Aromi
SUOSITTELEMME: Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
SUOSITTELEMME: Taso 5: Oletko tuppisuu? Näin opit keskustelemaan somessa
SUOSITTELEMME: Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Tukkutoiminta

Helsingin trendialueelle rakennetaan uusi ravintolatukku suojeltuun kokoonpanohalliin

Vallilan Konepajan alueelle kasataan parhaillaan ravintolakeskittymää. Uusi ravintolatukku rakentuu suojeltuun kokoonpanohalliin (kuvassa). KUVA Mikko Mäntyniemi

Wihuri Metro-tukku uudistaa ravintolatukkunsa ja panostaa palveluun sekä digitaalisiin kanaviin. Uudistukset tapahtuvat portaittain vuosien 2022–2024 aikana. Wihuri Metro-tukku avaa Vallilan Konepajan alueelle Helsinkiin ravintolatukkujensa uuden lippulaivan vuonna 2023.

“Ravintolatoimiala ja ravintoloitsijoiden tarpeet tukkuliikkeitä kohtaan ovat muuttuneet viime vuosina vauhdilla. Digitaaliset palvelukanavat ovat aikaisempaa suuremmassa asemassa, mutta myös perinteisessä kivijalassa asiakaspalvelu ja toimitusten joustavuus on erittäin tärkeää. Wihuri Metro-tukku tulee olemaan pitkän kokemuksensa ansiosta tiennäyttäjä muutoksessa olevalla tukkualalla”, Wihuri-konsernin hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri sanoo.

“Ravintolatukuilta odotetaan yhä enemmän kokonaisvaltaisuutta. Sitä, että laadukkaat tuoretuotteet, kuivatuotteet ja juomat saa yhdestä paikasta. Metro-tukku haluaa olla ravintolayrittäjän asiantunteva työpari, joka kuuntelee, opastaa, auttaa ja vastaa tarpeisiin. Tämä tulee näkymään ravintolatukkutoiminnassamme koko Suomen laajuudella entistäkin parempina palvelukokonaisuuksina”, Wihuri Metro-tukun toimialajohtaja Jukka Heinänen kertoo.

“Konepajan lippulaivatukku vastaa ravintoloitsijoiden toiveisiin ja keskittyy etenkin tuoretuotteisiin – hedelmiin ja vihanneksiin, kalaan ja lihaan sekä maahantuomiimme viineihin. Yhdessä Konepajan kokonaisuuden kanssa se tulee olemaan ruokakulttuurin keskittymä ja elävä tapahtumakeskus, jonka vaikutus säteilee ympäri Suomen ravintoloita”, Wihuri Metro-tukun BtoB-liiketoimintajohtaja Antti Leistén kuvailee.

Wihuri Metro-tukulla on 15 ravintolatukkua ympäri Suomen. Konepajan lippulaivatukku rakennetaan Train Factoryn omistamaan, suojeltuun kokoonpanohalliin yhteistyössä Train Factory oy:n ja Museoviraston kanssa. Konepajan alue on entinen rautatie

LUE MYÖS: Heinon Tukku on nyt nimeltään Valio Aimo

Wihuri-konsernin Antti Aarnio-Wihuri (kuvassa keskellä) sekä Wihuri Metro-tukun Antti Leistén (vasemmalla) ja Jukka Heinänen (oikealla) Konepajalle rakentuvan uuden tukun edessä. KUVA Mikko Mäntyniemi


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi