Ravintolat

Helsingin kärkiravintolaksi pyrkinyt uutuus lopetti jo – kertoi asiasta arvoituksellisella some-päivityksellä

Ravintola Terroir
Ravintola Terroirin tarkoitus oli yhdistää vaikutteita ympäri maailmaa rennolla otteella. KUVAT Teemu Leminen

Hieman arvoituksellisessa englanninkielisessä päivityksessä ”Kimi ja Andrew” kertovat, että heidän tiensä eroavat Terroir-brändin ja sen emoyhtiön kanssa sekä että ravintola siksi sulkee ovensa välittömästi. Kyseessä ovat ravintolan perustajat Kimi Kamplas ja Minh Huynh eli Andrew.

Ravintolan tilassa jatkaa päivityksen mukaan kuitenkin Terroir Social Club -niminen pitopalvelu ja tapahtumapaikka. Näitä pyörittää eri yhtiö, Sylt Oy.

Helsingin Uutiset yritti tavoittaa päivityksen tekijöitä sulkemisen syitä, tuloksetta.

Terroir oli yksi Helsingin tuoreista ravintolatulokkaista, sillä se avattiin vasta alkukesästä. Ravintola ilmoitti tavoitteekseen pyrkiä nousemaan Helsingin ravintoloiden kärkipaikalle tarjoamalla ainutlaatuisia makuja ja elämyksiä.

Terroirin perustajat Kimi Kamplas ja Minh Huynh ovat arvostettuja keittiömestareita, joiden ansiolistalta löytyvät muun muassa ravintolat Yes Yes Yes, Chéri ja Madonna.

”Terroir on meille intohimon ja luovuuden tulos. Haluamme tarjota asiakkaillemme enemmän kuin vain aterian – haluamme tarjota makumatkan, joka herättää aisteja ja jättää lähtemättömän vaikutuksen”, kertoi keittiömestari Kamplas Avecille elokuussa.

Ravintolan yhä avoinna olevien kotisivujen mukaan tarjolla oli kaksi menuvaihtoehtoa, joista edullisempi maksoi 49 euroa ja kalliimpi 93 euroa. Ravintola ilmoitti, ettei pysty vastaamaan kaikkien erityisruokavalioiden tarpeisiin, jos ne vaatisivat merkittäviä muutoksia. Tällaiset muutokset tarkoittaisivat ravintolan mukaan tinkimistä sen korkeista standardeista.

Avecin elokuisella vierailulla Terroirissa tarjolla oli muun muassa Burrata di Puglia -juustoa sokeriherneiden ja kesätryffelin kera sekä paahdettua luuydintä maitobriossilla ja maa-artisokalla.

Avec arvioi elokuisella vierailullaan, että ravintolakokemus haki vielä linjaansa: oli vaikea arvioida, halusiko ravintola olla rento vai fiini.

LUE MYÖS: Helsingin uusi ravintola Terroir yhdistää paikallisia raaka-aineita ja kansainvälisiä vaikutteita

Ravintola Terroirin lopettamisesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi