Juomatrendit

Tequila, mezcal ja kolme muuta aihetta, jotka ovat pinnalla baarialalla

Alkoholit: Tequila ja mezcal

Joko gini ja viski alkavat antaa tilaa muille tuotteille? Agavepohjaiset alkoholit tequila ja mezcal ovat kiinnostaneet alalla jo hyvän tovin, mutta merkit näyttävät, että asiakkaatkin alkavat kiinnostua. Palomaa, Margaritaa ja muita kiinnostavia agavepohjaisia cocktaileja kannattaakin myydä aktiivisesti ja tarinan kera.

Yllä: Miten Margarita tehdään? Lue lisää tästä jutusta.

Meksiko inspiroi baarimaailmaa muutenkin. BCB-messuilla näyttävää Agave Embassy -osastoa isännöi Ateenassa sijaitseva baari Barro Negro, joka ammentaa tyylin ja maut Meksikosta.

Barro Negro
Tequila kiinnosti Barro Negron messubaarissa. KUVAT BCB / FRBMedia

Low & no: Laatu, laatu, laatu

Messujen laajan low & no -osaston vetonaula oli pariisilaisen Cambridge Public House -baarin popup. Baarimestarit valmistivat herkullisia juomia ja osoittivat, että suuren maun saa aikaan ilman alkoholia tai vain vähillä prosenteilla. Käytössä oli esimerkiksi alkoholittomia tisleitä ja kuohuviiniä sekä liköörejä matala-alkoholisiin juomiin. Makua tasokkaille drinkeille antoivat myös balsamietikka, yrtit, eukalyptus ja vuohenmaito.

Vaikka trendi voi olla vielä pieni, se on kasvava ja mukana on syytä olla.

Cambridge
Passionate Lover -cocktailissa on vuohenmaitoa ja 0 % alkoholia. KUVAT BCB / FRBMedia

Tasa-arvo: Enemmän meteliä naisilta

Naiset ovat edelleen huomattavan aliedustettuina baariyhteisöissä. On korkea aika muutokselle, kuulutettiin BCB:ssä. Kansainvälisesti tunnettu, Skotlannissa vaikuttava baarikonsultti Kaitlin Wilkes totesi, että 30 vuoden iässä tapahtuu dramaattinen lasku siinä, minkä verran naisia on baarien operatiivisissa tehtävissä. Mikäli yli 30-vuotiaat – naiset tai miehet – eivät syystä tai toisesta näe iltavuoroja enää innostavina, olisi syytä miettiä rakenteellisia muutoksia työtehtävien ja vuorojen organisointiin.

LUE MYÖS: Nainenko muka ymmärtäisi viskistä? Helsinkiläinen baarimestari kertoo karun totuuden arjestaan

Wilkes nojaa tutkimuksiin, joiden mukaan naisten palkkaaminen nostaa yrityksen tuottavuutta. Näissä tutkimuksissa on todettu, että naisten vahvuudet ovat empaattisessa johtamisessa ja siinä, että he luovat työpaikalle turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Näin jokaisella työntekijällä on edellytyksen antaa parhaansa, ja tuottavuus nousee.

Kaitlin Wilkes, Margarita Sader ja Gina Barbachano
Baarimestarit Kaitlin Wilkes, Margarita Sader ja Gina Barbachano vaativat tasa-arvoa. KUVAT BCB / FRBMedia

Mielenterveys: Jaksaminen

Baarien työntekijät ovat olleet jo pitkään tiukilla työvoimapulan vuoksi, ja siksi mielenterveyttä tukevat aiheet saivat BCB:ssä paljon lava-aikaa. Ravintola-alan jaksamisvalmentaja, The Burnt Chef Projectin perustaja Kris Hall muistutti, että palvelualan ammattilaiset antavat itsestään usein todella paljon, jotta asiakkaan elämys olisi mahdollisimman hyvä. Työssä ollaan ikään kuin eri roolissa. Tämä ei ole kestävää, mikäli palautumisesta ei huolehdi.

Yhdeksi tehokkaimmista palautuskeinoista Hall on todennut sen, että baariammattilainen järjestää itselleen riittävästi aikaa olla ystävien ja perheen kanssa. Aikaa, jolloin voi olla aidosti läsnä tärkeille ihmisille – ja itselle.

LUE MYÖS: Kaikki konjakista: Baarimestarin myyntikikat, konjakkitrendit, cocktailresepti ja yllättävä tarjoilutapa

Cambridge Public House
Alkoholittomia cocktaileja maisteltiin pariisilaisen Cambridge Public Housen popup-baarissa. KUVAT BCB / FRBMedia


Shaker on Bar Convent Berlinin mediakumppani.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker