Tapahtumatilat

Helsinkiin suunnitellaan uutta 2 000 ihmisen tapahtumatilaa – tältä Arabian tehdaskortteli tulee näyttämään

Halli on osa Arabia 135 -korttelia, jonka yli 15 hehtaarin kokonaisuus oli alun perin tehdaskäytössä. Kortteli on ollut työeläkevakuutusyhtiö Varman omistuksessa 2000-luvulta alkaen. Korttelissa toimii muun muassa ravintoloita, kahviloita, näyttelytiloja, museo sekä Metropolian ja Pop & Jazz -konservatorion kampukset.

Tehdashalli sijaitsee osittain katutason alapuolella, eikä yleisöllä ole ollut sinne aiemmin pääsyä. Noin 13 000 neliömetrin halli yhdistäisi myös Arabian kujat ja opiskelijakampuksen.

Hämeentiellä sijaitsevassa tehdaskorttelissa tehdään sisäpihan ja kujien remonttia, jonka on määrä valmistua vuoden 2024 alussa. Vanhimmat rakennuksista ovat peräisin 1870-luvulta. Hämeentietä ja Arabiankatua yhdistämään rakennetaan uusi alikulku, joka tarjoilee jalankulkijoiden liikkumista helpottavan kulkuväylän korttelin läpi.

Tehdashallin tapahtumatilan rakentaminen on vielä suunnitteluvaiheessa. Hallille etsitään mahdollista operaattoria.

”Uunihalli voisi tulevaisuudessa toimia paitsi kulttuuritapahtumien, myös erilaisten yritystilaisuuksien sekä näyttelyiden tapahtumapaikkana tai vaikka museona. Ajatuksena on, että hallista tulisi vanhan tehdasalueen sydän ja toiminnan keskus, johon on helppo tulla ja viihtyä”, kohteesta vastaava Asset Manager Jenni Nivalainen Varmalta kertoo.

”Tämänkokoisista tiloista on pulaa Helsingissä.”

Tehdashallissa valmistettiin viimeiset astiat, kun Arabian tehdas sulkeutui vuonna 2016. Hallissa on edelleen kaksi tunneliuunia, joissa aikoinaan poltettiin keramiikkaa.

LUE MYÖS: Onko tässä uusi Nosturi? Elmu havittelee keikkapaikkaa tyhjänä seisovasta arvorakennuksesta Helsingissä

LUE MYÖS: 75 vuotta täyttävä Juhani Merimaa Avecin haastattelussa: Helsingin keskustan elinvoima huolettaa

LUE MYÖS: Näin Helsingin keskustaa pitäisi kehittää, sanoo ravintolayrittäjä: Katse Köpikseen, vähemmän räksytystä ja enemmän tekoja

Korttelin sisäpihan on tarkoitus näyttää remontin jälkeen tältä. KUVA Varma
Sisäpiha nyt. Tekemistä riittää. KUVA Varma
Tehdashalli näkyy kuvassa vasemmalla. KUVA Varma


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento