Evento Awards

Evento Awards kokoaa tapahtuma-alan huiput yhteen – ”Kilpailutyöt ovat alan formula ykkösiä”

Evento Awardsin uusi kilpailusivusto on juuri lanseerattu. Tutustu sivuihin täältä.

Evento Awards on tapahtuma-alan kilpailu, jossa palkitaan vuoden onnistuneimpia tapahtumia, tapahtumapaikkoja ja tekijöitä niiden takana. Finaaliin pääsy on tunnustus erinomaisesta työstä, ja palkitut tekijät ovat haluttuja kumppaneita asiakkaiden silmissä.

Uudistuvaa Evento Awardsia on kehitetty yhdessä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa. Äänensä kehitystyössä ovat antaneet johtavat tapahtumatoimistot, Tapahtumateollisuus ry sekä monet muut tärkeimpien sidosryhmien toimijat.

Kilpailu kehittää, ja onnistumiset yhdistävät alaa. Menestyminen Evento Awardsissa on tapahtumien tekijöille osoitus erinomaisesta ammattimaisesta osaamisesta.

Evento Awardsin päätuomarina toimii Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén, joka on luotsannut tuomariston työtä aiemminkin. Muu tuomaristo koostuu tapahtuma-alan, markkinointiviestinnän, visuaalisuuden ja asiakkuusajattelun tunnetuista ammattilaisista.

Hollmén on ollut mukana myös kilpailun kehitystyössä.

”Kilpailutyöt ovat alansa formula ykkösiä.”

”Evento Awardsin kilpailutyöt ovat alansa formula ykkösiä. Niissä testataan uusia asioita ja tuodaan esiin uusia teknologioita ja ratkaisuja. Kilpailutyöt ovat alan suunnannäyttäjiä, joiden vaikutteet valuvat vähitellen koko alalle”, Hollmén kertoo.

”Tuomarille tämä on mahdollisuus saada läpileikkaus suomalaisten tapahtumien tasosta, tapahtumateollisuudesta ja sen toimijoista.”

Tuomaroinnissa läpinäkyvä, luotettava ja johdonmukainen työskentely on tärkeää. Sitä varten tarvitaan selkeät kriteerit ja mittarit, joiden mukaan kilpailutöiden onnistumista arvioidaan.

Hollmén haluaa painottaa kilpailun osallistujille, että vaikka kilpailutöissä tapahtuman onnistunut toteutus on tärkeässä roolissa, tärkeää on myös esitellä tuloksellisuus ja muutos, joka tapahtumalla on saatu aikaan. Kilpailutyön ”entryyn” kannattaa satsata.

”Haluan, että kilpailutyöt antavat todisteita tapahtuman vaikuttavuudesta ja miten niissä on panostettu osallistujien kokemukseen. Haluan myös kuulla, mitä arvoa osallistujille on tuotettu.”

Hollmén muistuttaa, että ”entryissä” on hyvä antaa kunnia kaikille kumppaneille ja toteutukseen osallistuneille. Onhan tapahtumissa paljon eri toimijoita ja muuttujia. Hyvä projektinhallinta korostuu, ja ilman sitä tapahtuma ei voi onnistua.

”Hyvässä kilpailutyössä projektinhallinnan on oltava huipputasoa.”


Päätuomarin neuvot hyvän ”entryn” tekemiseen

Petri Hollmén kertoo, miten tuomariston huomio herätetään kisatyön ilmoittamisessa.

1. Kristallinkirkas tavoite.

Huomioni herättää se, että jo tapahtuman tavoitteessa puhutaan vaikutuksesta, joka tapahtumalla halutaan saada aikaan. Miten osallistujien käytös on muuttunut tapahtuman jälkeen? Haluan lukea kisatyön konkreettiset tavoitteet, mittarit ja tulokset.

2. Projektin mittakaava.

Tällä en tarkoita, että iso olisi parempi. Kerro entryssä selkeästi, milloin tapahtuma on käynnistynyt, mikä on sen suunnittelujänne, osallistujamäärä ja budjetti. Kaikki mitä voidaan paljastaa, on hyvää taustatietoa tapahtuman ymmärtämiselle.

3. Toiminnan laajuus.

Kerro selkeästi, mikä tapahtumatoimiston rooli oli toteutuksessa ja mitä lisäarvoa se tuotti projektille. On hyvä luoda tuomareille ymmärrystä, millaista yhteistyötä asiakkaan kanssa on tehty ennen ja jälkeen tapahtuman. Entä miten tapahtumatoimija on voinut parantaa tai haastaa asiakasta toteutuksessa?

Huom! Kilpailun tuomaristosta ja Eventon toimituksesta koostuva esiraati valitsee kunkin sarjan kolme finalistia. Finalistit julkistetaan maaliskuussa.

Avecmedia ja Evento Awardsia järjestävä tapahtuma-alan ammattilaisten lehti Evento kuuluvat samaan mediakonserni Keskisuomalaiseen.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento