Manhattan-drinkki: hifistelyversio ”Pre prohibition style”

  • 3 cl ruisviskiä
  • 3 cl punaista makeaa vermuttia
  • ¼ bs arabikumisokeria (*)
  • dash suolaliuosta (1 osaa suolaa, 7 osaa vettä)
  • dash bitter blendiä (1 osa aromaattinen & 3 osaa appelsiini)

Lasi: on the rocks

Koriste: maraschino-kirsikka & appelsiininkuori

Jäähdytä hämmennyslasi ja tarjoilulasi, jos niitä ei säilytetä pakkasessa. Trimmaa appelsiinin­kuoresta koriste. Mittaa hämmennyslasiin ruisviski, punainen makea vermutti, arabikumisokeri, suolaliuos ja bitter blend. Täytä hämmennyslasi kuivilla jäillä. Hämmennä noin 30 sekuntia, maista välillä. Siivilöi drinkki on the rocks -lasiin jääblokin päälle ja koristele appelsiininkuorella sekä maraschino-kirsikalla.

(*) Arabikumisokeri

  • 110 g vettä
  • 100 g arabikumia

Valmista ensin arabikumivesi. Sekoita vesi ja arabikumi ja anna levätä 24–48 tuntia välillä sekoittaen.

  • 220 g vettä
  • 620 g sokeria

Valmista vedestä ja sokerista siirappi. Kun siirappi on valmis ja vielä kuuma, lisää valmis arabikumivesi. Seosta ei saa keittää arabikumin lisäämisen jälkeen, eli poista heti sen lisäämisen jälkeen lämmönlähteeltä.