Koronarajoitukset

Ravintola­rajoitukset jatkuvat kevennettyinä maanantaista alkaen

Ravintolarajoituksia kevennetään maanantaista alkaen. Valtioneuvostossa tehty asetusmuutos koskee kaikkia ravintoloita baarit mukaan lukien.

Jos tautitilanteen kehitys ja terveydenhuollon kantokyky sen sallivat, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan maaliskuun alusta lähtien.

Ravintolarajoitukset 14.–28.2.22:

 • Auki saa olla kello 5–24.
 • Alkoholin anniskelu on lopetettava viimeistään kello 23.
 • Anniskeluun keskittyvät ravintolat voivat täyttää 50 % asiakaspaikoistaan. *
 • Ruokaravintolat voivat täyttää 75 % asiakaspaikoistaan. *
 • Kaikilla asiakkailla pitää sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.
 • Koronapassia voi käyttää, mutta sillä ei voi kiertää rajoituksia.

*) Ei koske Ahvenanmaan maakuntaa

MaRa tekee kantelun

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa vaatii kaikkien ravintolarajoitusten kumoamista heti. MaRa sanoo, että hallituksen päätös rajoitusten jatkamisesta ja koronapassin jäädytettynä pitämisestä on tartuntatautilain vastainen.

Hallitus on suosittanut aluehallintovirastoille rajoitusten purkamista tapahtumissa maanantaista 14.2. alkaen. MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi ihmettelee, miksi ravintolarajoituksia samaan aikaan kuitenkin jatketaan.

”Valtioneuvosto ei ole kertonut meille tartuntatautilakiin perustuvaa syytä sille, että se jatkaa ravintolarajoituksia kahdella viikolla samalla, kun se suosittelee aluehallintovirastoja kumoamaan kaikki muut elinkeinotoiminnan rajoitukset ja on kumonnut periaatepäätöksen hätäjarrun käytöstä”, Lappi sanoo tiedotteessa.

MaRa tekee eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun rajoitusten jatkumisesta ja koronapassin jäädytyksen jatkumisesta.

”Alan yrittäjät ja työntekijät ovat kärvistelleet koronarajoitusten kourissa jo 100 viikkoa. Vaikka kaksi viikkoa rajoitusten jatkamista voi tuntua lyhyeltä ajalta, varsinkin yökerhoyrittäjille ja -työntekijöille aika on todella pitkä. Valtioneuvoston päätös johtaa merkillisiin tilanteisiin. Esimerkiksi jääkiekko-ottelun katsomossa voi rajoitusten purkamisen jälkeen olla 13 000 katsojaa hartiat kiinni toisissaan, mutta erätauolla ravintolassa voi olla ravintolan liikeideasta riippuen vain 75 tai 50 prosenttia enimmäisasiakasmäärästä. Heistä jokaisella pitää vielä olla istumapaikka”, Lappi ihmettelee.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi