Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Elämyshakuisten festari, jossa kaikki meni pieleen

Festarikesään mahtui monta uutta tapahtumaa sekä uutiskynnyksen ylityksiä valtamedioissa, kuten Käärijän valtavat lapsiyleisöt, festivaali­muoti ja Suvilahden tapahtuma-alueen jatkoaika. Suurimman uutispotin keräsi Kuusamossa ensi kertaa järjestetty vaihtoehtomusiikin festari Epäjohdonmukaisten tanssiaiset.

Sen järjestämisessä meni mönkään, no, kaikki. Festari lopetettiin ennen aikojaan, ja poliisi on aloittanut turvallisuusjärjestelyistä esitutkinnan.

Kiinnostavaa on se, mikä sai tapahtuman järjestäjän ryhtymään näin mahtipontiseen projektiin ja viemään sen loppuun, vaikka resurssit olivat ilmeisen niukat. Festari järjestettiin Kuusamon takametsissä, ja artisteja oli yli sata.

Kaikessa epäjohdonmukaisuudessaan yleisö oli kuitenkin festariin pääosin tyytyväinen – se sai yllättävän elämyksen, ja elämyksiä yleisö oli odottanutkin. Sekä järjestäjä että yleisö lienevät elämyshakuisia, ehkä ääriin asti.

Elämyshakuisuus on jana, johon jokainen sijoitumme omalle paikallemme. Elämyshakuinen haluaa kokea elämää rikkaasti ja syvästi. Elämyshakuisimmalle yleisölle pyritään luomaan entistä monipuolisempia ja mieleenpainuvia kokemuksia. Kun tavanomaisuus puuduttaa, osallistujille tarjotaan mahdollisuus sukeltaa tapahtuman maailmaan syvemmin ja omakohtaisemmin.

Elämyshakuisuus on voimakas muutosvoima, joka luo haastetta tapahtumien järjestäjille. Yleisö vaatii ainutlaatuisuutta, mutta resursseja, aikaa ja luovuutta on rajallisesti. Epäjohdonmukaisten tanssiaisissa haluttiin tarjota jokaiselle kävijälle uniikki kokemus artisteineen, taidenäyttelyineen ja runoilijoineen.

Jääköön tämä festari muistoksi matkasta kohti uutta. Esimerkiksi, jonka opeista muut voivat ammentaa. Järkevämmin, turvallisuudesta huolehtien.

LUE MYÖS: Kuvakooste: Näistä syistä Kuusamon legendaarinen Epikset oli samaan aikaan katastrofi ja ihan paras festari


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento