Pizza

Helsingin puhutuin pizzeria laajenee muualle Suomeen

Punavuoren kaupunginosassa Helsingissä toimiva Forza sijoittui seitsemänneksi Euroopan 50 parhaan pizzerian listalla toukokuussa.

Voit lukea Forzasta ja sen perustajista Luca ja Salla-Maria Plataniasta tästä jutusta: Helsinkiläinen Forza palkittiin Euroopan seitsemänneksi parhaana pizzeriana.

Forza siirtyy Platanioilta Olo Collectionille elokuussa.

”Forzassa pizzat tehdään alusta asti käsin laadukkaista raaka-aineista, joten meidän arvomaailmamme sopivat hyvin yhteen. Kaikilla Olo Collectionin ravintoloilla on oma sielunsa eli vahva ideologia sekä selkeä ja helposti tunnistettava konsepti. Haluamme säilyttää kaiken sen tietotaidon, jota Forzan henkilökunnalla on. Perustajat Luca ja Salla-Maria Platania ovat tehneet ainutlaatuista työtä. Ravintolan pizzaresepti on salainen, ja sen on vain muutaman ihmisen tiedossa”, Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

Olo Collection aikoo avata Forza-ravintoloita myös muualle Suomeen.

”Olemme etsineet valmista ravintolakonseptia, jota voimme laajentaa isoihin kaupunkeihin. Strategiamme mukaisesti jatkamme kasvuamme myös Helsingin keskustassa, jossa tavoitteemme on tuplata ravintoloidemme määrä nykyisestä kuudesta.”

Vahva usko Helsingin keskustan vetovoimaan

Syksyllä Olo Collection avaa Fabianinkadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan italialaisravintola Scolaren, jonka yhteydessä toimii viinibaari Enoteca Banco Vini.

Mikko Heinosen mukaan Olo Collectionin kasvustrategia linkittyy tiiviisti Helsingin keskustan vetovoimaan ja kehittymiseen.

”Haluamme olla yksi vahvoista toimijoista Helsingin keskustan tulevaisuuden rakentamisessa. Emme odota tumput suorina kehitystä, vaan toimimme. Käymme tälläkin hetkellä isojen kiinteistöomistajien kanssa keskusteluja siitä, millaisilla toimilla voimme yhdessä tehdä keskustasta entistäkin mielenkiintoisemman paikan. Toivomme toki, että keskustan elinvoimaisuus nousee voimakkaasti esille myös Helsingin kaupungin toiminnassa.”

Olo Collection Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut ravintoloiden ryhmä, johon kuuluvat Olon lisäksi ravintolat Emo, Ego, Brasa, Garden by Olo, Särkänlinna ja sekä Olo Creative Catering. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden 2022 aikana 47 prosenttia 8,7 miljoonaan euroon.

Syksyllä avattavaa Scolarea luotsaavat keittiöpäällikkö Kalle Tanner ja ravintolapäällikkö Kirsi Kedonperä. Luovana johtajana toimii ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä.

”Pitkällä urallani olen nähnyt ruokatrendien muutokset ranskalaisesta keittiöstä molekyyligastronomiaan. Jo pitkään on tällä alalla menty kohti yksinkertaisempaa. Ihmiset kaipaavat selkeyttä, eivätkä halua liian vaikeaa tai monimutkaista ruokaa. Ei olekaan liioittelua puhua lohturuoan vahvasta noususta. Italialainen keittiöhän on aina edustanut tätä ajattelutapaa”, Pekka Terävä sanoo.

LUE MYÖS: Tällainen on Suomen uusi Michelin-ravintola Vår – keittiön seinään oli teipattu tähti jo aikaisemmin

LUE MYÖS: Jyrki Tsutsusen villi uutuusravintola tarjoaa kanansydäntä ja ruusua Hakaniemessä, jonka hän toivoo olevan “seuraava Kallio”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi