MAINOS

Uniikkeja tapahtumatiloja pohjoiskarjalaisessa kulttuurimaisemassa

Pohjois-Karjala on tapahtumien maakunta. Joensuussa on etenkin kesäisin isoja tapahtumia, joissa painottuu musiikki, kuten Ilosaarirock ja Ilovaarirock. Myös Kulttuurin unelmavuosi tuo kaupunkiin tapahtumia ja on yksi syy lisää tulla kaupunkiin.

Olisiko OKR yritysten kesän tärkein asiakas- ja henkilöstötilaisuus? Pohjois-Karjalan Osuuskaupan oma festivaali tarjoaa juhlat avaimet käteen -periaatteella.

”Meidän ykköstapahtumamme on Osuuskaupparokki, josta on tullut myös yritysjuhlien näyttämö. Kimmelin kokoustilat ja ravintolat varataan festivaalin VIP-vieraiden käyttöön, joten he voivat nautiskella Sirkkalan puistossa järjestettävästä ohjelmasta myös sisätiloissa ja terasseilla syöden ja juoden”, kertoo
Original Sokos Hotel Kimmelin hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tuote­kehityksen ja kansainvälisen markkinoinnin asiantuntija Elina Holopainen on tyytyväinen OKR:n uuteen ajankohtaan elokuun alussa, 4.–5.8. ja tapahtuman artistikattaukseen, johon kuuluvat muun muassa Erika Vikman ja Haloo Helsinki.

”Kimmelin yökerhossa Las Palmasissa on aina viikonloppuisin Suomen ykkösnimiä esiintymässä. Yökerhon voi muuten varata myös isomman ryhmän omaan karaokeen”, Holopainen vinkkaa.

Kun Sirkkalan puistossa ei rokata, se sopii tiimiytymiseen: puistoon voi rakentaa olympialaiset tai sieltä voi startata fat bike -lenkin.

Nykykarjalainen luksus ulottuu 1,5 vuotta sitten uusitussa Kimmelissä hotellihuoneista kokoustiloihin ja nautiskelukylpylä Kimmel Spahan.

”Suosittelen kylpyläämme erityisesti rauhoittumiseen. Se tarjoaa nimensä mukaisesti nautiskelua niin hotellivieraille kuin muillekin kävijöille. Kylpylämme voi varata myös yksityiskäyttöön”, Uusitalo kertoo.

Kimmelissä onnistuvat myös isot juhlat ja kokoukset. Esimerkkinä Uusitalo kertoo Palkeiden 600 hengen tilaisuudesta viime kesänä. Majoittujat jakautuivat silloin Kimmelin ja lähellä sijaitsevan Vaakunan kesken.
Kokous onnistui Kimmelin monikäyttöisissä kokoustiloissa, ja iltajuhlaa varten katettiin pöydät ravintolasaleihin. Myös Las Palmas oli iltajuhlan käytössä.

Palkeet kiittelivät Kimmelin suunnittelun ja toteutuksen ammattilaisia onnistuneesta tapahtumasta:

”Heidän ammattitaidollaan varmistettiin aikatauluissa pysyminen ja toiminnan sujuvuus. Etukäteen jännitimme niin yksityiskohtia kuin kokonaisuuden onnistumista, koska päivässä oli monia liikkuvia osia. Päivä onnistui yli odotustemme ja henkilökunnan palaute on ollut erittäin positiivista. Tapahtuman järjes­täminen kannatti, positiivinen tunnelma ja yhdessäolo kantavat eteenpäin arjen työssä ja yhteistyö vahvistuu.”

Uusitalo uskoo, että onnistunut toteutus luo lisää kysyntää. Eri paikkakunnilla kiertävät isot valtakunnalliset tilaisuudet ovatkin tervetulleita Joensuuhun.

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuun torin laidalla juhlii 80-vuotista toimintaansa läpi vuoden. Vaakunan korttelissa on paljon ravintoloita, jotka ovat mukana juhlavuodessa. Tarjolla on muun muassa paikallisen Unison Brewing Companyn valmistama Vaakuna 80 v. juhlaolut.

”Juhlimme avoimin ovin ja juhlavuosi näkyy pitkin vuotta kampanjoina ja tapahtumina. Hotellivieraille haluan vinkata isosta saunaosastostamme, jossa saunaelämystä täydentää poreamme”, hotellinjohtaja
Kaija-Riitta Uusitalo sanoo.

Break Sokos Hotel Bomba Nurmeksessa tarjoilee juurevan kattauksen paikalliseen kulttuuriin nojaavaa ohjelmaa. Pohjoiskarjalainen perinne näkyy tuotevalikoimassa. Bomballa on upeat ulkoilumaastot ja monipuoliset mahdollisuudet taukoliikuntaan Pielisen äärellä, mutta myös paljon oheisohjelma sellaisille, jotka eivät halua fyysistä aktiviteettia.

”Kärkituotteemme on historiallisessa miljöössä Bomban talolla järjestettävä piirakkapaja. Perinteisten karjalanpiirakoiden leipominen on elämys etenkin niille, jotka ei ole tehneet piirakoita kotona mummon tai äidin kanssa”, Elina Holopainen kertoo.

Holopainen on tyytyväinen siihen, miten karjalaisuuden ja ortodoksisen kulttuurin yhtymäkohtia valotetaan Valamon viinipruuvissa. Viineille on luotu myös Valamo-menu. Bomban talolla tarjolla olevista Valamo-maisteluista on tullut kiinnostava tuote tyhy- ja kokouspäivien oheen, hän vinkkaa.

Pielisen rannalla voi tehdä myös nuotioretken laavulle.

”Paista tikkupullaa nuotiolla tai loimuta lohta kokin opastuksella”, Holopainen kehottaa.

Bomban talo on myös karjalainen tapah­tumatalo, jossa järjestetään paljon erilaisia konsertteja ja keikkoja. Huhtikuussa on vuorossa Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus ja toukokuussa Portion Boys.

Bomba Spassa on runsaasti tilaa ja mahdollisuuksia nautiskeluun. Allasosastolta ja terassille sijoitetuista poreammeista voi ihailla Pielisen maisemia. Tunnelmallisen kylpyläkäynnin viimeistelevät saunapolku ja elämyssuihkut.

Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen iloitsee vuonna 2024 valmistuvasta hotellin laajennuksesta.

”Jo kesäksi 2023 uudistuvat karjalaiskylän huoneet. Vuonna 2024 avautuu uusi hotellisiipi. Laajennuksen myötä huonemäärämme tuplaantuu 201 huoneeseen. Uuteen hotellisiipeen tulee viisi kerrosta ja 92 huonetta, kokoustilat ja ruokaravintola. Hotellihuoneiden erikoisuus tulee olemaan isot maisema­ikkunat, joista avautuu näkymä Pielisen järvimaisemaan”, Tenhunen kertoo.

Break Sokos Hotel Koli on pienten tapahtumien paikka upeassa kansallismaisemassa. Se on huipulla niin mielikuvissa kuin konkreettisesti. Ukko-Kolille kannattaa suunnata, kun haetaan pienemmällä porukalla rauhaa. Luonto alkaa ovelta, ja maisema houkuttelee huippujen kierrokselle, jolle keittiö voi pakata eväät mukaan.

”Kolilla korostuvat paikalliset maut. Kokousten yhteyteen sopivat iltapäivätee tai maistelulautaset”, Holopainen vinkkaa.

Aktiviteettien jälkeen kutsuu Koli Relax Spa, josta avautuvat näkymät Pieliselle.

Tulevaisuudessa siintää Kolille rakentuva uusi hotelli. Ukko-Kolin juurelle juhannukseen 2023 mennessä nouseva Break Sokos Hotel Koli Kylä muodostaa portin kansallispuistoon. Uuteen hotelliin tulee ullakkosauna ja maisematerassi poreammeella.


Break Sokos Hotel Bomba
Break Sokos Hotel Bomba.
Bomban talon valamo-menu, pääruoka
Bomban talon Valamo-menun pääruoka.

Break Sokos Hotel Bomba

119 huonetta

Ravintolat:

 • Trattoria Pielinen
 • Bomban talo

Tapahtumatilat:

 • Nurmes-kabinetti hotellin 2. kerroksessa
 • Ilmatar-kabinetti Trattoria Pielisen yhteydessä.
 • Bomban talon kokous- ja juhlatila 350 hengelle
 • Pääsalissa kokous luokkamuodossa 120 hengelle, teatterimuodossa 220 hengelle
 • Juhlasalin ja ravintolatilojen lisäksi erillinen kabinetti ja Oluttupa.
 • Kalevanhovi
 • Kokoustila 2. kerroksessa luokkamuodossa 120 hengelle, soveltuu juhlatilaksi n. 70 hengelle
 • Alakerrassa kaksi pienempää kokoustilaa

Bomba Spa

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu torin laidalla
Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu torin laidalla.

Original Sokos Hotel Vaakuna

144 huonetta

 • Kokoustila 20 hengelle

Saunaosasto

Original Sokos Hotel Kimmel, Sirkkala-sali juhlakattauksella
Original Sokos Hotel Kimmelin Sirkkala-sali juhlakattauksella.
Original Sokos Hotel Kimmel Superior-huone
Original Sokos Hotel Kimmelin Superior-huone.

Original Sokos Hotel Kimmel

237 huonetta

Ravintolat:

 • Bistro Heili
 • Bistro Bar
 • Kesäterassi Bistro Heilin Piha
 • Viihderavintola Las Palmas jopa 800 hengelle

Kokous- ja juhlatilat:

 • Juhlasali Sirkkala max 300 hengelle
 • 8 muunneltavaa kokoustilaa (10–600 hengelle)
 • 4 lasikabinettia
 • Penttilä-sali max 200 hengelle
 • Luova kokoustila Urho

Nautiskelukylpylä Kimmel Spa

Koli Relax Spa
Koli Relax Spa.

Break Sokos Hotel Koli

82 huonetta

Ravintolat:

 • Grill it! Koli
 • Café Kahpitsa
 • Bar Hiekkapakka

Tapahtumatilat:

 • 3 kokoustilaa
 • Luontokeskus Ukon auditorio (200 hengelle)

Koli Relax Spa


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento