Suomen Keittiömestarit

Keittiömestari, tunnetko oman yhdistyksesi? Vuoden 2022 hallitus esittäytyy

Suomen Keittiömestarit ry:n tehtävänä on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja gastronomiaa ja toimia jäsenistönsä ammattitaidon ja -tiedon kehittäjänä. Avec-verkkomedia ja Aromi-lehti ovat yhdistyksen jäsenmediat.

Tässä on Suomen Keittiömestarien vuoden 2022 hallitus.

Markku Ojala
Markku Ojala. KUVA Johannes Wilenius

Markku Ojala, puheenjohtaja

Uusi pestini Suomen Keittiömestareiden puheenjohtajana alkoi 1.1.2022. Olen syntynyt 1981 Porin keskussairaalassa, ja satakunnan kier­tueen jälkeen asunut Lahdessa kohta 20 vuotta. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme poikaa. Ravintolakoulut olen käynyt Porin palvelu­opistossa ja Perhossa.

Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana pitkään toimien Päijät-Hämeen Keittiömestareissa puheenjohtajana ja sihteerinä. Suomen Keittiömestareiden hallituksessa olen ollut vuodesta 2016. NFK:n hallituksen varajäsenenä 2018 alkaen ja kokkimaajoukkueen hallituksessa sihteerinä 2019 loppuvuodesta.

Alalla työkokemusta on yli 20 vuotta, joista seitsemän vuotta yrittäjänä. Olen toiminut kokkina eri paikoissa ja yli 15 vuotta esimiestyössä, keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä. Kokemusta myös opettajana työskentelystä ja teollisuuden puolelta. Olen kilpaillut nuorempana ja toiminut tuomaritehtävissä alueellisesti.

Tällä hetkellä toimin ravintoloitsijana Gastropub Myllyssä Lahdessa. Vapaa-ajalla tulee käytyä vähän kuntosalilla ja mahdollisimman paljon yritän olla perheen kanssa.

Risto Sundberg
Risto Sundberg.

Risto Sundberg, sihteeri

Olen syntynyt vuonna 1980 Porvoossa. Neljä tutkintoa ja pino pätevyyksiä, ja nyt teen työn ohella restonomiopintoja XAMK:ssa.

Työura on vienyt Suomessa ja ulkomailla hotelleihin, kongressikeskuksiin, kivijalkaravintoloihin, tapahtumiin, koulu-, päiväkoti- ja hoivapalvelujen pariin sekä asiantuntija- ja johtotehtäviin. Nykyään luon keittiöitä, joissa huippuosaajat toimivat, ratkon ongelmia ja ideoin elämysten luomista.

Asun Porvoossa. Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi lasta ja koira. Vapaa-ajan täyttävät perhe, omakotitalo, musiikki, metsästys, luonnossa liikkuminen (ja luonnon antimien keräily) sekä jalkapallo.

Leena Pölkki, vastaa lähiruuasta ja kotimaisuudesta

Olen ollut Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n aktiivijäsen vuodesta 1994. Ravintolakokki (yo), keittiömestari, restonomi (AMK), sertifioitu projektipäällikkö (IPMA).

Työuraa ruuan ja juoman parissa on kertynyt 38 vuoden ajalta: ravintolat, oppilaitokset, yhdistykset, mainostoimisto, Alko, suomalais-saksalainen kauppahuone (Saksa) ja JAMK. Tehtäviäni: yli 20 vuotta kokki, vuorovastaava ja keittiömestari sekä muita muun muassa tuotekehittäjä, opettaja, myyjä, kouluttaja, asiantuntija ja projektipäällikkö. Viimeiset 12 vuotta olen toiminut yrityslähtöisen ruokaketjun kehittämisessä pellolta pöytään Jyväskylän ammattikorkeakoulun Liiketoimintayksikössä.

Olen valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen työryhmän jäsen ja Suomen Artesaaniruoka ry:n luottamustehtävissä. Vapaa-ajalla harrastan lavatansseja, kuorolaulua, lukemista, liikuntaa ja ulkoilua ja kesällä moottoripyöräilyä. Ja tietysti hyvää ruokaa ja juomaa hyvässä seurassa kokkailtuna.

Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksessa 2022 vastuualueinani ovat lähi- ja luomuruoka sekä kotimaisuus, oppilaitosyhteistyö ja hankkeet.

Jani Forssell
Jani Forssell.

Jani Forssell, vastaa alueyhdistyksistä

Olen 43-vuotias yrittäjä. Työhistoriani on kulkenut S-ryhmässä kokista keittiön vuoropäälliköksi ja lopulta keittiöpäällikköksi. Tämän jälkeen toimin koulutuspäällikkönä S-ryhmän oppimis- ja koulutuskeskuksessa sekä tuotekehityspäällikkönä ABC-ketjuohjauksessa. Snellman Groupin Panini-liiketoiminnan Supply Chain Managerina vastasin tuotekehityksestä ja tuotannosta. Topfoods oy:llä sain arvokasta oppia Trading-liiketoiminnasta ja toimin ”joka paikan höylänä”.

Nykyään toimin yrittäjänä omassa yrityksessäni Foodman oy:ssä. Liiketoimintani keskittyy teollisuuden tuotekehitykseen ja prosessien ratkomiseen sekä bisneskonsultointiin. Tavoitteeni on auttaa asiakkaitani onnistumaan omassa ravintolaliiketoiminnassaan. Intohimonani on ruoka ja viini ja harrastuksenani metsästys.

Riikka Mantila
Riikka Mantila.

Riikka Mantila, vastaa nuorten toiminnasta

Olen 48-vuotias syntyperäinen naantalilainen ja työskentelen Turun ammatti-instituutissa lehtorina. Olen saanut PRO-opettaja tunnustuspalkinnon vuonna 2020.

Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksessa vastuualueenani on Young Chefs Club, olen Culinary Team of Finlandin hallituksen jäsen ja Worldchefs-sertifioitu alueellinen tuomari.

Tavoitteenani on kehittää Young Chefs Clubin toimintaa Suomessa ja Pohjoismaissa. Haluan tutustuttaa nuoria myös kilpailutoimintaan ja sitä kautta madaltaa kynnystä hakeutua mukaan maajoukkuetoimintaan. Vapaa-aikani kuluu osaltaan yhdistystoiminnan merkeissä. Käyn joogassa ja kuntosalilla sekä ulkoillen labradorinnoutajani kanssa. Kesäkuukaudet vietän kesämökillä Lokalahdella. Pidän kuplista, samppanja saa hetkellisesti kaiken huomioni.

Esa Koppelo
Esa Koppelo voitti PRO Opettaja -palkinnon vuonna 2017. KUVA Eero Kokko

Esa Koppelo, rahastonhoitaja

Olen iältäni 56 vuotta ja olen toiminut Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana 1.1.2021 lähtien. Olen myös Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja.

Toimin kuudetta vuotta koulutuspäällikkönä Koulutuskuntayhtymä OSAO:ssa Kaukovainion palveluissa. Vastaan ravintola- ja catering-alan sekä elintarvikealan koulutuksesta. Tätä ennen toimin ruokatuotannon lehtorina, ja opetusalan työtä on yhteensä yli 20 vuotta. PRO Opettaja -pal­kinnon sain vuonna 2017.

Olen toiminut myös kokkina, keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä erilaisissa ravintoloissa ja hotelleissa. Yhteensä ravintola-alan työkokemusta yli 30 vuotta.

Olen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön puhemiehistössä arvolla Conseiller Culinaire ja Oulun voutikunnan hallituksen jäsen. Kansainvälinen kokkikilpailutuomari, maailmanmestaruuskilpailut, Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition, Calgary 2019, Pariisi 2021, Meksiko 2022. Olen toiminut kokkikilpailujen valmentajana, huoltajana ja tuomarina vuodesta 1998. Nyt olen Taitaja-kilpailun kokkilajin päätuomari. Suomen Gastronomien Seura ry:n jäsen.

Vapaa-ajalla tutkin ja opiskelen kaikkea gastronomiaan liittyvää, kalastan ja kerään luonnon antimia. Kaksinkertainen isoisä vuonna 2021.

Petri Selander, varapuheenjohtaja

Toimin tällä hetkellä Keittiömestarina Arctic Light Hotellissa Rovaniemellä. Valmistuin kokiksi 1988, ja sen jälkeen olen työskennellyt kokkina, vuoromestarina ja keittiöpäällikkönä Norjassa, ja täällä pohjoisessa. Ikää on 56 vuotta.

Myös tukku- ja yritysmaailma on tullut työuralla tutuksi. Ennen nykyistä pestiä olin 15 vuotta keittiöpäällikkönä Saariselän Tunturi-hotellissa.

Lapin Keittiömestareiden puheenjohtaja vuodesta 2013. Harrastuksina metsästys ja kalastus.

Lue lisää Suomen Keittiömestarien toiminnasta: www.chefs.fi.


Lue Aromi-lehdessä julkaistut Suomen Keittiömestarien sivut.

 


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi