Kesäravintolat

Tunnettu kesäravintola ajautui konkurssiin Espoossa – näin paikan omistava kaupunki aikoo reagoida

Patentti- ja rekisterihallituksen tietojen mukaan espoolaisen kesäravintola Gula Villanin konkurssi on astunut voimaan 14.6.2023, kertoo Länsiväylä. Ravintola on konkurssipesän hallussa ja auki elokuun. Yksityistilaisuuksia ravintolassa järjestetään 17.9.2023 asti.

Espoon kaupungin edustaja kommentoi Gula Villanin tilannetta näin:

”Konkurssipesä on ilmoittanut, ettei jatka vuokrasopimusta ja se siis päättyy”, kommentoi Espoon kaupungin toimitilapäällikkö Mauri Laurila sähköpostilla.

Laurilan mukaan kaupunki valmistelee kohteen kilpailutusta muun muassa teettämällä vuokrattavasta kohteesta kuntoarvion, sillä Gula Villan on ollut melko kauan saman vuokralaisen vastuulla.

Jatkotoimia valmistelevat kiinteistöisännöitsijä kaupungin liikunnan ja tonttiyksikön kanssa.

Kesäravintola saaressa oli auki sateella ja paisteella

Ravintolatoimintaa on pyörittänyt Makedoniasta lähtöisin oleva Tomevskin perhe koko sen olemassaolon ajan. Äiti Maija Pietilä kiinnostui tyhjillään olleesta huvilasta 90-luvun lopulla ja vuokrasi sen Espoon kaupungilta.

Pietilä kehitti paikkaa kaupungin avustuksella. Hän panosti paikan ilmeen ja viihtyisyyden eteen, Pietilän tytär kertoi Länsiväylälle vuonna 2016.

Yksi Gula Villanin tunnetuimmista annoksista oli isoista lihapullista tunnettu mammas köttbullar.

Ravintola on ollut ravintoloitsijoiden mukaan auki kesäkuusta elokuuhun satoi tai paistoi. Yksityisveneilijöiden lisäksi ravintolan asiakkaina ovat olleet saaristoveneellä liikkeellä olleet kaupunkilaiset.

LUE MYÖS: 8 tapaa parantaa pienen ravintolan tai kahvilan kannattavuutta

Muokattu 24.8.2023 klo 9.32: Poistettu jutusta maininta henkilöstä, joka ei ole ollut ravintolan kanssa tekemisissä useaan vuoteen.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi