MAINOS

Staffmax on työntekijöille kasvollinen toimija. ”Voimme aidosti sanoa, että tunnemme meidän ihmiset, toimitusjohtaja Emmi Lehtimäki kertoo.

Ravintola-alan tuntemus ja kasvollisuus ovat Staffmaxin vahvuuksia henkilöstövuokrauksessa.

”Yhtiön omistajat ja toimihenkilöt ovat pitkän linjan ravintola-alan ammattilaisia. Toimintamme perustuu siis siihen, että tunnemme alan ja työn vaatimukset. Meidät erottaa myös se, että koko yrityksen johto ja kaikki toimihenkilöt osallistuvat säännöllisesti suorittavaan työhön. Kun teemme vuoroja, näemme, miten käytännön työ asiakasyrityksissä sujuu, tapaamme työntekijöitä ja asiakkaita. Näin meillä säilyy hyvä tuntuma arkeen niin työntekijöiden kuin asiakkaiden näkökulmasta. Teen itse erittäin mielelläni etenkin edustustarjoilua.”, toimitusjohtaja Emmi Lehtimäki kertoo.

Lehtimäki on konkreettinen esimerkki pitkän ravintola-alan työkokemuksen omaavasta Staffmaxin avainhenkilöstä. Hän aloitti työt ravintola-alalla 15-vuotiaana, kouluttautui ja on sittemmin tehnyt töitä muun muassa keittiö- ja kahvilapäällikkönä sekä edustustarjoilijana. Ura Staffmaxilla on tarjonnut monipuolisia työtehtäviä rekrytointikonsulttina, markkinoinnin tehtävissä ja toimitusjohtajana.

Emmi Lehtimäki
Staffmaxin johto ja kaikki toimihenkilöt osallistuvat säännöllisesti suorittavaan työhön. Kuvassa toimitusjohtaja Emmi Lehtimäki.

”Periaatteemme on, että pyrimme tarjoamaan kaikille työntekijöille uramahdollisuuksia pelkän keikkatyön sijaan. Haluamme yrityksenä vaikuttaa siihen, että ravintola-ala nähtäisiin toimialana, joka tarjoaa elämänmittaisia urapolkuja läpimenotyöpaikkojen sijaan. Siinä riittää vielä työsarkaa.”

Mukana arjessa

Staffmax on työntekijöille kasvollinen toimija. ”Tapaamme kaikki työntekijät kasvotusten eli voimme aidosti sanoa, että tunnemme meidän ihmiset. Kaikilla työntekijöillä on myös nimetty yhteyshenkilö, jonka kanssa he asioivat. Se helpottaa arjen työtä ja reagointia muuttuviin tilanteisiin. Olemme yhtä lailla läsnä myös asiakasyritysten suuntaan. Näin löydämme heidän haasteisiinsa parhaat tekijät ja ratkaisut. Loppupeleissä siitä hyötyy aina myös työntekijä.”

Juho Kangas on esimerkki ravintola-alan tekijästä, jonka elämään Staffmax on tuonut vakautta, mutta myös tarvittavaa joustoa. Kangas työskentelee tällä hetkellä baarimestarina Oulussa, jonne hän muutti muutama vuosi sitten Tampereelta. ”Hain pandemiarajoitusten keskellä ravintola-alan töitä Staffmaxin kautta ja ajattelin, että saan todennäköisesti vain satunnaisia työkeikkoja, mutta minulle tarjottiinkin heti hyviä työmahdollisuuksia. Olen sittemmin työskennellyt Staffmaxin kautta muun muassa vuoro- ja ravintolapäällikkönä Oulussa, Levillä ja Rukalla.”

Juho Kangas

Kangas kertoo, että parasta on se, että hänen yhteyshenkilönsä Laura Rinnekangas tuntee hänet. ”Tuntuu siltä, että Laura kuuntelee ja välittää minusta ihmisenä. Hän on pitänyt myös puoliani esimerkiksi palkkaneuvotteluissa työn tarjoajien, eli ravintoloiden kanssa.”

Tapahtumien järjestäminen kiinnostaa Kangasta, ja Laura onkin löytänyt hänelle työpaikkoja, joissa järjestetään keikkoja. ”Olen päässyt näin kehittymään alueella, jonka näen oman tulevaisuuteni kannalta tärkeänä. Ensi keväänä aion suunnata jälleen sesonkihommiin Lappiin. Kun otin asian puheeksi Lauran kanssa, hän vastasi, että totta kai sinulle töitä löytyy.”


Staffmax on Lapista lähtöisin oleva ravintola-alan henkilöstö-vuokrausyritys. Yrityksen tarina alkoi Rovaniemeltä ja tänä päivänä Staffmaxin toimistot löytyvät Helsingistä, Tampereelta, Oulusta ja Rovaniemeltä. Lisäksi meillä on ympärivuotinen toimihenkilö Kittilässä Levillä. Toimintaa on ympäri Suomen, keskittyen kuitenkin Lapin, Uudenmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueille. Työllistämme vuosittain tuhansia ravintola-alan työntekijöitä.

Kiinnostaako ravintola-alan työ?

Katso Staffmaxin avoimet työpaikat

staffmax.fi

Staffmax


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi