Koronarajoitukset

Pääministeri Sanna Marin: Rajoituksia voisi purkaa aiottua nopeammin

Pääministeri Marinin mukaan matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla ja ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiottua aikaisemmin. Matalariskisiä ovat THL:n luokittelun mukaan esimerkiksi sellaiset sisätapahtumat, joissa katsojilla on omat istumapaikat.

”Hallitus tulee arvioimaan rajoitustoimien välttämättömyyttä suhteessa tautitilanteen kehitykseen. Matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa”, Marin tviittasi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kirjoitti Twitterissä, että ruokaravintoloiden aukiolojen laajentaminen olisi tässä tilanteessa perusteltua.

Opetusministeri Li Andersson (vas) puhui teatterien ja muiden niin sanotusti matalan riskin kulttuuritapahtumien rajoitusten purkamisen puolesta. Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela kehotti purkamaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan rajoitteita heti kun se on mahdollista.

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen sanoi Ylen A-studiossa tiistai-iltana, että koronarajoituksia on purettava hallitusti tilanteen mukaan.

”Kysymys on siitä, että mikä aikataulu ja etenemisvauhti tulee olemaan. Täällä etelässä näyttää, että tapausmäärä ei enää merkittävästi kasvaisi eikä myöskään sairaanhoidon kuormitus. Toisaalta Lapissa oli kaikkien aikojen ennätys tehohoidon potilaissa. Suomi on alueesta riippuen eri tilanteessa. Tästä yritetään mennä hallitusti kohti sitä, että rajoituksista päästään eroon”, Puumalainen sanoi A-studiossa.

Ravintoloiden ja tapahtumien nykyiset rajoitukset ovat voimassa helmikuun puoleenväliin. Ravintoloiden aukioloista päättää hallitus.

Aluehallintovirastot ovat keventäneet osaa koronarajoituksista alueensa paikallisen tilanteen mukaan. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi tiistaina suosittavansa asteittaisia kevennyksiä matalariskisiin tiloihin. Ryhmä purkaisi muun muassa kauppakeskusten oleskelutilojen ja kuntosalien sulut helmikuun alusta lähtien.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi