Catering

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi perustivat yhteisen cateringyrityksen: tässä tulee Lucky Tart!

Meri-Tuuli Väntsillä (vas.) ja Pipsa Hurmerinnalla on pitkä yhteinen historia, johon kuuluu esimerkiksi Samassa liemessä -televisiosarjan juontamista. Nyt Väntsi ja Hurmerinta ovat yhtiökumppaneita. KUVA Lucky Tart

Ruoka- ja ravintola-alan konkarit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi ovat perustaneet yhteisen yrityksen. Toimialana on catering.

”Runsas, värikäs, herkullinen”, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee Lucky Tartiksi nimetyn yrityksen ruokatyyliä Avecille.

”Emme kilpaile fine dining -cateringissa, jolle on Suomessa jo tosi hyviä tekijöitä. Oma tyylimme nojaa aika paljon Ranskaan. Mukana on ripauksia Välimeren maista, etnisiä vaikutteita, eurooppalaista runsautta ja värikkyyttä. En ehkä sanoisi meitä kasvispainotteiseksi, mutta osaamme tehdä tosi hyvää kasvisruokaa.”

Lucky Tartin ensimmäiset keikkatilaukset on jo kirjattu.

”Olemme Pipsan kanssa tehneet jo pitkään yksittäisiä cateringkeikkoja aina kun olemme pystyneet, mutta aikaisemmin meillä ei ollut näin isoja resursseja. Koko viime vuoden ajan tuli tutuilta ja tuntemattomilta kyselyitä, että mistä saisi hyvää cateringia. Ihmiset haluavat tätä meidän tyylistämme ruokaa, ja tajusimme, että tälle olisi kysyntää.”

Vakituisempi toimeksiantaja löytyy Järvenpäästä, jossa 3200 katsojaa vetävä Aino-areena houkuttelee katsojia musiikkikeikkojen lisäksi nyt myös illalliselämyksellä. Katsoja voi keikkalipun ostamisen yhteydessä varata etukäteen kolmen ruokalajin illallisen, joka tarjoillaan konsertti-iltana kello 18.30–21.

”Aino on upea paikka. Siellä on mieletön äänentoisto ja valaistus, ja koko on täydellinen: ei jättiareena, mutta isompi kuin Tavastia”, Väntsi kuvailee 3200 katsojan tapahtuma-areenaa.

”Ravintolasalin ikkunoista näkee suoraan areenalle, eli lämppäriartistia voi katsoa suoraan ravintolapöydästä hyvä punaviini kädessä. Kaverien kanssa voi tulla paikalle pari tuntia ennen illan keikkaa, virittäytyä tunnelmaan ja juoda vaikka pullon punaviiniä ja kuoharia.”

Ensimmäinen Lucky Tartin toteuttama illalliselämys Aino-areenalla järjestetään Bessin ja Elastisen yhteiskeikalla perjantaina 1. maaliskuuta. Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin valmistama ateria tarjoillaan lautasannoksina. Kaksikko käyttää tarpeen mukaan apukäsiä.

”Areenassa teemme ruoan itse, ja salissa on lisäksemme yksi ihminen, joka istuttaa ihmiset alas, tarjoilee viinit ja tekee lisämyyntiä.”

Väntsi ja Hurmerinta julkistivat uutisen Lucky Tart -yrityksestään perjantaina.

”Olemme Pipsan kanssa niin onnellisia ja innoissamme. Kun on alalla ja tuntee paljon ihmisiä, niin on saanut pitää suun supussa. Olen viimeisten kuukausien aikana meinannut monta kertaa möläyttää. Nyt on helpottunut olo, kun tästä saa lopulta puhua.”

Mitä catering-yrityksen perustamisessa pitää ottaa huomioon? Meri-Tuuli Väntsi vastaa

”Se voi tulla monelle yllätyksenä, että 50 prosenttia ajasta on kantamista, purkamista, pakkaamista ja pakettiautolla ajamista. Jos siitä ei tykkää, niin sitten en suosittele.

Rakastan cateringtyössä sitä adrenaliiniryöppyä, joka tulee puolta tuntia ennen asiakkaiden saapumista. Teet viimeiset checkit, jotakin pitää ehkä vielä säätää, ja saatat joutua miettimään ratkaisun yllättävään tilanteeseen, kun tapahtumapaikalla menee vaikka astianpesukone rikki. En ole itse työskennellyt à la cartessa enkä salin puolella, mutta luultavasti siellä tulee vastaava tunne siitä, kun ihmiset tulevat. Et ehdi miettiä, vaan paukutat menemään. Tykkään siitä ihan hirveästi, se on koukuttavaa.

Kun on myynyt cateringia 20 vuotta, osaa sekä kuunnella että kannatella asiakasta. Asiakas tietää usein suunnilleen mitä haluaa, mutta ei välttämättä tiedä, miten sinne maaliin päästään. Asiakasta pitää auttaa tekemään hyviä päätöksiä, neuvoa miten asiat pitää tehdä – mutta myös että mitä se maksaa. Kokemuksen avulla osaan sanoa asiakkaalle, että nyt kannattaa tehdä tämä asia näin, ja huomioithan että se maksaa 20 euroa enemmän.”

LUE MYÖS: Aino-areenan uusi ohjelmapäällikkö on Milla Palovaara – ”Juuri se venue, joka pääkaupunkiseudulta on pitkään puuttunut”

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Meri-Tuuli Väntsi (@merituulivantsi) jakama julkaisu

LUE MYÖS: Millaista on avata oma ravintola nyt, kun niitä kaatuu tiuhaan? Helsinkiin avatun uutuuden perustajat kertovat, mitkä asiat ratkaisevat

LUE MYÖS: Rovaniemellä on ravintola, jota fanitetaan myös etelässä – näin Kauppayhtiö-ilmiö syntyi


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi