Yleisöäänestys: Kulissien virtuoosi 2024

Tämän sarjan voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksellä. Åänestys päättyi 2.4.2024. Sarjan voittaja julkistetaan Evento Awardsin iltajuhlassa 11.4. Helsingin Kulttuurikasarmissa.

Onnistuneen tapahtuman taustalla työskentelee monia ammattilaisia, joiden tekemistä ei välttämättä edes huomaa, kun homma rullaa kuin rasvattu. Tällä sarjalla haluamme kunnioittaa kulissien virtuooseja, jotka käsi pulssilla pitävät langat näpeissään ja varmistavat tapahtuman tavoitteiden täyttymisen ja tyytyväiset osallistujat.

Sarjan ehdokaslistan on kerännyt Tapahtumateollisuus ry.

 • Markku Aalto

  Pyroteknikko, Pyroman, Espoo

  Markku Aalto on kansainvälisesti tunnettu pyrotekniikan ammattilainen, jolla on työstä vuosikymmenten kokemus. Hänen kädenjälkensä näkyy niin Euroviisuissa kuin myös suomalaisten ykkösbändien kansainvälisillä kiertueilla, tv-ohjelmissa ja tapahtumissa.  Jos Markku juoksee keikalla, kannattaa juosta samaan suuntaan. Markun tuotannoissa tosin voi luottaa siihen, että kenenkään ei tarvitse lähteä juoksemaan mihinkään.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Olli-Pekka Kallio

  Lavamanageri, Slow Rocket, Espoo

  Olli-Pekka Kallio on mainio tyyppi, jolla on erittäin pitkä ja monipuolinen kokemus alan kulisseista. OP tuntee kaikki, pitää kaikista huolta ja haluaa kaikille hyvää. Hän on superammattilainen lavamanagerina ja myös tuotannon töissä. Olli-Pekka on aikanaan ollut Eastwayn ydinryhmää Nokian isoissa kansainvälisissä tuotannoissa ja tuonut ja kehittänyt suomalaista tuotanto-osaamista puuhastelusta ammattimaiselle tasolle.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Ville Kauhanen

  Miksaaja, Helsinki Pro Audio oy, Helsinki

  Ville Kauhanen on Suomen kokeneimpia ja kansainvälisesti arvostetuimpia äänentoistoalan ammattilaisia. Ville on pitkän uransa aikana toiminut kaikilla eri äänentoiston ”tonteilla” miksaajana, monitorimiksaajana, järjestelmäsuunnittelijana ja systeemiteknikkona. Ville kiertää parhaillaan maailmaa Taylor Swiftin ”The Eras Tour” -kiertueella systeemiteknikkona. Muita työnantajia ovat olleet mm. Bon Jovi ja Bryan Adams. Ville on myös järjestänyt lukuisia koulutuksia suomalaisille ja ulkomaalaisille äänentoistoalan ammattilaisille.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Natalia Lahtela

  Tapahtumatuottaja , ID One, Sipoo

  Natalia Lahtelalla on 20 vuoden kokemus tapahtuma-alalta. Hän on kulissien virtuoosi niin Suomen Urheilugaalassa, Levin maailmancupin kisoissa kuin MM-jääkiekossa. Samalla hoituu Euro Volleyt, Rukan hiihtokisat sekä autourheilugaalat. Natalia on suvereeni tapahtumaosaaja, joka hoitaa valtavat kokonaisuudet ja huomaa pienetkin yksityiskohdat. Kiire ja paine eivät näy tekemisessä, vaan rautaisella ammattitaidolla ja ystävällisesti hymyillen tapahtuma toisen jälkeen toteutuu ensiluokkaisesti.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Tanja Lange

  Somistaja, Decoteam / freelancer, Helsinki

  Tanja Lange on timanttinen tapahtumasomistuksen ammattilainen, jolla on kymmenien vuosien kokemus alalta. Hänellä on pettämätön visuaalinen silmä ja hallussa vankasti kaikki monimutkaisen alan kommervenkit ja kikkakolmoset. Tanja on tehnyt niin monia korkean luokan toteutuksia erilaisiin yritystapahtumiin, ettei niistä voi enää edes pitää lukua. Tanja on ystävällinen kaikille ja jakaa pyyteettömästi osaamistaan nuoremmille pyrkimättä nostamaan itseään jalustalle.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Mikko Makkonen

  Projektipäällikkö, Creative Technology Finland, Vantaa

  Jokainen suomalainen tuntee tapahtumat, joissa Mikko Makkonen toimii tekniikan projektipäällikkönä, oli kyseessä sitten keikat areenoilla, stadionilla tai hiihdon MM-kilpailut. Hän johtaa kulisseissa kymmenien, jopa satojen ammattilaisten työryhmiä. Mikon johtamat kokonaisuudet suunnitellaan viimeistä piirtoa myöten, ja mikään ei tule yllätyksenä. Vaikka sataisi taivaalta kissoja ja koiria, stadionkeikat valmistuvat ajallaan. Mikon ammattitaitoa on saada kaikki tekemään parastaan niin, että myös tilaaja nukkuu yönsä paremmin.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Samppa Murtomäki

  Tuottaja, Sam Arbet t:mi, Helsinki

  Samppa Murtomäki on tuottaja, tuotantopäällikkö, lavapäällikkö ja paljon muuta. Hänellä on laaja kokemus aina festivaaleista tv-tuotantoihin sekä esittävästä taiteesta kiertueisiin. Hän työskentelee samanlaisella tinkimättömällä ammattitaidolla oli alustana stadion tai intiimi teatterilava. Sampan tekeminen on kuin Juhla Mokka -mainoksesta: tiukasta ammattitaidosta syntyy tinkimättömän laadukasta jälkeä. Samppa varmistaa esimerkillään sen, että kaikki toimivat saumattomasti yhteen ja kinkkisissäkin tilanteissa homma hoidetaan kotiin.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Jani Pellikka

  Suunnittelujohtaja, Rajupaja, Turku

  Jani Pellikka on tapahtuma-alan teknisen tuotantokentän piilotettu timantti ja suvereeni hahmo, joka hallinnoi mm. Nordic Business Forumin ja Slushin teknisiä tuotantoja. Pellikan osaaminen ja kyvyt sekä tapa pitää jalat maassa ovat täysin omalla tasollaan: hän tuottaa toimivia ratkaisuja realistisella budjetilla ja pieteetillä. Itse hän ei ole koskaan noussut framille tai ollut parrasvaloissa. Jani on Suomen tapahtumakentässä poikkeuksellisen taitava, mukava ja kyvykäs ihminen, joka ansaitsee enemmän kiitosta ansiokkaasta työstään.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

 • Alex Regan

  Tuotantopäällikkö, Nokia Arena, Tampere

  Alex Regan toimii Nokia Arenalla tuotantopäällikkönä. Hän on nöyrä ja kiltti superammattilainen, jonka ansiosta areenalle on aina kiva tulla tekemään tuotantoja. Jokainen yksityiskohta on mietitty, ja asiat toimivat juuri kuten on sovittu. Alexin roolia ei voi väheksyä areenan vetovoimatekijänä ammattilaisten keskuudessa.

 • Tomi Sauren

  Toimitusjohtaja, Expoelektro, Espoo

  Tomi Sauren on nimenä synonyymi ammattimaisesti ja turvallisesti toteutetuissa tapahtumasähkön palveluissa. Toimivan ja varman sähkön kokonaisuuden toteutus on ennen kaikkea kulisseissa tapahtuvaa työtä – työn arvo huomataan vain hetkinä, kun se ei toimi. Siksi Tomi.

  Yleisöäänestys on päättynyt 2.4.2024.

Jaa tämä artikkeli

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker