Pizza

Tällaista on New York -tyylinen pizza, jota Helsingin uusi ravintola tarjoaa – kotiin tilaamiseen liittyy lämmityskikka

Belmontin New York -pizzan reunat ovat napolilaista pizzaa rapeammat. Juusto on sulanut enemmän, koska pizza on kauemmin uunissa. KUVA Aapo Siippainen

Viime vuosina kolme pizzeriaa eri puolille Helsinkiä avannut Daddy Greens -ketju on perustanut Hakaniemeen täysin uuden konseptin. Hakaniemenkadulle avattiin pääsiäisen jälkeen Belmont by Daddy Greens. ”Välähdys New Yorkia Hakaniemessä”, mainos lupaa.

Daddy Greensin toinen perustaja Eero Kokkonen kertoo, mistä uudessa ravintolassa on kyse.

”Belmont by Daddy Greensin konsepti on New York trattoria. Amerikan-italialaista ruokaa ja viinejä maailmalta. Keittiössä tehdään paljon käsityötä, pastoista lähtien teemme kaiken itse. Ajatuksena on tilata pöytä täyteen ja jakaa kokemus ystävien kesken. Tunnelma on rento, liikoja hienostelematta”, Kokkonen kertoo Helsingin Uutisten haastattelussa.

Mitä on New York -tyylinen pizza?

Ruokalistalla on muun muassa lihapullia yrttisessä tomaattikastikkeessa, häränhäntäpastaa, polentaa, mustekalaa ja marinoituja kasviksia. Sekä tietysti pizzaa. Pizzojen kerrotaan olevan tyyliltään ”New York”. Mitä se tarkoittaa?

”New York -pizzan historia alkaa Napolista. New Yorkiin saapuneet italialaiset alkoivat tehdä tuntemaansa pizzaa raaka-aineista ja uuneilla, joita oli saatavilla. Nämä raaka-aineet ja uunit erosivat suuresti siitä, mitä Italiassa käytettiin. Taikinaan jouduttiin lisäämään öljyä ja mallasta, uunit olivat hiiliuuneja ja lämpötila niissa oli alhaisempi. Näin syntyi NY Pizza, joka on rapea ja hieman sitkeä. Taikinan maussa on paahteista leipää.”

Eero Kokkonen ja David Smith perustivat Belmontin Hakaniemenkadulle. Samassa osoitteessa ovat aiemmin toimineet muun muassa ravintolat Skutta ja Kuja. KUVA Aapo Siippainen
Belmontin annokset sopivat jaettaviksi. Kuvassa misomarinoituja porkkanoita, friteerattuja mustekaloja, lihapullia ja pepperonipizzaa. KUVA Aapo Siippainen

Miten Belmontin pizzat eroavat Daddy Greensin muista ravintoloista sekä trendikkäästä napolilaisesta pizzasta?

”Belmontin pizza eroaa Daddy Greensistä rapeudellaan ja taitettavuudellaan. Paistoaika on pidempi ja juusto on sulanut venyväksi. Myös koko on isompi todelliseen Amerikan malliin. Napolilainen pizza on taas ilmavaa, pehmeää, sitkeää ja herkullista”, Kokkonen selittää.

Toinen omistaja David Smith sanoo, että newyorkilaisen pizzan rakenne kestää kotiinkuljetusta paremmin kuin pehmeä napolilainen. Hän kuitenkin suosittelee lämmittämään pizzan kotona heti sen saapumisen jälkeen.

”Uuni kannattaa lämmittää samalla kun tekee tilausta. Paras neuvo on kääntää uunipelti ylösalaisin ja laittaa se uunin yläosaan. Pirskota muutama tippa vettä pizzan päälle ja lämmitä suoraan käännetyn vuoan päällä noin kaksi minuuttia. Se on melkein yhtä hyvä kuin tuoreena uunista otettuna”, Smith neuvoo.

Hakaniemi on noussut Helsingin uudeksi ravintolakeskittymäksi. Alueelle on avattu paljon huomiota saaneita ravintoloita, kuten 305, Ravinteli Olkkari, The Pantry, Bistro Le Coin, Bistro O Mat ja Kirsikka.

Belmont sijaitsee viime vuonna suljetun ravintola Skutan tiloissa.

”Hakaniemi ja Hakaniemenkatu on todellakin nousussa ravintolakeskittymänä. Meillä on mukavaa yhteisöllisyyttä ravintoloitsijoiden kesken. Näemme tulevaisuuden valoisana suurista tietyömaista huolimatta.”

LUE MYÖS: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

LUE MYÖS: Mikael Gabrielin pilvipizzeria avattiin – tällainen on sen detroitilaistyylinen tuote

Daddy Greensin pizzoissa on kuohkeammat reunat kuin Belmont by Daddy Greensissä. Kuva Taka-Töölön Daddy Greens -ravintolasta. KUVA Kaisa Paastela


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi