Cocktailit

Täydellinen cocktail syksyyn: S’hroom of Death yhdistää sieniä, rommia, savua ja havua

”Juomasekoituksissa menee ihan hirveästi rommia. Erityisesti nuoret naiset pyytävät vaaleaa tai maustettua rommia. Se on uusi vodka”, turkulaisen The Cow -baarin ravintolapäällikkö Janette Bertényi kertoo. Voit lukea Bertényin ajatuksia ja vinkkejä tarkemmin tästä jutusta.

Alla cocktailresepti, joka on täydellinen valinta syksyyn.

S’hroom of Death
S’hroom of Death. KUVA Laura Hujanen

S’hroom of Death

4 cl mustatorvisienillä maustettua rommia (*)
2 cl vaahterasiirappia
savutee-havuilmaa (**)

Lasi on the rocks
Valmistustapa hämmentäminen

Mittaa hämmennyslasiin mustatorvisienillä maustettu rommi ja vaahterasiirappi. Lisää reilusti jäitä ja hämmennä, kunnes juoma on kylmä. Siivilöi on the rocks -lasiin ison jääkuution päälle. Lusikoi pinnalle savutee-havuilmaa.

*Mustatorvisienillä maustettu rommi

200 g Plantation Barbados XO -rommia
50 g tuoreita, puhdistettuja mustatorvisieniä

Sekoita rommi ja mustatorvisienet vakuumipussissa. Vakumoi ja anna maustua kylmässä 20 tuntia.  Lämmitä vesihaude 50 asteeseen. Nosta vakuumipussi vesihauteeseen tunnin ajaksi. Siivilöi maustettu rommi liinan läpi. Säilytä viileässä.

**Savutee-havuilma

500 g vettä
20 g lapsang souchong -teelehtiä
5 g kuusenkerkkäjauhetta
100 g sokeria
30 g havu-uutetta
4 g soijalesitiiniä

Sekoita kaikki raaka-aineet. Lämmitä 40-asteiseksi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja nostata kuplat maidonvaahdottimella.


Vaahtoa lasiin

    • Vaahto tuo cocktailiin lisäkerroksen, jossa voidaan korostaa eri makuja kuin juomassa.

    • Vaahdolla voidaan luoda juoman pinnalle voimakas aromi käyttämällä tuoksuvia raaka-aineita, kuten savuteetä.

    • Rakenne voi olla silkkisen pehmeä (marenkivaahto) tai isokuplainen (air eli ilma).

    • Vaahdoissa kannattaa lähteä yksinkertaisesta liikkeelle, jotta saa tekniikan haltuun.

    • Vinkkejä kannattaa pyytää fine diningiin perehtyneiltä kokkikollegoilta.

LUE MYÖSBaarimestarien parhaat reseptit ja ideat pimeneviin iltoihin: ”Syksy on parasta aikaa”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker