MAINOS

Aivan uudenlainen juhlaohjelma: Tampereen Valoviikoilta tuttu ohjelmanumero vetoaa kaikkiin aisteihin

Pimeästä vedestä syöksyy rivistö vesisuihkuja kymmenen metrin korkeuteen. Sateenkaaren väreissä hehkuvat suihkut tanssivat musiikin tahtiin. Kevyt tuuli nostattaa suolaisen udun yleisön päälle samalla kun värit vaihtuvat basson sykkeessä. Vaikuttavaa? Ehdottomasti. Vesivaloshow on ohjelmanumero, jonka luulisi olevan toteutettavissa vain Las Vegasin tai Dubain kaltaisissa paikoissa. Suomen Ilotulitus Oy on kuitenkin luonut kotimaan oloihin sopivan liikuteltavan esityksen, Tanssivat vedet, joka kulkee paikkaan kuin paikkaan.

Täysin uudenlainen juhlaohjelma on omiaan tuomaan näyttävyyttä ja elämyksellisyyttä erilaisiin tapahtumiin. Projektijohtaja Otto Savimaan mukaan kehitystyössä on panostettu siihen, että järjestelmä on helppo ja nopea asentaa minne vain, mikä säästää myös tapahtumajärjestäjän aikaa. Tanssivia vesiä jalostetaan viiden hengen tiimissä, ja lisäksi mukana on Suomen Ilotulituksen laaja freelancer-verkosto monipuolisine osaajineen.

”Meillä on tiimissä niin taiteellisesta toteutuksesta ja värimaailmasta vastaava visionääri kuin pumppaustekniikka ymmärtävä insinööri. Kokeneet valomiehemme hoitavat valaistuksen.”

Otto Savimaa
Tanssivat vedet -vesivaloshow’n -projektijohtaja Otto Savimaa.

Tanssivat vedet muotoutuu kaikenlaisiin tapahtumiin

Yleisö voi seurata Tanssivia vesiä kahdesta suunnasta. Sisävesisatamat ja joet ovatkin omiaan vesivaloshown näyttämöksi. Ohjelmanumeron voi rakentaa myös esimerkiksi torille, ja se muotoutuu hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Tänä keväänä miesten jääkiekon maailmanmestaruusjuhliin rakentui Tanssivista vesistä bilesuihkulähde kisojen kotikaupunkiin Tampereelle.

”Halusimme olla turvaamassa historiallisia suihkulähteitä, ja rakensimme niille vaihtoehdoksi torille vesidiskon.”

Tampere on muutenkin toiminut hyvänä areenana Tanssiville vesille, jonka ensi-ilta oli kaupungin 240-vuotisjuhlassa. Siitä lähtien vesivaloshow on ollut vakionumero Tampereen Valoviikoilla. Tanssivia vesiä on nähty myös esimerkiksi Kokkolan Venetsialaisissa sekä Korkeasaaren eläintarhan Kissojen yössä Helsingissä.

Kiireisin sesonki Tanssiville vesille on toukokuusta lokakuulle, mutta tapahtumia on ympäri vuoden. Pakkanenkaan ei ole este ohjelmanumeron toteuttamiselle. Valaistut vesisuihkut pääsevät oikeuksiinsa erityisesti pimeässä, minkä takia elokuun illat ovat haluttuja. Savimaa kehoittaakin olemaan varauksen kanssa ajoissa.

”Kun myydään tekniikkaa, on kalustoa aina rajallinen määrä.”

Näyttävä esitys saadaan toteutettua myös hämärällä ja jopa valoisaan aikaan. Musiikkiin synkronoidun vesiesityksen vaikuttavuus on jotain ihan uutta.

Tanssivat vedet -vesivaloshow

Näyttävä esitys avaimet käteen -pakettina

Vesivaloshown toteuttamiseen on oltava vettä, mutta sitä ei tarvitse löytyä omasta takaa: luonnonvesien lisäksi Tanssivat vedet soveltuu myös tasaiselle kuivalle maalle ja sisätiloihin. Mittatilauksena teetetyt vesialtaat kulkeutuvat paikalle pakettiauton kyydissä.

”Me hoidamme altaisiin myös veden, ja tarvittaessa viemme sen myös pois.”

Veden lisäksi tarvitaan sähköä. Yhden illan esitys kuluttaa saman verran sähköä kuin normaalin sähkösaunan lämmitys, eli ei puhuta massiivisesta kulutuksesta. Shownumeron valaistus toteutetaan puhtaasti ledeillä. Savimaa muistuttaa, että arvio sähkönkulutuksesta esitetään usein maksimitehoina, ja lopulliset luvut ovat yleensä huomattavasti pienempiä. 

”Meidän esityksessämme valoja ajetaan maksimiteholla vain muutamia sekunteja.”

Tanssivien vesien järjestelmä on teetetty juuri tähän tarkoitukseen sopivaksi. Savimaa arvioi, että se kuluttaa jopa kolmanneksen vähemmän sähköä kuin eurooppalaiset vastineet.

Vaikuttavan ohjelman ytimessä jo 75 vuotta

Tanssivat vedet syntyi alunperin tarpeesta tuoda perinteisen ilotulituksen rinnalle uusi tuote, joka olisi erilainen mutta yhtä vaikuttava. Ensi vuonna 75-vuotista taivaltaan juhlistava Suomen Ilotulitus ei halua jäädä makaamaan laakereilleen, vaan kehittyy ja uudistuu jatkuvasti. Kun Savimaa puhuu ohjelmanumeroiden toteuttamisesta, hänen silmänsä syttyvät.

”Meillä on kyltymätön halu järjestää vaikuttavaa ohjelmaa. Mikään ei ole mahdotonta, se on minun mottoni.”

Muutamassa vuodessa Tanssivien vesien järjestelmä on hiottu kuntoon, jossa sen pystyttäminen myös yhden illan tapahtumaan on mahdollista. Tämä avaa ovet yritystapahtumille ja lyhytkestoisille tilaisuuksille. Kehitystyö kuitenkin jatkuu ja Savimaan mukaan ollaan vasta alkutaipaleella.

”Menemme kohti monipuolista multimediashowta, johon voi yhdistää veden ja valon lisäksi muitakin elementtejä.”

Tällä hetkellä vesielämystä voidaan tehostaa tulella ja valokeiloilla sekä heijastamalla kuvaa tai videota näyttävään vesiseinään. Yhdistelemällä tulen ja veden kaltaisia luonnollisia elementtejä moderniin tekniikkaan saadaan luotua uudenlainen elämys, joka vetoaa kaikkiin aisteihin.

”Tämä on edelleen niin uusi juttu, että sen vaikuttavuus on ihan huipussaan.”

Tanssivat vedet -vesivaloshow

Tanssivat Vedet

 • Tanssivat Vedet on Suomessa ennennäkemätön esitys, joka tuo Las Vegasista tai Dubaista tutut vesivaloshowt osaksi kaikenlaisia tapahtumia.
 • Esityksen voi toteuttaa järvessä, joessa, meressä tai vaikka kuivalla maalla, eikä pikkupakkanenkaan estä esityksen toteuttamista.

https://tanssivatvedet.fi


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento