Baarit

Tältä näyttää Helsingin keskustaan avattu uusi baari, joka yhdistää minigolfin ja yökerhon – yllättäviä ratoja

Helsinkiin avattiin perjantaina viihderavintola Helsinki Camping, jossa yhdistyvät minigolf, baari, yökerho ja karaoke. Avec kävi tutustumassa uutuuteen avajaispäivänä 1.3.2024.

Yllä: Tältä näyttää Helsinki Camping. Liiku videoiden ja kuvien välillä painamalla kuvan reunaa.

Helsinki Campingissa on 13 minigolfväylää. Tavallisempien ratojen joukossa on erikoisuuksia, kuten videotykin, kameran ja peilien avulla innovoitu reiätön rata. Jutun alussa näkyvältä videolta saa kuvan siitä, miten rata reagoi sille asetettuun palloon. Jippona on erityinen oranssi pallo, jonka kamera tunnistaa.

Radoilla saa kävellä vapaasti. Radat on rakennettu niin, että niille roiskuva juoma ei haittaa. Pinnoitteet uusitaan säännöllisin väliajoin.

Helsinki Campingin kaksi karaokehuonetta toimivat Singa-sovelluksella. Tanssilattian kalusto on sovitettu DJ-kokoluokkaan, eli kokonainen bändi ei lavalle mahdu.

Liiankin suosittu deittipaikka

Iso Roobertinkadulle Punavuoren kaupunginosaan avautunut Helsinki Camping on ketjun kymmenes ravintola. Ensimmäinen Camping avattiin Osloon vuonna 2016. Idean takana oli norjalainen minigolfari Anders Gudmundstuen.

”Ajattelimme, että tämä olisi hauska idea”, Helsinki Campingin avajaisissa perjantaina vieraillut Gudmundstuen muistelee ensimmäisen ravintolan avaamista.

”Ensimmäisen vuoden aikana Oslon ravintolassa pelattiin sata tuhatta kierrosta minigolfia. Se pisti miettimään, että tätä kannattaisi ehkä laajentaa.”

Campingeja on Norjassa Oslossa, Trondheimissa, Tromssassa, Drammenissa, Stavangerissa ja Kristiansandissa, Tanskan Kööpenhaminassa ja Aarhusissa sekä Ruotsin Malmössä. Ketjun on omistanut vuodesta 2019 suomalainen ravintolajätti Noho.

”Tromssassa meillä on iso lava, jolla järjestämme konsertteja. Tindertreffit meillä ovat niin suosittuja, että yksi Norjan suurimmista lehdistä kirjoitti jutussaan, että jos haluat erottua deittimarkkinoilla, älä vie seuralaistasi minigolfaamaan”, Gudmundstuen nauraa.

Simppeliä ruokaa

Campingeissa on järjestetty muun muassa alastongolfausta, jonka Gudmundstuen ja kumppanit koordinoivat norjalaisen naturistiyhdistyksen kanssa.

”Alastontapahtumia kun ei ollut aikaisemmin tullut järjestettyä, niin halusimme varmistaa, että kaikki menee kuten kuuluu. Alastongolfista tulee kyselyitä, että voiko vaatteet päällä pelata. Niihin vastaamme kohteliaasti, että valitettavasti tämä on naturistijuttu. Ehkä kokeilemme Naked Golfia vielä Helsingissäkin.”

Helsinki Camping, kuten ketjun muutkin ravintolat, haluaa vedota monenlaisiin asiakasryhmiin firma- ja polttariporukoista lapsiperheisiin.

Iso-Roban ravintola on rakennettu entisen vaatemyymälän tiloihin. Ruoka on simppeliä hodaria ja pizzaa. Baaritiskiltä saa lonkeroiden ja oluiden lisäksi cocktaileja, joiden hinta (12–13 euroa) on Helsingin keskustan yleistä tasoa matalampi.

Ruoka- ja juomatarjonta on linjassa ravintolan konstailemattoman perusajatuksen kanssa. Englanninkielinen sana camping tarkoittaa leirintäaluetta, ja sieltä ravintolaketjun nimikin juontaa.

”Nyt meille sitten tulee leirintäaluetta etsiviltä äkäisiltä turisteilta vuosittain palautetta, että vaihtakaa nimi. Tarkoitus ei ollut hämmentää ketään. Kunhan ajattelimme, että camping on asia, johon minigolf ajatuksena yhdistetään”, Gudmundstuen taustoittaa.

Avecin aikaisemmassa jutussa lisää Camping-ketjusta ja sen taustoista.

LUE MYÖS: Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina

Helsinki Camping

Aukioloajat:
Ti–to: 15– (ikäraja K18 kello 21–)
Pe: 15-04 (ikäraja K20 klo 21–)
La: 12–04 (ikäraja K20 klo 21–)
Su: 12–21
Ma: suljettu

Hinnasto, minigolf:
Aikuiset 10 euroa
Lapset (5–12 v.) 7 euroa
Opiskelijat 8 euroa

Helsinki Camping sijaitsee Iso Roobertinkadulla, eli kotoisammin Iso-Roballa. KUVA Jaakko Sandqvist

LUE MYÖS: Frisbeegolf saa nelipäiväisen talvitapahtuman – Vantaan Fribafiestaa järjestää alan tulokas: ”Tämä on intohimohanke”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker