Ravintolan kokki 2024

 • Tatu Lähdekorpi

  Vuoromestari, Ravintola Bronda, W Restaurants, Helsinki

  ”Erilaisuuden tuoksu” jokaisessa päivässä pitää Tatu Lähdekorven vireessä. Mikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen. Lisäksi joka päivä oppii uutta, koskaan ei ole valmis. Lähdekorpi saa kiitosta muiden tsemppaamisesta ja positiivisesta asenteesta. Kollegoista on tullut hyviä kavereita, ja työ tuntuukin siltä kuin viettäisi aikaa ystävien kanssa ruokaa tehden.

  ”Olen kehittynyt ammatillisesti vuosien saatossa todella paljon. Tämän ovat huomanneet sekä kollegat että esimiehet, joilta saan usein myönteistä palautetta. Lisäksi minua pidetään supermukavana työkaverina. Kombona nämä tekevät minusta huipputyypin! On helppoa olla hyvällä fiiliksellä, kun jakaa hyvää fiilistä itse ja saa sitä muilta takaisin.”

 • Otto Hietamies

  Vuoromestari, Ravintola Kultá, Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki

  Tuore vuoromestari Otto Hietamies vastaa kylmästä keittiöstä ja uusien annosten kehittämisestä. Tärkeintä on se, että vieras nauttii, tuntee olonsa mukavaksi ja saa uusia elämyksiä. Hietamies nauttii kokkina siitä, että pääsee vapaasti toteuttamaan itseään: uuden luominen saa hänet syttymään. Nuorten kokkien kisoissa Hietamies voitti Suomen kilpailun ja sijoittui toiseksi MM-kisoissa. ”Vasta jälkikäteen on tajunnut, että olihan se aika kova veto.”

  ”Olen hyvä esimerkki nuorille ravintola-alan työntekijöille siitä, että kaikki on mahdollista. Mitä vain voi tapahtua jopa lyhyessä ajassa, kunhan on tarpeeksi motivaatiota ja valmis laittamaan itseään likoon.”
  

 • Annika Arolainen

  Kokki, Ravintola Savoy, Financier Group, Helsinki

  Annika Arolainen rakastaa keittiön fiilistä. Keittiön tunnelma sytyttää ja motivoi häntä. Myös luovuus viehättää: saa luoda uusia asioita ja tehdä vanhoista parempia ja samalla kutitella asiakkaiden makumuistoja tai synnyttää uusia elämyksiä. Arolaisen sydän sykkii ruoanlaitolle. Hän elää unelmaansa kokkina. Työssä kiehtoo mahdollisuus kehittyä loputtomasti.

  ”Saan sanoa ylpeydellä olevani kokki. Minunlaistani intohimoista ja suurella sydämellä varustettua kokkia ei hetkeen ole nähty. Olen ainutlaatuisen taitava ja tietotaitoni yllättää monet. Olen tehnyt äärimmäisen paljon töitä sen eteen, että olisin paras tai ainakin parhaiden joukossa. Teen väsymättä työtä rakkaudesta lajiin, ja nälkäni alaa kohtaan on ennennäkemätön.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker