Ravintolaterassi

Hakaniemen torille aukeaa 100-paikkainen kesäterassi

Hakaniemen torille Helsinkiin avataan toukokuussa 2023 uusi kesäterassi. Peruskorjatun kauppahallin yhteyteen avautuvan terassiravintolan nimeksi tulee Hagis. Terassi avataan toukokuussa.

Uudelta terassilta aukeaa näkymä Siltavuorensalmen yli Kruununhakaan. Asiakaspaikkoja terassille on tulossa noin sata, yrittäjä Pia Olanterä kertoo Avecille.

”Kirjan talo Kruununhaassa näkyy ja Hakaniemen Hilton-hotelli. Aurinko paistaa koko päivän”, Olanterä sanoo.

Hagis-terassiravintola aloittaa toimintansa toukokuun aikana. Terassilla tarjoillaan sesongin tuotteita aasialaishenkisellä twistillä, kukkaroystävällisin hinnoin. Juomalistalle tulee oluita, viinejä, alkoholittomia ja kahvia.

Peruskorjattu Hakaniemen kauppahalli avautuu asiakkaille 27. huhtikuuta. Remontin väistötilaksi rakennettu väliaikainen kauppahalli seisoo edelleen paikallaan torilla. Sen kohtalosta ei ole tällä hetkellä tarkkaa tietoa.

Pia Olanterällä on Helsingissä entisestään kaksi muuta ravintolaa: Punavuoren Penny ja Hakaniemen korealainen Moloko. Lisäksi hän luotsaa Loviisassa Osteria Locale -ravintolaa.

Pia Olanterä
Ravintoloitsija Pia Olanterä ryhtyy pyörittämään Hakaniemen Hagis-terassiravintolaa. KUVA Helsingin kaupunkitilat

Hakaniemen hallin tiloja hallinnoi ja niiden vuokrauksesta vastaa Helsingin kaupunkitilat oy. Terassitoimijan paikasta kiinnostuneita ravintoloitsijoita oli avoimessa haussa kymmenkunta.

”Halusimme terassille ammattitaitoisen toimijan, jolla on kokemusta onnistuneiden ja persoonallisten ravintolakonseptien rakentamisesta. Olanterä arvostaa alueen perinteitä, mutta tuo varmasti mukanaan myös jotain uutta ja kiinnostavaa. Uskomme, että niin vanhat kuin uudetkin hallin asiakkaat rakastuvat Hagiksen terassiin ja siitä tulee varmasti yksi kesäisen Helsingin hot spoteista”, ennustaa Helsingin kaupunkitilojen toimitusjohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Pitkänsillan toiselle puolelle Senaatintorille suunniteltiin kesäterassia, mutta Helsingin kaupunkitilat ei löytänyt sopivaa operaattoria. Senaatintori jää kesällä 2023 siis ilman terassia.

LUE MYÖS: Ronskisti uudistuva Finlandia-talo haluaa säilyttää vierellään myös Pikku-Finlandian


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi