Cocktailit

Cocktail, joka maistuu sourcream & onion -sipsille – näin tehdään baarimestari Sampsa Tukian suosikkidrinkki

Liquid Broadway on drinkki jyväskyläläisen DeLoreanin helmikuussa julkaisemalta menulta. Inspiraationa on Suomen suosituin sipsi Broadway, mutta sipsejä ei juomaan toki ole uutettu. Testaa, miten sourcream & onion -sipsien ja -dipin maku saadaan aikaan.

”Liquid Broadway kuvastaa meitä: laadukkaita asioita voi tehdä pilke silmäkulmassa. Hauskaahan tämän touhun pitää olla”, kertoo DeLoreanin baarimestari ja yrittäjä Sampsa Tukia.

Tukia palkittiin tammikuussa ravintola-ammattilaisten arvostetulla PRO-tunnustuspalkinnolla. Tukia omisti palkinnon cocktailbaarinsa tiimille. Lue tuoreen voittajan haastattelu täältä. Cocktailin resepti on kuvien alla.

Liquid Broadway
Liquid Broadway. KUVA Antero Semi
Sampsa Tukia
Sampsa Tukia ja PRO-palkinto. KUVA Eero Kokko

LUE MYÖS: Baarimestari, uuta tiesi asiakkaan sydämeen – infusoi näin

LUE MYÖS: Täydellinen Bloody Mary tehdään rollaamalla – älä rakenna, äläkä varsinkaan ravista


Drinkki kuin Sourcream & Onion -sipsi: Liquid Broadway

3 cl  sipulirommia*

1 cl Martini Biancoa

2 cl 6-prosenttista sitruunahappoliuosta

2 cl herasiirappia**

Lasi On the rocks

Valmistustapa Ravistaminen

Koriste Siirapin valmistuksessa ylijäänyttä ”juustoa” ruohosipulilla maustettuna ruissnackin päällä.

Lisää ainekset jäiden kanssa shakeriin ja ravista. Tuplasiivilöi on the rocks -lasiin. Lisää jäät.

*Sipulirommi

1 plo Bacardi Carta Blancaa

3,5 g ruohosipulia

14 g sipulia

8,75 g valkosipulia

Laita raaka-aineet tunniksi sous videen 50 asteeseen. Siivilöi. (Myös maustejauheet toimivat tässä hyvin. Ne säilyvät pitkään eivätkä tuota hävikkiä.)

**Herasiirappi

1 l punaista maitoa

4,5 cl 6-prosenttista sitruunahappoliuosta

200 g sokeria

Kuumenna maitoa keskilämmöllä 5 min. Lisää sitruunahappoliuos. Sekoita kunnolla ja anna seistä 30 min. Suodata kahdesti.

Kerää ”juusto” talteen koristetta varten.

Lisää sokeri ja sekoita esimerkiksi sauva­sekoittimella, kunnes sokeri on liuennut.

 

PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker