Matkailu

Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ottavat lappilaisen matkailukeskuksen ravintolat komentoonsa

Keittiömestarit Arto Rastas ja Teemu Korkalainen ottavat vetovastuun matkailukeskus Apukka Resortin kolmesta ravintolasta Rovaniemellä.

Rovaniemeläissyntyinen kaksikko haluaa tarjoilla kansainväliselle asiakaskunnalle aitoja pohjoisen makuelämyksiä autenttisessa ympäristössä. Korkalainen puhuu fine diningin sijaan fun diningista.

”Tällaisessa lappilaisessa pirtissä, jonka keskellä loimuaa tuli ja ihmiset voivat siemailla sen äärellä viiniä keinutuoleissa, ei voi olla liian jäykkää. Puolirentoa meininkiä, mutta silti kaiken kastikkeista ja liemistä lähtien keitämme itse.”

Rastaan ja Korkalaisen ruokafilosofia perustuu ajatukseen kokin käsityöläisammatin ylläpitämisestä.

”Laadukas ruoka syntyy ensiluokkaisista ja tuoreista raaka-aineista. Se rakentuu myös intohimosta ja ylpeydestä omaa ammattiamme kohtaan sekä ymmärryksestä siitä, mitä me suuhumme laitamme”, Rastas sanoo.

Aktiviteetteja ja elämyksellistä majoitusta tarjoavassa Apukka Resortissa on noin 500 vuodepaikkaa. Matkailukeskusta on laajennettu kahden vuoden aikana yli 12 miljoonan euron edestä.

”Ruoka on merkittävä osa matkailijan kokemusta. Panostamme nyt voimakkaasti ravintolapalveluiden laatuun. Kapellimestareiksi keittiöömme halusimme ehdottomasti Lappi-taustaiset huipputekijät”, Apukka Resortin toimitusjohtaja Harri Mällinen perustelee.

Ravintola Aitta on avoinna joka päivä kello 8–23 (à la carte päivittäin klo 15–22). Kuvassa Teemu Korkalaisen ja Arto Rastaan suunnitteleman uuden menun alku- ja pääruokia. KUVA Saara Rahkamaa

Mahdollisimman paljon itse paikan päällä

Ravintola Aitta tarjoilee pohjoisen makuja satavuotiaiden hirsiseinien suojassa á la carte -menun lisäksi aamiaisella, lounaalla sekä illallisella. Ravintola Kota avotulineen on illallispaikka aikuiseen makuun. Resortin vastaanoton yhteydessä toimiva Riihi tarjoilee juomia ja pikkusyötävää aikaisesta aamusta yöhön.

– Kun ruoka nautitaan revontulien alla, tulilla ja lappilaisessa kodassa, puhutaan todella autenttisesta kokemuksesta, Rastas ja Korkalainen hehkuttavat.

Rastas ja Korkalainen ovat kokeneita rovaniemeläistaustaisia keittiömestareita. Ensin mainittu asuu nykyään Lempäälässä ja jälkimmäinen Helsingissä.

Rastaalla on useita ravintoloita eri puolilla Suomea, muun muassa Tampereen Dining 26 by Arto Rastas ja Periscope sekä helsinkiläiset bistrot Bardot ja Gina yhdessä Hans Välimäen kanssa.

Korkalainen pyörittää Rastaan kanssa muun muassa helsinkiläistä Penelope-ravintolaa ja sen kyljessä sijaitsevaa drinkkibaari Bardemia. Lapissa miehillä on yhteinen North Pole Catering, joka vuokraa nyt Apukka Resortin ravintolatilat käyttöönsä.

Rastas ja Korkalainen aikovat olla Apukassa mahdollisimman paljon paikan päällä.

”Olemme innoissamme saadessamme lähteä luomaan menuja, jotka sopivat kansainväliselle asiakaskunnallemme. Viime syys- ja talvikaudella Apukassa majoittui huikeat 118 eri kansalaisuutta. Sekin on huomioitava, mutta silti kaiken tarjottavan ytimessä vahvasti ovat arktiset elementit, Rastas sanoo.

LUE MYÖS: 12 erikoista baaria Suomesta – kierrä kaikki!

Alkuruoka: tartar kotimaisesta häränlihasta, parmesaania, kaprista, piparjuurta ja katajanmarjamajoneesia. KUVA Saara Rahkamaa
Apukka Resort sijaitsee Olkkajärven rannalla,18 kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. KUVA Saara Rahkamaa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi