Bistrot

Jyrki Tsutsusen villiruokaravintola Skutta Hakis lopettaa

Jyrki Tsutsunen (vas.) ja keittiöstä vastannut Jouni Toivanen kuvattuna Skutta Hakiksessa maaliskuussa. KUVA Mariaana Nelimarkka

Villiruokaan erikoistunut helsinkiläinen ravintola Skutta Hakis lopettaa toimintansa. Hakaniemeen maaliskuussa avattu bistro ehti toimia puolisen vuotta.

”Olo on osittain helpottunut, mutta samalla haikea”, ravintoloitsija Jyrki Tsutsunen huokaa Avecille.

”Loimme Hakikseen omaleimaisen ja uniikin konseptin. Ravintolassa oli tosi hyvä ruoka ja sitoutunut henkilökunta, mutta realiteetit tulivat vastaan: kun rahat eivät riitä, on nostettava kädet pystyyn.”

Ravintolan lopettamispäätös oli monien pienten asioiden summa, Tsutsunen kertoo.

”Sääli, että Helsinki menettää meidät. Mutta nostan hattua siitä, että kaupunkiin avataan uusia ja kiinnostavia ravintoloita. Koronan jälkeinen aika ei ole ollut helppoa ravintoloille, eikä inflaatio ole helpottanut yrittäjien toimintaa”, Tsutsunen toteaa.

Skutta Hakis päättää toimintansa lauantaina 14.10.

Tsutsusen toinen ravintola, Stoa-kulttuurikeskuksessa Itäkeskuksessa sijaitseva Skutta Itis jatkaa entiseen tapaan.

Avec kirjoitti Skutta Hakiksesta ravintolan avautumisen aikoihin maaliskuussa. Voit lukea jutun tästä.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi