MAINOS

Ilmapalloilla loihdit tapahtumaan tyyliä, elämyksiä, näyttävyyttä ja näkyvyyttä

Vaikka ilmapallot ovat kevyt ja iloinen asia, otetaan ne Ilmapallokeskuksessa tosissaan. Erityisen tarkkoja ollaan vastuullisuudesta, jonka kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi tehdään jatkuvia valintoja yrityksen arjessa ja asiakkaiden juhlassa.

Tuotteiden laatu ja turvallisuus ovat Ilmapallokeskuksen väelle kaikki kaikessa.

”Tämän vuoksi kuulumme myös ainoana suomalaisjäsenenä alan tuoteturvallisuutta, yhtenäisiä toimintatapoja ja viranomaisyhteistyötä edistävään eurooppalaiseen kattojärjestöön European Balloon and Party Counciliin”, sanoo Ilmapallokeskuksen varatoimitusjohtaja Merja Kylmäoja.

Yksi alan järjestön kantavista periaatteista on ympäristövastuu. Siksi juhlien jälkeen on aika siivota.

Ilmapallokeskus

”Me tarjoamme toimittamillemme somis­teille purkupalvelun, joka huolehtii tuotteiden vastuullisesta jatkokäsittelystä. Kaikki uudelleenkäyttöön soveltuvat materiaalit ja tarvikkeet saavat uuden elämän, jätteet puolestaan lajitellaan ja hävitetään asianmukaisesti”, Kylmäoja kertoo. 

Lisäksi ympäristöseikat huomioidaan materiaalivalinnoissa. Kumi-ilmapallot valmistetaan luonnonkumista eli lateksista, joka kerätään elävistä kumipuista valuttamalla kuten mahla koivuista. Kun puita ei kaadeta, metsä säilyy myös jälkipolville.

”Luonnonkumista valmistetut, muovittomat ilmapallot ovat yksi ekologisimmista näkyvyystuotteista. Luonnonmukaisia raaka-aineita sisältävät pallot maatuvat samassa ajassa kuin tammenlehti”, Kylmäoja vakuuttaa.

Ilmapallokeskuksen valikoimiin kuuluvat foliopallot ovat puolestaan uudelleentäytettäviä. Ne täyttyvät esimerkiksi lääketieteessä käytetyn puhtaan heliumin ylijäämätuotteella, ja niiden kestoa ja käyttöikää lisää pallojen laadukas materiaali. 

”Vastuullinen tapa iloita mistä tahansa ilma­palloista on käyttää niitä aina pallopainon kanssa. Tällöin pallo pysyy maassa, eikä karkaa ympäristöön”, Kylmäoja muistuttaa.

Ilmapallokeskus

Kestävää näkyvyyttä kestotuotteilla

Kimaltelevat paljettiseinät palvelevat tapahtumasta toiseen kuvauspisteen taustana, näyteikkunasomisteena tai vaikka messuosaston seininä. Haluttaessa paljetteihin saadaan liikettä ja elävyyttä erillisellä puhaltimella.

Upeat pallopylväät näyttävät aivan ilmapalloista kootuilta, mutta ovat tosiasiassa kierrätysmuovista valmistettuja kestotuotteita. Niitä voi sekä hankkia vuokralle että ostaa omaksi.

Ilmapallokeskus

Opasta palloilla

Opastepallot ovat helpoin, kustannustehokkain ja ekologisin tapa kertoa, missä tapahtuman tärkeät kohteet sijaitsevat. Hyödynnä opastepalloja ulkotapahtumissa, messuilla tai vaikka illallisen pöytänumeroina!

Suosi suomalaista

Ilmapallokeskuksen mainospallopainatukselle ja ilmapallosomistamiselle on myönnetty suomalaisesta osaamisesta viestivä Avainlippu.

Pallottele vastuullisesti

 • Ilmapalloja ei nimestään huolimatta kuulu päästää ilmaan. Muista pallopaino tai sido pallot kunnolla kiinni – pallon paikka ei ole luonnossa!
 • Älä jätä lapsia tai eläimiä valvomatta ilmapallojen läheisyyteen. Rikki menneet pallot saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran.
 • Luonnonkumista valmistetut ilmapallot voivat aiheuttaa joillekin ihmisille allergiaa. Täytä siis pallot aina ilmapallopumpulla, älä puhaltaen.
 • Sijoita heliumilla täytetyt foliopallot huoneenlämpöön, jolloin niistä on pisimpään iloa. Helium tiivistyy kylmässä ja laajenee auringonpaisteessa – tällöin pallot näyttävät tyhjentyneiltä tai saattavat vastaavasti rikkoutua.
 • Jos et käytä palloja uudelleen, lajittele kumipallot energia- tai sekajäteastiaan, foliopallot sekajätteisiin. Näin ne saadaan oikeisiin osoitteisiin ja uudelle kierrokselle energiana tai uusiomateriaaleina.

ilmapallokeskus.fi

asiakaspalvelu@ilmapallokeskus.fi

puh. 044 730 8546

Ilmapallokeskus

 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento