Kilpailut

Suomen Alice Laasonen ja Daniel Romi voittivat kokkiopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden

Suomen Daniel Romi ja Alice Laasonen voittivat Pohjoismaiden mestaruuden. KUVA Jari F. Lampén / Mara ry

Suomen joukkue voitti kokkiopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden Helsingissä viikonloppuna. Kultajoukkueen muodostivat Alice Laasonen ja Daniel Romi.

Suomen joukkue valmisti kaksipäiväisen kilpailun avauspäivänä velouté-keiton parsasta, kananmunasta ja pekonista, karjalanpaistia sekä amuse-bouchet teemoilla brie-juusto ja kampasimpukka. Toisena päivänä Suomi tarjoili siikatartaria, haudutettua parsaa ja liekitettyjä kreppejä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Tanska ja kolmanneksi Norja.

Samaan aikaan järjestetyissä tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa voiton vei Tanska, toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Islanti. Suomen tarjoilijaopiskelijat Saara Lillkåll ja Milla Salinas jäivät kärkikolmikon ulkopuolelle.

Suomen joukkueen avauspäivän velouté-keittoannoksessa oli sekä valkoista että vihreää parsaa. KUVA Jari F. Lampén / Mara ry
Kultamitalistit Alice Laasonen ja Daniel Romi ovat Perho-liiketalousopiston opiskelijoita. KUVA Jari F. Lampén / Mara ry

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestettiin Perho-liiketalousopiston tiloissa Helsingissä 26.–27.4.2024. Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry isännöi kilpailuja yhdessä Perhon kanssa. Kilpailun järjestävät Pohjoismaiden ravintola- ja matkailualan järjestöt. Maat vuorottelevat tapahtuman isännöinnissä. Vuonna 2025 kisat pidetään Tanskan Silkeborgissa.

Suomella on ollut hyvä vuosi kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Helmikuussa kokkimaajoukkue voitti kultaa kokkiolympialaisissa. Samoissa kisoissa Community Catering -sarjassa Suomea edustanut Compass Groupin joukkue jakoi olympiakullan Sveitsin kanssa.

Juttua muutettu 2.5.24 klo 11.07: Karjalanpaisti oli pääruoka, ei amuse-bouchen teema.