Ravintolaterassi

Kuvat: Helsingin Senaatintorin 410-paikkainen ravintolaterassi on auki

Senaatintorin laitaan Helsinkiin avattiin Torikorttelin ravintoloiden yhteinen 410 asiakaspaikan terassi. Avec kävi paikalla avajaispäivänä. Terassin on määrä olla auki 7.7.–27.8.2023.

Senaatintorin terassin ravintolat 2023

Sofia Helsinki toimii torilla kolmen konseptin voimin. Sofia Helsinki Café (auki kello 10–18) on kahvila, Velo Bar Sofia (11–23) on baari ja Helsinki Summer Kitchen (11–23) tarjoilee ruokaa.

Ravintola Valkoinen sali toimii torilla kahdella toimipisteellä. Harvest Cocktails by Valkoinen sali (11–23) on cocktailmestari Jari Mellinin vetämä baari.

Baobao & Bubbles by Valkoinen Sali (11–23) tarjoaa aasialaistyylisiä bao-höyrysämpylöitä. Ravintola Olon keittiömestari ja Vuoden kokki 2020 Lari Helenius on kehitellyt torille kolme erilaista baota. Niiden kanssa on tarjolla Valkoisen salin yrittäjän, samppanjafriikki Ville Tikkasen valikoimia samppanjoita.

Pizzeria Via Tribunali (11–23) tarjoilee napolilaistyylistä, kaasu-uunissa avotulella paistettua pizzaa.

Cocktailbaari Shady Palms by Trillby & Chadwick (12–23) tuo tiki-juomatrendin Senaatintorille.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Sofia Helsingin ravintolayrittäjä Mikko Leisti kurkisti Velo-baarin oviaukosta. Tiskillä ravintolapäällikkö Heidi Varha. KUVA Jaakko Sandqvist
Baarimestari Vesa Mäkäräinen työnsä äärellä Shady Palms by Trillby & Chadwickin tiskillä. Mäkäräisen selän takana pulputtaa tonkallinen Piña Colada -slushia. KUVA Jaakko Sandqvist

LUE MYÖS: Vaivattomassa ja näyttävässä loskajuomassa on hyvä kate – Aperol Slush ja käytännön vinkit baarimestarille

Senaatintorin perjantaina 7. heinäkuuta avattu kokonaisuus on Torikortteleiden ravintoloiden terassilaajennus, eli Senaatintorin vieressä sijaitsevat ravintolat laajensivat terassialueitaan Aleksanterinkadun toiselle puolelle, torin reunalle.

Kaupungin terassiohjeen mukaan terassin ei enää tarvitse olla kiinni ravintolan tai baarin kivijalkaliikkeessä, vaan ravintolat voivat sijoittaa terassitoimintaa esimerkiksi läheisiin puistoihin tai aukioille.

”Nyt, kun toimijoina ovat Torikortteleiden omat ravintolat, torille ei tarvitse rakentaa järeää infraa, vaan terassi voi hyödyntää vieressä olevien ravintoloiden omia keittiöitä, sekä wc- ja sosiaalitiloja. Lisäksi terassin sijoittuminen torin laitaan jättää itse aukion vapaaksi erilaisille kesätapahtumille”, Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer iloitsee.

Tinja Vanamo laski olutta hanasta Sofia Helsingin kahvilakioskilla. KUVA Jaakko Sandqvist

Helsingin Kaupunkitilat Oy on aiemmin tuottanut kesäterassin Senaatintorille vuonna 2020 ja Kasarmitorille vuonna 2021. Viime vuosina suurterassihankkeet ovat kaatuneet pitkälti juuri infrastruktuurin rakentamisen kalleuteen.   

”Me Torikortteleiden toimijat uskomme tähän paikkaan ja haluamme tarjota kaupunkilaisille ja matkailijoille mahdollisuuden nauttia kesästä, hyvästä ruoasta ja juomasta täällä Helsingin kauneimmassa miljöössä”, ravintoloitsijat Mikko Leisti, Sami Benamed ja Ville Tikkanen kertovat.

LUE MYÖS: Näin Helsingin keskustaa pitäisi kehittää, sanoo ravintolayrittäjä: Katse Köpikseen, vähemmän räksytystä ja enemmän tekoja

Terassi myös torin toisella laidalla

Torikorttelin ravintoloiden terassin lisäksi Senaatintorin toisella laidalla, Tuomiokirkon tapulin tasanteella on pienempi terassikokonaisuus. Bar Tempon tuottamalla Kellotapuli Terrace & Cafe -terassilla Haapasalon hatsapuri tarjoaa georgialaistyylisiä hatsapurileipiä ja Levanto pizzaa. Levanton erikoisuus on roomalainen, vanhaan juureen tehty taikina. Myös juustot ja kinkut tuodaan Roomasta.

LUE MYÖS: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

LUE MYÖS: Sama kuin Piña Colada, mutta eri – kokeile Painkiller-cocktailia!

Tuomiokirkon toisella puolella on toinen terassikokonaisuus. KUVA Jaakko Sandqvist

Laivaston soittokunta esiintyi Senaatintorilla vartioparaatissaan perjantaina 7. heinäkuuta. KUVA Jaakko Sandqvist

Juttua päivitetty kuvilla ja tunnelmilla terassin avajaispäivänä 7.7.2023.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi