Työhyvinvointi

Yritysvalmentaja Petteri Kilpinen: Työpäivä ei voi olla maraton, jonka jälkeen odotat uupuneena seuraavaa

Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan irtiotosta ja toisesta mahdollisuudesta, Petteri Kilpinen?

Halusin kirjoittaa kannustavan kirjan siitä, että jokainen meistä voi elää arvojensa mukaista elämää. Se on kirja toivosta. Kirja on minämuotoinen tarina, joka ei siloittele muutoksen helppoutta, vaan kertoo rehellisesti, kuinka vaikeaa luopuminen on. Halusin kirjoittaa tietokirjan, joka rikkoo kategorian rajoja, sillä kirja on muodoltaan romaani, jossa tarinan jatkuvuus ja loppuratkaisu ovat koukuttavia.

Mikä on tärkein henkilökohtainen oivalluksesi kirjan aihepiiristä?

Puhumme paljon arvoistamme, mutta aika monessa tilanteessa valitsemme toisin. Jos haluaa elää haluamaansa elämää, tulee päättää, mitkä elämänarvot ovat prioriteetteja, sellaisia, joista ei ole valmis joustamaan. Jokainen voi muuttaa tapaansa elää, ihan milloin tahansa. Yleisin selitys on joko ”ei juuri nyt” tai ”en minä enää tässä iässä voi”.

”Luovassa työssä erityisen tärkeää on huolehtia omasta jaksamisesta.”

Miksi luovalla ja hektisellä alalla työskentelevän kannattaa lukea kirjasi?

Jokainen kiireinen ja kunnianhimoinen ihminen voi yhdistää arvojensa mukaisen elämän ja kunnianhimoisen työn, mutta se vaatii suunnitelman ja säännöt. Aivan kuten luovassa työssäkin, oman elämän tuunamisessa säännöt luovat vapauden.

Luovassa työssä erityisen tärkeää on huolehtia omasta jaksamisesta: mieli ei uudistu, uusia ajatuksia ei synny, eikä oma maailmankuva laajennu, mikäli tekee tauotta työtä. Vain irtiotto työstä auttaa luomaan uutta, aivot tarvitsevat keskittymisen rinnalle irti päästämistä, joka mahdollistaa uudet ja tuoreet ideat.

Mikä palaute on jäänyt mieleesi?

Ensinnäkin olen saanut ihan uskomattoman paljon palautetta aivan tuntemattomilta ihmisiltä, ja kaikissa on kiitelty rohkeudesta ja uskalluksesta paljastaa omia tuntemuksia. Aivan kaikenikäiset, nuoret ja vanhat sekä miehet ja naiset, ovat kertoneet vahvoista samaistumisen kokemuksista. Kirjassa on onnistuttu avaamaan tuntemuksia, joita lukijat eivät ole itse ehkä osanneet sanallistaa. Se on johtanut itsetutkiskeluun.

Kirjan vahva romaanimaisuus, kaunokirjallinen ote, on yllättänyt lukijat positiivisesti.

LUE MYÖS: Ole työpaikan Usain Bolt! Katso yritysvalmentaja Petteri Kilpisen inspiroiva puheenvuoro


Petteri Kilpinen: Irtiotto (Tuuma-kustannus, 2022)


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento