Lounasravintolat

Suomen paras lounasravintola 2022 on helsinkiläinen Satama – tässä äänestyksen top 50

Suomen paras lounasravintola 2022 on helsinkiläinen Satama Bar & Bistro. Kilpailu järjestettiin avoimella verkkoäänestyksellä, joka keräsi 57 297 ääntä.

Suomen paras lounas -kilpailu järjestettiin nyt neljättä kertaa. Kilpailun järjestää työsuhde-etuja tarjoava Edenred, ja kisan suojelijana tänä vuonna oli kokki Harri Syrjänen. Kilpailu käytiin aikavälillä 1.9.–25.9.2022.  Ääniä sai 5 107 ravintolaa, jotka sijaitsevat yhteensä 444 eri paikkakunnalla.

Satama Bar & Bistro oli kisassa mukana ensimmäistä kertaa.

”Keittiömme on pohjoisafrikkalainen. Värikäs ja kasvispainotteinen lounas erottuu kilpailijoista. Meitä ilahduttaa, että heti ensimmäisellä kerralla menestys oli näin hyvä. Kilpailun markkinoinnissa käytössä olivat ravintolan omat somekanavat, ja myös työntekijät markkinoivat kilpailua erittäin aktiivisesti asiakkailleen” ravintoloitsija Habi Saini sanoo.

”Voitto on meille upea juttu. Iso kiitos niin Sataman keittiömestarille ja koko tiimille kuin kaikille äänestäjille. Sloganimme onkin ollut ‘Yhdessä ollaan enemmän’. Pian juhlitaan!”

Muumitikkari kannustimena

Toiseksi sijoittunut Kalasataman Factory oli mukana niin ikään ensimmäistä kertaa, ja markkinoi itseään aktiivisesti. Asiakkaita innostettiin niin paikan päällä kuin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassakin.

”Ravintolassa kannustimena olivat käytössä muumitikkarit ja kiitokset. Kalasataman ihanat asiakkaat jaksoivat hymyssä suin kuunnella, kun kerroimme äänestyksestä. Ja Ravintola Factoryn toimipaikkojen yhteisessä somessa kisa oli hyvin esillä”, ravintolapäällikkö Sini Halttunen sanoo.

Halttunen uskoo menestyksen ytimen olevan kuitenkin itse lounasruoassa.

”Saamme kiitosta lounaan monipuolisuudesta. Salaattipöytä on runsas, lämminruokavaihtoehtoja on useampia ja myös jälkiruoka kuuluu hintaan. Se on monelle yllättävänkin tärkeä asia”, Halttunen kertoo.

Ravintola Factoryllä on pääkaupunkiseudulla 16 lounasravintolaa.

Kouvolalainen ravintola Mimosan aito voitti Suomen paras lounas -kilpailun vuonna 2020. Menestystä tuli tänä vuonna kolmannen sijan verran. Kisalla on ravintoloitsija Mimosa Koskipuron mukaan iso merkitys etenkin tunnettuuden kasvattamisessa.

”Moni tietää meidät kilpailun ansiosta ja vuoden 2020 voiton jälkeen saimme paljon uusia asiakkaita. Myös työnantajamielikuvaan kilpailulla oli positiivinen vaikutus. On ollut ilo löytää töihin ihmisiä, joilla on intohimo tähän tekemiseen”, Koskipuro sanoo.