Shaker
SUOSITTELEMME: 75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa
SUOSITTELEMME: 32-vuotias suomalainen kokki kertoo, miltä työ maailman parhaassa ravintolassa tuntuu – tältä näyttää Noman kulisseissa
SUOSITTELEMME: Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Juomatrendit

Baarityön ammattilainen, tartu näihin trendeihin! Euroopan suurimpien messujen pomo kiteyttää

Bar Convent Berlin
Bar Convent Berlinin suosituimpia osastoja oli Urban garden, jossa pääsi tutustumaan kymmeniin yrtteihin ja lähiruokatyöpajoihin. KUVA Roland Justynowicz / Bar Convent Berlin

Vastuullisuus

Ekoteot

Asiakkaat tiedostavat ja vaativat ekologisuutta jo nyt, joten ajattele, mikä tilanne on parin vuoden päästä. Ekologiset arvot kannattaa ottaa mukaan bisnekseen heti, ja muista myös kertoa se asiakkaille. Kierrätä, käytä lähiraaka-aineita ja suosi sesonkia.

Bar Convent Berlin
Pikkujoulukauden punaisista cocktaileista kannattaa tehdä versio myös alkoholittomana. KUVA Roland Justynowicz / Bar Convent Berlin

Terveellisyys

Low and no

Vielä muutama vuosi sitten alan sisälläkään ei oikein uskottu alkoholittomien juomien nousuun. Nyt terveellisyydestä puhuvat ”kaikki” ja uusia alkoholittomia ja vähäalkoholisia tuotteita tulee jatkuvasti markkinoille. Huolehdi, että baarissasi on laadukas ja kekseliäs alkoholiton valikoima.

Työvoimapula

Pidä huolta

Baarialan työvoimapula ja rekrytoinnin ongelmat ulottuvat moneen maahan. Kestävin ratkaisu on pitää huolta nykyisistä työtekijöistä ja uusista tulijoista. Se lisää veto- ja pitovoimaa. Mitä voit tehdä parantaaksesi työvuorojen jakamista, henkilökunnan terveellistä ruokailua, seisomatyön ergonomiaa ja jaksamista?

Bar Convent Berlin
Barcelonalainen baari 14 De La Rosa on tunnettu aperitivostaan. Baarimestari Dean Shury tarjoaa aperitivolla esimerkiksi vermutticocktaileja, eri ikäisiä manchegojuustoja ja oliiveja. KUVA Roland Justynowicz / Bar Convent Berlin

Lisämyynti

Aperitivo

Aperitivo-kulttuuri elää Etelä-Euroopassa, mutta nyt sen suosio näyttää leviävän laajemmin. Aperitivo-kategoriaan tulee myös jatkuvasti uusia tuotteita. Aperitivo, eli pikku naposteltavan tarjoaminen juomien kylkeen, voi tuoda kaivattua lisämyyntiä hiljaisiin iltapäivän tunteihin ja tunnettuutta baarille.

Bar Convent Berlin
Monimuotoisuus ja kulttuurien kirjo näkyi tuhansien BCB:n messuvieraiden joukossa. KUVA Roland Justynowicz / Bar Convent Berlin

Johtaminen

Monimuotoisuus

Tällä hetkellä korostuu tarve hyvälle tiimien johtamiselle ja monimuotoisuuden tukemiselle baarialalla. Alalle tulee lisää kansainvälistä työvoimaa, ja johtajan esimerkki on tärkeintä, jotta syrjimistä ei tapahdu ja jokainen taustaan tai uskontoon katsomatta kokee olevansa yhtä lailla osa yhteisöä.

LUE MYÖS: Cocktailiin tyrniä tai sieniä – 7 suomalaista baarimestaria antaa vinkit syksyyn

LUE MYÖS: Likööri syntyy vaikka tupakasta – likööreissä on nyt vähemmän sokeria ja enemmän vaihtoehtoja, opastaa lontoolainen baarimestari

Bar Convent Berlin
KUVA Roland Justynowicz / Bar Convent Berlin


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi