Hotellit

Michelin-opas alkaa arvioida myös hotelleja

Siinä missä ravintoloiden Michelin-symboli on tähti, hotellit palkitaan avainsymboleilla.

”Michelin-avain on selkeä ja luotettava apuväline matkailijoille. Michelin-avaimesta tunnistaa erinomaiset hotellit ympäri maailmaa samaan tapaan kuin Michelin-tähdestä tuntee huippuravintolat. Se on myös tunnustus alansa intohimoisten ammattilaisten omistautumisesta”. Michelin-oppaan päätoimittaja Gwendal Poullennec sanoo.

Tunnustukset myönnetään hotelleissa vierailevien anonyymien tarkastajien arvioiden perusteella. Ensimmäiset Michelin-avainhotellit julkistetaan palkintoseremoniassa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Palkitsemisen kriteerejä ovat muun muassa palvelun taso, persoonallisuus ja arkkitehtuuri.

Merkittävä osa Michelinin tuotosta tulee hotellien varausmaksujen kautta, yritys nimittäin tarjoaa sivuillaan yli 5 000 hotellin kattausta. Se on rakennettu yhdessä Tablet Hotels -varauspalvelun kanssa, jonka Michelin hankki omistukseensa vuonna 2018.

AFP-uutistoimiston mukaan Poullennec sanoi hotellien maksavan 10–15 prosentin komission varauksista, jotka tulevat Michelinin sivuston kautta. Liiketoiminnallinen puoli ja Michelin-opas tähtiluokituksineen toimivat toisistaan riippumattomina, Poullennec vakuuttaa AFP:lle France 24:n siteeraamana.

LUE MYÖS: Harvinainen haastattelu yksinoikeudella: Michelin-tarkastaja paljastaa, miten hän operoi ravintoloissa


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento