Aromi
SUOSITTELEMME: 75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa
SUOSITTELEMME: 32-vuotias suomalainen kokki kertoo, miltä työ maailman parhaassa ravintolassa tuntuu – tältä näyttää Noman kulisseissa
SUOSITTELEMME: Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Kilpailut

Suomalaismestari loihti upean teoksen MM-suklaakisoissa – kuvat luomuksista

Pariisissa tänä vuonna järjestetty World Chocolate Masters on maailman johtava suklaa-alan kilpailu. Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki oli ensimmäinen suomalainen finalisti kilpailun historiassa.

Loppukilpailuun selviytyneet 18 finalistia saivat tehtäväkseen rakentaa suklaanäyteikkunan, jonka koko on lähes 1,5 x 3 metriä. Eero Paulamäki sovitti visionsa loppukilpailun teemaan, joka on Renewable Tomorrow eli uudistuva huominen.

Eero Paulamäen näyteikkuna esittelee keijun luonnon uudelleensyntymisen äärellä. Pandemian ja sodan jälkeinen maailma perustuu Eeron visiossa uudistuville resursseille ja tuhkasta nousee uusi maailma kaikkine ihmeineen. Vanhan maailman raunioista kasvaa kukkia, joita ympäröivät revontulet sekä kevyt tuore uusi lumi, Fazerin tiedotteessa kuvailtiin Paulamäen kilpailutyötä.

Kilpailutöitä oli mahdollista äänestää World Chocolate Masters -kisan verkkosivuilla. Eniten ääniä kerännyt teos palkitaan yleisöäänestyksen voittajana. Äänestyksen tuloksia ei ollut vielä tiistaina tiedossa.

Kymmenen parasta suklaamestaria eteni loppukilpailun huipentavaan superfinaaliin. Eero Paulamäki lukeutui niiden kahdeksan suklaamestarifinalistin joukkoon, jotka jäivät rannalle superfinaalista. Kokonaiskilpailun voitti espanjalainen Lluc Crusellas.

Alla otos finalistien teoksista. KUVAT World Chocolate Masters

Eero Paulamäki, Suomi.
Lluc Crusellas, Espanja.
Anna Gerasi, Italia.
Antoine Carréric, Ranska.
Carlo Midiri, Alankomaat.
Dongsuk Kim, Etelä-Korea.
Issam Tajer, Marokko.
Nicolas Nikolapoulos, Kreikka.
Stephen Trigg, Iso-Britannia.
Jiro Tanaka, Japani.

LUE MYÖS; Uusia Fazer-kahviloita pulpahtelee tiuhaan – ”Menestyksen kulmakivi on erottautuminen”

LUE MYÖS: Konditoria-alan huippukouluttaja Markku Vengasaho palkittiin

LUE MYÖS: Konditoria Ph7 voitti leipureiden SM-kultaa

Alla kuvia Paulamäen muista kilpailutöistä. Klikkaa kuvat suuremmiksi. KUVAT World Chocolate Masters


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi