kilpailun tuomareista, katuruokavaikuttaja Ossi Lahtinen.

Mestarikoulu järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Kilpailun järjestäjä on ruoka-alan monitoimiyritys Food Camp Finland.

Mestarikoulu 2024

 1. Omnia Espoo, Jenni Poola & Kuro Tomperi 1679 pistettä
 2. Haaga-Helia, Lidia Belardinelli & Dzianis Aliaksiuk 1580 pistettä
 3. Keuda, Mäntsälä, Yuliia Bodenko & Hanna Shevchenko 1433 pistettä
 4. Stadin AO, Helsinki, Aino Kaarkoski & Mila Nykänen 1284 pistettä

LUE MYÖS: Kurkistimme ”Hodariukko” Ossi Lahtisen jääkaappiin – reissumiehen viikonloppuherkku on brittiläinen klassikko

LUE MYÖS: Helli Leppikangas on Suomen mestari 2023 – nuorten tarjoilijoiden ammattitaitoa mitattiin Taitaja-kisassa


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi