Talous

Nordic Live Productions hakeutui yrityssaneeraukseen

Nordic Live Productions oy kertoo tiedotteessaan hakeutuneensa yrityssaneeraukseen tavoitteenaan tasapainottaa ja tervehdyttää toimintaansa.

Yhtiön 31.8.2023 päättynyt tilikausi 2023 oli merkittävästi positiivinen 10,5 miljoonan euron liikevaihdolla ja liiketoiminta on tällä hetkellä operatiivisesti kannattavalla tasolla.

Vuonna 2022 yhtiön tulos oli kuitenkin raskaasti tappiollinen ja vuodelta 2022 juontuvat haasteet ovat heijastuneet kassavajeena edelleen yhtiön toimintaan.

Yhtiön talousvaikeudet nousi valtakunnallisiin otsikoihin viimeksi joulukuussa 2023, kun Yle uutisoi Nightwishilla olevan satojen tuhansien eurojen edestä saamatta jääneitä keikkapalkkioita Nordic Live Productionsilta.

Yhtiön tiedotteen mukaan se oli saanut vielä syyskuussa 2023 hyväksytyn rahoituspäätöksen toiminnan takaamiseksi ja kassahaasteiden selättämiseksi kansainväliseltä rahoittajataholta, mutta päätökseen tullut sen jälkeen epävarmuustekijöitä rahoittajan suunnalta.

Yhtiö on myös hakenut aktiivisesti uusia osakkaita ja sijoittajia toiminnan rahoittajiksi loppuvuodesta 2022 alkaen. Neuvottelut ovat edenneet hyvin, mutta lopullisia ratkaisuja neuvotteluissa ei ole vielä saatu aikaiseksi. Yhtiö on edelleen kiinnostunut käymään nykyisten käynnissä olevien neuvottelujen lisäksi myös uusia sijoittajaneuvotteluita yhtiön liiketoiminnasta.

Useat velkojat puoltaneet hakemusta yrityssaneeraukseen

Tilanteen tasapainottamiseksi ja hallintaan saamiseksi yhtiö on päättänyt toteuttaa nyt yrityssaneerauksen. Hyvät toimeentuloedellytykset ja vahvat tapahtuma-alan brändit omaava yhtiö tavoittelee olemassa oleville veloille saneerauksen aikana uudelleenjärjestelyjä ja maksuaikaa. Useat yhtiön merkittävät velkojat ovat jo puoltaneet yrityssaneeraushakemusta.

Saneerauksen ensisijainen tarkoitus on se, että koko tilikausi 2024 voidaan toteuttaa suunnitellusti ja vuoden 2024 aikana yhtiön liikevaihto sekä tulos on vähintään samalla tasolla, kuin 2023 tapahtumaliiketoiminnan osalta. Yhtiön mukaan näkymä vuodelle 2024 on tällä hetkellä erinomainen ja lukuisat yhtiön festivaalit ovat myynnillisesti tavoitteessa tai edellä tavoitteita.

Yhtiön katseet ovat myös vahvasti tulevissa vuosissa 2025 ja 2026 joiden aikana yhtiön kannattavuuden ja tuloksen ennustetaan kohoavan entisestään tapahtuma-alan orgaanisen kasvun ja Nordic Liven omistamien alueellisesti vahvojen tapahtumien kasvun myötä.

Nordic Live Productionsin järjestämiä tapahtumia ovat mm. Vaasa Festivalin, Espoon Viinijuhlat, Porvoon Viinijuhlat, Solar Sound Festivalin Seinäjoella, Aura Fest -kaupunkifestivaalin Turussa, Kokkolan Viinijuhlat, Kainuun Musiikkijuhlat Kajaanissa, Raasepori Festivalin Tammisaaressa sekä satoja muita klubitapahtumia, konsertteja ja yksityistilaisuuksia. Yrityksellä on toimipisteet Turussa ja Vaasassa.

LUE MYÖS: Timo Jutila kertoo, miksi hänen yrityksensä menestyy Nokia-areenalla – myyvä VIP-palvelu on odotusten ylittämistä

LUE MYÖS Hämmentäväksi sekasotkuksi viime kesänä muuttunut Epikset-festari yrittää paluuta joukkorahoituksella


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento