Talous

MM-jääkiekko toi Tampereelle jättipotin – ”Parasta ensiapua kärsineelle majoitus- ja ravitsemustoiminnalle”

Pekka Poutiainen, Harri Väkeväinen, Jaana Pokku, Sanna Väkeväinen ja Taina Poutiainen iloitsivat toukokuussa Tampereen MM-kisatunnelmasta. KUVA  Pekka Rautiainen.

MM-kisatapahtumat olivat koronan jälkeen parasta mahdollista ensiapua majoitus- ja ravitsemustoiminnalle, kommentoi apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) Tamperelaiselle.

Näin kertoo Suomen Jääkiekkoliiton vaikuttavuusraportti, jonka laskentatapa perustuu viime vuoden tyyliin kisakävijöiden omaan kokemukseen kulutuksesta.

Vuoden 2022 MM-kisojen raportti ilmoitti Tampereelle tulleen kilpailujen myötä 86,7 miljoonaa euroa.

”Ennakkoon oli arvioitavissa, että kahtena vuonna putkeen järjestettävän suurtapahtuman toinen vuosi ei ole yhtä menestyksekäs kuin ensimmäinen, mutta pääsimme tänäkin vuonna lähelle edellisen vuoden kisojen euromäärää”, Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) sanoo.

Raportin mukaan MM-kisakävijöiden kulutuksesta 40 prosenttia tuli ruokailuista, 38 prosenttia majoituksesta, 5 prosenttia julkisesta liikenteestä ja 17 prosenttia muista tuotteista.

”Kumpikin MM-kisatapahtuma oli koronan jälkeen parasta mahdollista ensiapua pahasti kärsineelle majoitus- ja ravitsemustoiminnalle”, Salmi toteaa.

Urheilun kakkoskaupunki koko Pohjoismaissa

Eurojen lisäksi Tampere sai kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnettavuutta kisojen televisiolähetysten kautta.

”Tampereen uskottavuus tapahtumajärjestäjäkaupunkina on entisestään vahvempi ja se on vahva monien muidenkin tapahtumien kuin jääkiekon MM-kisojen järjestämisen takia”, Salmi kertoo.

”Vain Kööpenhamina on kansainvälisissä vertailuissa pohjoismaisista kaupungeista edellämme urheilutapahtumien isäntäpaikkana.”

Jääkiekkoliitolle tämän vuoden MM-kisat, jotka se järjesti yhdessä Latvian pääkaupunki Riian kanssa, tuotti 9,3 miljoonan euron tuloksen. Yhteensä kaksista peräkkäisistä MM-kisoista kertyi voittoa 23,2 miljoonaa euroa

Nokia-areenan yleisömäärä oli MM-kisoissa 275 230 katsojaa. Vuotta aiemmin Tampereen otteluissa kävi paikan päällä 279 924 katsojaa.

”Merkittävä ero vuoden 2022 kisoihin oli se, että Suomi putosi jatkosta puolivälierissä eikä kotijoukkue pelannut lainkaan finaaliviikonloppuna”, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

LUE MYÖS: Oletko miettinyt, mihin MM-kotikisojen tuotot käytetään? Kassa kilisee ja suomilätkä porskuttaa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento