Ammattikeittiö

Lukioruokalan maaginen Marjo Niskanen palkittiin kahdella PRO-palkinnolla – ”Hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille”

Vuoden 2022 PRO-gaalan palkintokuningatar oli Marjo Niskanen. Helsinkiläisen Kallion lukion ruokapalveluvastaava palkittiin sekä Ammattikeittiön työntekijä -sarjan PRO-palkinnolla että lehdistöraadin PRO-palkinnolla.

Niskasella on takanaan 12 vuotta Kallion lukiossa. Hän pitää työyhteisöstä ja asiakkaistaan; siitä, että saa auttaa opiskelijoita jaksamaan opinnoissaan. Ruokala on turvasatama, jonne on kaikilla tervetullut olo. Joskus opiskelijat jaksavat tulla kouluun vain koska tietävät Niskasen olevan siellä.

”Tuplavoitto tuntuu aivan hullulta ja tuli ihan puskista. Uskomatonta, en todellakaan osannut odottaa tätä”, Niskanen kertoi tuoreeltaan Avecille.

”Tuntuu, että jotain tässä tekee oikein. Haluan osoittaa kiitokset työnantajalleni ja erityisesti haluan jakaa voiton opiskelijoiden kanssa. Keksitään jotain kivaa yhdessä”, Niskanen suunnittelee.

PRO-lehdistöraati valitsi itsenäisesti oman suosikkinsa kaikkien finalistien joukosta. Raatiin kuului Ilta-Sanomien toimittaja Josefina Baraka, Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Riitta Mustonen, Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala sekä raadin puheenjohtaja, Iltalehden Pippuri.fin toimittaja ja tuottaja Eeva Paljakka.

LUE MYÖS: Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Marjo Niskanen oli ylivoimainen valinta Lehdistön palkinnon voittajaksi. KUVA Aki Rask

Lehdistöraadin puheenjohtaja Eeva Paljakan puhe PRO-gaalassa

Rakkaat ruoka- ja ravintola-alan ammattilaiset, juhlaväki,

Kiitos teille hyvät Pro-ehdokkaat. Meillä tuomareilla on jälleen ollut etuoikeus ja kunnia saada tutustua teihin kaikkiin.

Lukea tarinoitanne, vaikuttua siitä intohimosta, joka teillä on omaa työtänne kohtaan.

Sitä on teissä kaikissa. Teette työtänne suurella sydämellä.

Mutta lehdistöpalkinnon saaja menee piirun verran pidemmälle:

hän antaa sielunsa.

Vaikka lehdistön päätös on aina yksimielinen, ei se minään vuonna ole heti palaverimme alusta lähtien ollut yhtä yksimielinen.

Nyt palkittavan henkilön nimi luki meidän jokaisen muistiinpanoissa.

Lehdistöpalkinnon saa ihminen, joka mielestämme työskentelee haastavassa paikassa ja erittäin kriittiselle kohderyhmälle.

Hän on tuonut palveluasenteen paikkaan, jossa sitä ei aina pidetä välttämättömänä.

Työpäivänsä aikana hän naurattaa, kuuntelee, kannustaa, ohjaa ja lohduttaa. Sekä tietenkin laittaa ruokaa.

Hänessä on jotain maagista.

Kuinka moni teistä tietää teini-ikäisen, joka lähtee kello 7 kouluun, jotta ehtii aamupuurolle ennen koulutuntien alkua?

Kiitos tästä kuuluu lehdistöpalkinnon saajalle.

Hänen toimintansa saattaa jäädä näkymättömäksi, sitä ei arjen pyörteissä pysähdytä ajattelemaan.

Mutta se vaikuttaa päivittäin satojen nuorten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.

Hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille, opiskelijat puhuvat hänestä ystävilleen ja perheelleen.

Maalaistalon tyttö Pihtiputaalta on valloittanut meidät kaikki.  

Mutta ei ihmekään, onhan hän ruokalan kuningatar.

Lehdistöpalkinnon saa…

…Marjo Niskanen.

Keskellä Marjo Niskanen. Vasemmalla lehdistöraadin puheenjohtaja, Iltalehden Pippuri.fin Eeva Paljakka. Oikealla lehdistöpalkintoa sponsoroineen Starian edustaja Anu Hemmilä. KUVA Aki Rask

Aromi-lehti jakoi horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jo 20:nnetta kertaa. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.

Juttua korjattu 27.4.2022 klo 9.29: Kuvatekstistä vaihdettu Riitta Mustonen Anu Hemmiläksi.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi