Avecmedia

Luitko jo nämä? Tässä ovat Avecin parhaat jutut 2023

Vesa-Matti Loiri sai toukokuussa nimensä Elite-ravintolan seinään. Veskua muistelemassa ystävät Vesa Vierikko ja Lenni-Kalle Taipale. KUVA Timo Porthan

Ruoan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten ja ystävien Avecmedia perustettiin tammikuussa 2022 kolmen ammattiryhmän yhteiseksi verkkomediaksi. Keittiö- ja ravintola-ammattilaisten Aromi, tapahtumaväen Evento ja baaritekijöiden Shaker jatkoivat ilmestymistään printtilehtinä, ja lehtien omat entiset verkkosivut ja somekanavat korvattiin Avecilla.

Tässä jutussa esittelemme Avecin kiinnostavimpia vuonna 2023 ilmestyneitä artikkeleita.

Kun Käärijä-huuma valtasi Suomen, baarien asiakkaat alkoivat kysellä Piña Colada -cocktailin perään. Espoon ja Helsingin välisen pikaraitiotien avautuessa piti tietysti päästä panimokierrokselle raidejokerin reitin varrelle. Kuusamon vähintäänkin hämmentävistä Epikset-festareista tehty reportaasi on hersyvää luettavaa.

Avecin ydinsisältöä ovat jutut, jotka auttavat lukijaa kehittymään urallaan ja/tai kehittämään bisnestään. Ravintola-, tapahtuma- ja baaritöissä kohtaa jatkuvasti pulmia, jotka pitää ratkaista. Loppuvuoden hittijutuksi kohosi helsinkiläisen Barski-olutbaarin kohtaama ongelma: pöytäryhmät ovat epäkäytännöllisiä ja sisustustakin pitäisi uusia.

Kannanotot ja aloitteet kiinnostavat. Buffetien on aika väistyä, sanoo lounasyrittäjä. Ruotsista palannut yrittäjäpari ihmettelee suomalaisen ja ruotsalaisen ravintolakulttuurin eroa. Sushipaikka käyttää hävikkimaksua.

Kysyimme lukijoilta, mitkä kymmenen cocktailia he haluaisivat oppia valmistamaan viimeisen päälle. Vastausten perusteella kokosimme näistä kymmenestä drinkistä kaiken tietämisen arvoisen ja paketoimme ne Avecin maksuttomaksi cocktailkouluksi. Drinkkien valmistamisessa opastavat huipputason baarimestarit Matias Pietarinen ja Anniina Viskari. Alla videonäyte.

Yllä: Jos upotus ei toimi, katso video Youtubesta.

Erilaiset listaukset ovat suosittuja, esimerkiksi 12 erikoisen suomalaisen baarin kattaus. Humoristinen Tapahtumaslangin ABC on kerännyt paljon lukijoita, samoin edesmenneeseen Vesa-Matti Loiriin liittyvät pienet ravintolatarinat.

Ravintola-avauksista kertoviin juttuihin Avec yrittää valita tulokulman niin, että alan ammattilaiset ja intohimoiset harrastajat saavat lukemastaan paljon irti. Esimerkiksi Helsingin Kallioon avatusta Outo-ravintolasta ja Porvoon Michelin-palkitusta Vårista kertovat jutut pullistelevat kiinnostavia yksityiskohtia.

Yllä: Avecin suosituin julkaisu sosiaalisessa mediassa oli videokela Vesa-Matti Loirin muistolaatan julkistustilaisuudesta. Seuraathan Avecia jo Instagramissa ja Facebookissa?

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: horeca-ammattilaisille vuosittain jaettavat PRO-tunnustuspalkinnot kiinnostavat alalla ja sen ulkopuolella. Arvostetut PRO-palkinnot jakaa Aromi, ja tänä vuonna Avecin yhteyteen rakennettiin kokonaan uusi PRO-sivusto.

Mistä sinä haluaisit lukea? Lähetä Whatsapp-viesti tai tekstari numeroon 040 664 7126. Voit lähettää juttuvinkin myös sähköpostilla osoitteeseen avec@media.fi. Soittaakin saa!

Kiitos, kun kuljet Avecin matkassa. Hyvää joulua ja kuplivaa uutta vuotta!


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento