Ravintolat

Vesivahinko pilasi seitsemän ravintolan avajaiset Helsingissä – video näyttää tuhon

Urban Gourmet sijaitsee Lyyra-korttelin maanalaisissa tiloissa Hakaniemen metroaseman yhteydessä. KUVA Aapo Siippainen

Hakaniemen Lyyra-kortteliin Helsinkiin avattavan Urban Gourmet -ravintolamaailman avajaisia joudutaan todennäköisesti siirtämään. Syynä on maanantainen vesivahinko, joka on aiheuttanut ravintolamaailmaan tuhoja. Seitsemästä ravintolasta koostuva keskittymä sijaitsee maan alla Hakaniemen metroaseman yhteydessä.

Rakennuksen omistavan Lyyran mukaan vesivahinko johtuu lauenneesta sprinkleristä.

”Rakennuksessa on vielä muutama tila muutostöiden alla. Työmaalla on sattunut inhimillinen vahinko. Ilmeisesti työmies on osunut sprinkleriputkeen”, sanoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala Helsingin Uutisille.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön UG Urban Gourmet (@ug_urbangourmet) jakama julkaisu

Urban Gourmet julkaisi vesivahingosta videon maanantaina Instagramissa.

Videolla vettä tulee solkenaan ravintolasalin kalusteiden päälle. Vuotokohtien alle on laitettu suuria roskasäiliöitä keräämään vettä.

”Olemme kohdanneet pienen ongelman juuri ennen avajaisia. Emme tiedä yksityiskohtia vielä, mutta jotain on tapahtunut liiketilojemme yläpuolella. Tämä aiheuttaa varmasti pientä viivästystä”, englanninkielisessä tekstissä pahoitellaan.

Ravintolat oli tarkoitus avata helmikuun lopulla. Ville Vaarala ei osaa arvioida vahinkojen laajuutta, koska ei ole saanut vahinkoraporttia.

”En lähde arvioimaan tilannetta, ennen kuin on faktoja. Vaikka tilanteet näyttävät pahalta, ei parhaassa tapauksessa puhuta pitkästä viiveestä että asiat saadaan kuntoon.

Fafa’s-ravintoloista tunnetun ravintolayrittäjä Doron Karavanin kokoama Urban Gourmet on uudenlainen ravintolakonsepti. Lue Avecin artikkeli keväältä 2023 tästä: Fafa’s-perustajan uusi ravintolakonsepti ravistelee: ”Haluan muuttaa vanhanaikaiset toimintamallit”

LUE MYÖS: Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi