Baarit

Suomen tunnetuimman Hurriganes-pubin yrittäjä Raimo ”Rami” Sorsa on kuollut

Tsemppi-pubin sisustus huokui nostalgiaa. KUVA Aapo Siippainen

Helsinkiläisen Tsemppi-pubin yrittäjä Raimo ”Rami” Sorsa on kuollut 72-vuotiaana. Tsemppi lienee tunnetuin Hurriganes-yhtyeelle omistettu baari.

Raimo Sorsan poismenon vahvistaa Helsingin Uutisille Sorsan ystävä ja ravintolan paperiasioissa auttanut Ilari Hirvonen. Hirvonen sanoo, että Sorsa oli sairastellut, mutta kuolema tuli yllättäen.

”Rami menehtyi 30. maaliskuuta. Hän oli töissä vielä maaliskuussa, joten lähtö tuli saappaat jalassa.”

Hurriganes-tähti Remu Aaltosen äiti Eeva Aaltonen-Sorsa perusti Tsemppi-pubin Alppiharjun Kirstinkadulle vuonna 1985. Aaltonen-Sorsa kuoli 88 vuoden iässä vuonna 2016, jonka jälkeen aviomies jatkoi ravintolan toimintaa yksin.

”Tämä oli Ramin ja Eevan elämäntyö. Rami oli täällä 365 päivänä vuodessa”, Hirvonen kertoo.

Ravintolan seinillä on paljon Hurriganes-muistoesineitä, julisteita, valokuvia ja taideteoksia.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Toiminta päättyy

Raimo Sorsan sairastumisen jälkeen Tsemppi-pubin toimintaa yritettiin maaliskuussa pitää yllä talkoovoimilla, mutta se ei onnistunut. Ravintolaa puretaan parhaillaan.

”Valitettavasti kukaan ei jatka liiketoimintaa tässä. Se ei ole taloudellisesta näkökulmasta kannattavaa. Paikka on syrjässä kaikesta”, Hirvonen laskee.

Kanta-asiakkaiden lisäksi Tsemppi-pubissa kävi paljon viereisen Kulttuuritalon konserteissa käynyttä väkeä.

”Paikan ylläpitäminen on perustunut juuri Kulttuuritaloon. Sieltä tuli kerralla isoja määriä asiakkaita”, Hirvonen kertoo.

LUE MYÖS: Ikinuori Elvi Avikainen täytti 96 – hänen vuonna 1955 perustamansa leipomo toimii yhä perhevoimin Helsingin Kalliossa

Kirstinkadulla sijaitsevan Tsemppi-pubin ikkunan eteen tuotiin huhtikuussa kynttilöitä. Ravintola on suljettu lopullisesti. KUVA Aapo Siippainen
Tsemppi-pubin asiakkaat ovat kuvailleet Ramia sympaattiseksi ja rauhalliseksi ihmiseksi. Muru-koiralle etsitään nyt eläinsuojeluyhdistyksen kautta uutta kotia. Kuva vuodelta 2019. KUVA Aapo Siippainen
Tsemppi-pub oli Ramin ja Eevan elämäntyö. AAPO SIIPPAINEN


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker