Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Oppia ikä kaikki, baarimestarillakin

Vuodet ovat olleet tuulisia ravin­tola-alalla. Osa konkareista on siirtynyt uusille urille, ja samalla on saatu uusia kasvoja töihin. Baariammattilaisten Shaker-lehden vuoden ensimmäinen, keskiviikkona ilmestynyt numero on omistettu erityisesti tulokkaille ja osaamisen syventämisestä kiinnostuneille ammattilaisille.

Kerromme lehdessä kattavan kat­sauksen baarimestarin koulutuksesta ja mitä vaihtoehtoja, kevyitä ja intensiivisiä, on tarjolla. LUE JUTTU: Janoatko baarialalle tai haluatko syventää osaamistasi? Tietopaketti koulutuksesta

Varsinaista baarimestarin erikoisammattitutkintoa ei enää ole olemassa, mutta hyvä vaihtoehto on baarin asiakaspalveluun keskittyvä ravintolan ammattitutkinto. Tutkintopaperit saa käteen alle vuodessa. Valmis tutkinto voi tuoda alalla jo työskentelevillekin mukavasti lisää intoa arjen tekemiseen.

Koska varsinaisessa työssä tuotetietoudella ja teknisellä osaamisella on hallitseva rooli, voivat myyntiä buustaavien vuorovaikutustaitojen hiominen tai esimerkiksi hinnoittelussa kehittyminen jäädä taka-alalle. Näitä menestystekijöitä pääsee täydentämään opin tiellä.

Opiskelu voi myös avata ovet maailman baareihin, ja esimerkiksi ammattikorkean restonomiopinnoissa on paljon mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon.

Jos opintoihin sitoutuminen ei tunnu omalta jutulta, osaamista voi täydentää myös pikana. Suomen baarimestariliiton FBSK:n koulutuksista osa on kaikille avoimia.

Mutta siis, tervetuloa kaikki uudet kasvot alalle!

LUE MYÖS: Näin myyt viskiä – ja unohda jo väärinymmärrys vedestä, neuvoo baarimestari Linnea Stenberg


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker