Nimitykset

Huippukokki Jaakko Sorsa palaa Suomeen: uusi työ Noho Partnersissa

Jaakko Sorsa palaa vuosikymmenien jälkeen Suomeen. KUVA David Hartung

Suomen tunnetuimpiin kokkeihin kuuluva Jaakko Sorsa palaa Suomeen Hongkongista, jossa hän on johtanut maan parhaita ravintoloita viimeiset 19 vuotta.

”Paluu kotimaahan ja osaksi Noho Partnersia on ehdottomasti urani huippuhetkiä, ja odotan innolla yhteistyötä lahjakkaiden kokkien ja tiimien kanssa. Olen oppinut maailman matkallani paljon erilaisista keittiöistä ja jos pystyn antamaan siitä palasenkin takaisin koen, että ympyrä sulkeutuu siltä osin, kun lähdin aikoinaan Markus Maulavirran opeista maailmalle,” Sorsa tiivistää.

Sorsalla on mittava kokemus kulinaarisen alan huipulta ja maailman huippukeittiöistä. Hän aloitti lähes kolme vuosikymmentä sitten Palace Gourmet -ravintolan keittiöharjoittelijana. Tie on vienyt Hongkongin lisäksi Lähi-Itään, Bermudalle, Fidzi-saarille, Japaniin ja Indonesiaan.

Sorsa aloittaa uudessa tehtävässään tammikuussa 2024.

LUE MYÖS: Jaakko Sorsa kotiutui Hongkongiin, jossa ei saa menettää kasvojaan: “Meuhkaavasta pomosta ajatellaan, ettei hän osaa kontrolloida tunteitaan” (2019)

NoHo Partners tiedottaa myös toisesta rekrytoinnista: Rainer Lindqvist aloittaa konsernin Chief Customer Officerina, tammikuussa hänkin. Lindqvist on markkinoinnin ammattilainen, jolla on yli 20 vuoden kokemus asiakasymmärryksestä ja kuluttajamarkkinoinnista.

Rainer Lindqvist siirtyy tehtävään Kotipizzan markkinointijohtajan tehtävästä.

”Olen erittäin innoissani ja iloinen, että saan olla mukana rakentamassa NoHo Partnersin visiota ja polkua kohti Pohjois-Euroopan johtavaa ravintolayhtiötä. Ulkona syömisen kulttuuri kasvaa Suomessa nyt nopeasti samalla, kun asiakkaiden laatutietoisuus ja odotukset kehittyvät. Ravintolan brandin omistaa ja siitä viestii omilla alustoillaan tänä päivänä asiakas. Tämän vuoropuhelun ymmärtäminen ja siihen vaikuttaminen on keskeinen osa toimenkuvaani. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että asiakaskokemuksen pitää olla aina sellainen, että sitä voidaan suositella myös ystäville.”, Lindqvist kommentoi.

Noho Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström on innoissaan vahvistuksista.

”Haluamme panostaa nyt ja tulevaisuudessa ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen lähtien asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden ymmärtämisestä ja niiden ylittämisestä. Olen iloinen, että olemme onnistuneet houkuttelemaan mukaamme matkalle kaksi alan aivan terävintä huippua johtamaan ja kehittämään asiakasymmärrystämme ja kokemustamme. Jaakko ja Rainer ovat asiakaslähtöisyyden soihdunkantajia ja odotan innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä ravintola-ammattilaistemme kanssa”, Vikström sanoo.

Vuonna 1996 perustettuun suomalaiseen Noho Partners -konserniin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Uusiin avauksiin kuuluu Helsingin Messukeskuksen ravintola- ja cateringpalveluiden pyörittäminen.

LUE MYÖS: Miten ihmeessä burgeripaikasta saatiin käryämätön? Tutustuimme Messukeskuksen uusiin ja mullistettuihin ravintoloihin

Rainer Lindqvist. KUVA Noho Partners


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi